Şimdi Ara

PVC Pencereler [ANA KONU] (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.428
Cevap
48
Favori
614.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Beylükdüzü Adnankahveci Gürpınar da oturuyorum. Evimin komple pencerelerini yaptırmak istiyorum. Karartma cam düşünüyorum ama bu seferde güneşi çok kısa süre gören salonum karanlık olur mu diye terettütteyim. Birde çok bilgi sahibi değilim bu camlar arasındaki gaz boşluğu nekadar çok olursa okadar iyimi bu konuda bilgisi olan var mı?
    Gürpınar civarında bilinen markalardan bir kaç pvc fabrikası olduğunu duydum direk imalat yapan bilgisi olan varmı. Önerebileceğiniz yerler olursa oralarla görüşmek isterim.
  • Merhaba Arkadaslar. Bir Arkadasin tavsiyesi üzerine 2 katli evime DWT Pencere taktirmaya karar vermek üzereyim. "Fornax" Vosvagen sistemi kullaniyorlarmis. Daha önce bu markayi kullanan var mi acaba? . DWT ve Fornax.
  • Bizde winsa var taş gibi.kapkalin.ev içi kapi olarak iyi olmuyor ama yalitim konusunda cok iyi ozellikle isicam konfor tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben İstanbul Ataşehir'deki evime bu yaz geniş bir onarım listesi yaptım. Listenin en önemli kalemi, PVC'lerin değişimi idi. Eski PVC'lerimiz Pimapen'in 18 yıl önceki serisi ve klasik çift cam idi. Piyasada bayağı bir inceleme yaptım. Fiyat performans olarak yine Pimapen en iyisi idi. Uygulama için bayi arayışım üzerine, forumdan da övgü ile bahsedilen Marmara Pimapen'e işi verdim.

Ben mühendisim. Bu nedenle detaycıyım. Yapılan iş, bence birinci sınıf oldu. Fiyat da makul geldi. Sağolsunlar, bir dediğimi iki etmediler. Üretici cam firmasında bir camımda olan küçük bir kusuru, benden daha yakın takip ettiler, camı yeniden ürettirip, montajını yaptılar.

Ben malzeme olarak Pimapen ve Isıcam'dan, uygulama, işçilik ve fiyat anlamında Marmara Pimapen'den çok memnun kaldım. Kesinlikle İstanbul Anadolu yakası için öneririm. İşlerinde deneyim ve en önemlisi işleri çok iyi şekilde yapmaya gayret eden arkadaşlar. Örneğin iki balkon PVC uygulamasına, "Abi balkonları ellemeyelim. Mevcut PVC'ye göre yapacağımız yeni PVC'nin ısı yalıtımına veya kullanım kolaylığına ilave bir katkısı yok, balkon kapılarında eski PVC'yi ellemeyelim." dediler. Piyasada 10 ustaya göstersem, 10'unu da yenileyelim, faydası olur derdi.

Uygulama yapan bayi ve ustalar işinde deneyimli, yaptığı işin arkasında duran, işi zamanında yapan, doğru dürüst esnaf olmalı. Ben bir mühendis olarak, bu nitelikte İstanbul'da az işyeri ve usta olduğunu düşünüyorum.

Bizim bloğun zemin katı da aynı zamanda tadilata girdi. PVC'leri de yenilendi. Ancak işi bilmedikleri için bir iç mimara evi komple tadilatını verdiler. Sonuç daha düşük kalite ve çarpı 2.5 fiyat. Daha şimdiden mekanizmalardan şikayet ediyorlar. Kışın umarım sıkıntı yaşamazlar.

Kısaca size yaşadığım deneyim ile Marmara Pimapen'i her türlü öneririm. Ben çok memnun kaldım. Beni referans gösterebileceklerini, evimin fotoğraflarını paylaşabileceklerini kendilerine ifade ettim.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >

• SLM Arkadaslar yeni ev yaptiriyorum evin kapilarini pencerelerini pimapen yaptirayim dedim yaptiracagima pisman olmak uzereyim sorun FIYAT
    BIR PIMAPEN BAYISI 24000 ISTERKEN digeri 35000 istiyor ayni bayi ye ertesin gun telefon aciyorum bir baska sekreteer cikiyor bir gun once 3500 tl istenilen garaj kapisina 3800 tl istiyor borsami pimapen baysismi anlamadim

olcular

120x120 6 adet pencere
    160x215 1 adet kapi
    140x215 4 adet kapi
    1x.0.80 3 adet pencere

50x50 1 adet tuvalet penceresi

bu olculaerin hepsi panjur payi dusuldukten sonra cikan olculerdir fransiz kapi pencere olacak ahsap desenli olacak kapilardan ve pencerelerden sagda kalan kapi ve pencere kanadi cift acilir olacak
    PIRELLI SINEKLIK olacak
    tuvalet peceresi haric diger hepsi ahsap desenli panjur olacak butonlu ve uzaktan kumandali

360 x240 graj kapisi ahsap desenli otomatik kumandali olacak
    mermer olacak 40 lik ve 3 luk
    simdiden yardimcilmak isteyen arkadaslara teskur ederim

• slm arkadaşlar balkon kapısı için tek taraflı kol takalım diyor barele gerek yok diyor winsa bayisi kullanan varmı
    sağlıklı mı yaptıralımmı birde aksesuar winsa yada aubi hangisini tercih ederseniz takarım diyor seçimim nasıl olmalı saygılar..
  • Balkonu pvc ile kapatıcam... Kenarlar 100 cm genişlik 360 cm... yükseklik 1,93 ölçtüm..... fiyat alabilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother-II -- 4 Ekim 2015; 10:42:16 >
  • han2659 H kullanıcısına yanıt
    arkadaş bana da şartnameyi yollar mısın. selmalar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: han2659

forumdaki arkadaşların belirttiği hususlara dikkat ederek evimin pimapenini yaptırdim ve çok memnun kaldım. yaklaşık 55 maddelik bir şartname imzalattım yapacak firmaya ve firma hepsine çok güzel bir şekilde uydu. eğer isteyen arkadaşlar olursa şartnameyi yollayabilirim.

Hocam şartnameyi paylaşabilir misiniz? Evin tüm pencereleri değişecek Pimapen hem fiyat hem ustası olarak en çok tatmin eden oldu bizi ama konfor cam hariç ne isteyebiliriz bilmiyorum. Şartname çok işe yarar doğrusu. Teşekkür ederim şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: quickexec

Ben İstanbul Ataşehir'deki evime bu yaz geniş bir onarım listesi yaptım. Listenin en önemli kalemi, PVC'lerin değişimi idi. Eski PVC'lerimiz Pimapen'in 18 yıl önceki serisi ve klasik çift cam idi. Piyasada bayağı bir inceleme yaptım. Fiyat performans olarak yine Pimapen en iyisi idi. Uygulama için bayi arayışım üzerine, forumdan da övgü ile bahsedilen Marmara Pimapen'e işi verdim.

Ben mühendisim. Bu nedenle detaycıyım. Yapılan iş, bence birinci sınıf oldu. Fiyat da makul geldi. Sağolsunlar, bir dediğimi iki etmediler. Üretici cam firmasında bir camımda olan küçük bir kusuru, benden daha yakın takip ettiler, camı yeniden ürettirip, montajını yaptılar.

Ben malzeme olarak Pimapen ve Isıcam'dan, uygulama, işçilik ve fiyat anlamında Marmara Pimapen'den çok memnun kaldım. Kesinlikle İstanbul Anadolu yakası için öneririm. İşlerinde deneyim ve en önemlisi işleri çok iyi şekilde yapmaya gayret eden arkadaşlar. Örneğin iki balkon PVC uygulamasına, "Abi balkonları ellemeyelim. Mevcut PVC'ye göre yapacağımız yeni PVC'nin ısı yalıtımına veya kullanım kolaylığına ilave bir katkısı yok, balkon kapılarında eski PVC'yi ellemeyelim." dediler. Piyasada 10 ustaya göstersem, 10'unu da yenileyelim, faydası olur derdi.

Uygulama yapan bayi ve ustalar işinde deneyimli, yaptığı işin arkasında duran, işi zamanında yapan, doğru dürüst esnaf olmalı. Ben bir mühendis olarak, bu nitelikte İstanbul'da az işyeri ve usta olduğunu düşünüyorum.

Bizim bloğun zemin katı da aynı zamanda tadilata girdi. PVC'leri de yenilendi. Ancak işi bilmedikleri için bir iç mimara evi komple tadilatını verdiler. Sonuç daha düşük kalite ve çarpı 2.5 fiyat. Daha şimdiden mekanizmalardan şikayet ediyorlar. Kışın umarım sıkıntı yaşamazlar.

Kısaca size yaşadığım deneyim ile Marmara Pimapen'i her türlü öneririm. Ben çok memnun kaldım. Beni referans gösterebileceklerini, evimin fotoğraflarını paylaşabileceklerini kendilerine ifade ettim.

Düşünceleriniz için teşekkür ederiz Burak bey. Sağlıkla uzun yıllar güle güle kullanın efendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kapikoyli

Merhaba Arkadaslar. Bir Arkadasin tavsiyesi üzerine 2 katli evime DWT Pencere taktirmaya karar vermek üzereyim. "Fornax" Vosvagen sistemi kullaniyorlarmis. Daha önce bu markayi kullanan var mi acaba? . DWT ve Fornax.

Hocam marka hakkında en ufak bilgim yok.
    Size şöyle bir şey söyleyeceğim;
    Haliyle bir tadilat yaptırcaksın yeni ürünler satın alacaksınız ve inciğine boncuğuna kadar araştırıyorsun bende sizin gibi yaptım ve sonuna kadar haklısınız....
    İzmirdeki evim için Alman REHAU markasını tercih ettim.
    Neden bu markayı tercih ettim derseniz ;
    Firma Bmw, Audi ve Mercedesin ön tamponlarını üretiyor yani daha ne olsun :) (buradan bakın:https://www.rehau.com/za-en/automotive-mobility/about-us/references)
    Evime yaptırıyorum ve bir kere yaptırıyorum dedim ve yaptırdım ne güzel oldu yani... Panjurda yaptılar otomatik mis gibi...
    www.rehaudizayn.com adresini kullandım İzmir'deki REHAU markasının tek üretici bayisi konumunda firmadır şiddetle tavsiye ederim.
    Bir çok markadan teklif aldım.
    Hatta teklif aldığım bir markanın bayisine dedim ki ; Ürünün CE belgenizi görebilirmiyim ? Adam o ne abi dedi :) hehehe
    Unutmayın seçeceğiniz markanın Kalite belgelerini ve ürünlerin CE belgesini mutlaka isteyin... (Sonuçta bir kere yaptırıyorsunuz paranızı çöpe atmayın)
    Rüzgar yüküne dayanım, Su geçirgenliği, Hava geçirgenliği, Isı yalıtım değeri, Ses yalıtım değeri vs vs............
    Bunlar önemlidir.
    Saygılar.

• arkadaşlar ben pvc yaptırırken yaptığım sözleşmeyi sizle paylaşmak istiyorum umarım yardımcı olur(bilgisayarım bozuk olduğu için özelden isteyen arkadaşlarada yollayamadım kusura bakmasınlar). Ayrıca ben bu sözleşmenin her sayfasına şirketin mührünü vurdurtup imzasını attırdım. yapılan iştende gayet memnun kaldım umarım sizin işinizede yarar.
    1. Pvc doğrama sistemlerinde bütün ana ve yardımcı malzemeler, profiller aksesuarlar TSE belgeli olacak ve belgelendirilecektir. Ana profillerin tümünde TSE ile yapılmış olan anlaşmaya uygun, silinmeyecek şekilde, ürün markası ve üretim tarihi yazacaktır.
    2. Çıtaların ana profilleri ( kasa, kanat ve orta kayıt) ile birleşme yüzleri, kir toplamayı önleyici olarak estetik oval yüzeye sahip olacaktır.
    3. Sistem, kasa ile kanat arasındaki sızıntı kayıplarını önleyecek şekilde, iç- dış çift contalı olacaktır.
    4. Ana Pencere profilleri tüm en kesitleri boyunca (dışarısı ile içerisi arasındaki eksende) en az beş odacıklı olacaktır.
    5. Aynı kesitteki ana profil genişliği en az 70 mm dir.
    6. İç ve dış yüzeylerde profil et kalınlığı 3.00 mm dir (+ % 0,2 mm toleranslı).
    7. Bu özellikler kapı ve pencere sistemlerinin TSE’ce belirtilen 1. sınıf ısı yalıtım doğrama grubu içerisinde yer alacaktır.
    8. Bütün aksesuarlar Roto olup, doğrama altın meşe renginde olacaktır.
    9. Pvc kapı ve pencere nihai ölçümleri imalata başlamadan önce alınacaktır. Yerinde yapılan ölçümlerde röleve projeye göre ortaya çıkacak farklılıklar için herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.
    10. Pvc’ler çizilmesin diye dış koruma folyo bantlı olarak getirilecek, montaj yapıldıktan sonra folyolar çıkartılarak kontrol edilecek.
    11. PVC profiller plastik termofix kaynak ile birleştirilecek köşeler son derece düzgün, tıraşlanmış ve birleşimler 45 derece olacaktır. Profillerin köşe birleşimlerinde kaynak yerine vida , kanat bağlantısı veya köşe mesnet demirleri gibi madeni doğrama profiller kullanılmayacaktır.
    12. Yardımcı profillerin ham maddesi ve renkleri ana profilin ham maddesi ve renkleri ile aynı olacaktır.
    13. Kasa kanat ilişkisinde hem iç hem de dış kanadın kasaya en az 8 mm baskı payı sağlanacaktır.
    14. Yatay orta kayıt profilleri profilin dışarıya bakan yüzüne su tahliye kanalı açılmadan iç dağıtımla suyu doğramanın alttaki yatay profiline oradan da dışarıya aktaracak bir su tahliye sisteminin uygulanması şeklinde olacaktır.
    15. Su tahliye kanalları içten ve dıştan şaşırtmalı olarak açılacak, suyun destek sacı ile irtibatını engelleyici şekilde olacaktır. Su tahliye delikleri el matkabı ile değil, otomatik açma makinasında açılarak çapakları temizlenerek üzeri yağmura karşı koruyucu kapak ile kapatılacaktır.
    16. Pvc cam çıtalarının köşe birleşimleri 45 derece olacaktır. Cam çıtaları düz olmayıp pahlı veya oval olacaktır.
    17. Bütün pvc ana profillerinde ve yardımcı dönüş profillerinde (pencere ve kapı orta kayıt, kasa, kanat profilleri ile bağ elemanlarında) yatay ve dikey gözetmeksizin metal takviye profilleri kullanılacaktır.
    18. Orta kayıt bağlantılarında metal orta kayıt bağlantı parçası kullanılacaktır.
    19. Kasa, kanat ve orta kayıt destek sacları çelik vidalar ile bu metal orta kayıt takozlarına bağlanacaktır.
    20. Pencereler için metal takviye profilleri sac et kalınlığı 1.2 mm’den az olmayacaktır. Kapı kanatlarında kullanılacak sac et kalınlığı 1.5 mm’den az olmayacaktır.
    21. Metal takviye profilleri köşe kaynaklarında 1 cm kısa ve tek parça olacak şekilde pvc profilin içerisine yerleştirilecek.
    22. Kapı kolları içten ve dıştan kollu, yatakları yaylı sekman olacaktır. Kapılarda barelli kilit ve en az dört noktadan kavramalı ispanyoletli kilit bulunacaktır.
    23. Pencere ve kapı kanatlarında kullanılacak kollar, aynalı ve alüminyum malzemeden üretilmiş elektrostatik fırın boyalı olacaktır.
    24. Plastik açma kapı kollarının gövdelerinin içi gömme takviye çelik çubukları ile özel olarak güçlendirilmiş olacaktır.
    25. Açma kapı kollarının üzerinde bulunan vidalar ile alttan ve üstten vidalama suretiyle, montaj detayı olarak oluşacak yük ve kuvvetlerin destek sacına ve montaj vidalarına gelecek şekilde aktarılması sağlanacaktır.
    26. Pencere menteşeleri en az 7,5 cm uzunluğunda standart tip olup, zamak döküm olacaktır.
    27. Doğramalarda kullanılacak tüm vidalar galvaniz kaplı olacaktır. Tüm vida bağlantıları takviye saclarına yapılacaktır. İki vida arasındaki mesafe en fazla 50 cm olacaktır. Vidalarda çelik dübel veya helezonlu özel montaj vidası kullanılacaktır.
    28. Kanat profillerinde menteşe vidaları destek sacına vidalanacaktır. Kapı profilinde de menteşe vidaları mutlak surette saca vidalanacaktır.
    29. İspanyolet karşılıkları zamak esaslı, eğik ve konik çektirme özelliğine sahip olacaktır.
    30. İspanyoletler düzgün montaj imkanı sağlamak için yerinde ayarlama imkanı verecek şekilde eksantrik pim kilitlemeli olacaktır.
    31. İspanyoletler pencerelerde 3 kapılarda 4 yerden kavramalı ve stoklama silindirli olacaktır.
    32. Wc ve banyo vasistaslarında emniyetli olması bakımından 1 adet vasistas makası kullanılacaktır.
    33. Kapı menteşeleri 10 cm uzunluğunda standart tip olup, zamak döküm olacaktır.
    34. Bütün menteşeler doğrama renginde ve fırın boyalı olacaktır.
    35. Bütün menteşe milleri çelikten ve menteşe mafsalları plastik olacak
    36. Pencerelerde en az 3 adet kapılarda en az 4 adet menteşe kullanılacaktır.
    37. Montaj TSE standartına haiz profil ile duvar arası boşluk kalmayacak şekilde poliüretan köpükle yapıldıktan sonra en az dört (4) noktadan dübelle tutturulacak ve montaj bitiminde birleşim yerlerine iç ve dış taraftan silikon çekilecektir.
    38. Tüm doğramaların daire içinde-dışında duvarla ve altta parapetle birleştiği noktaya silikon çekilecektir.
    39. Montaj işlemi gerektiriyorsa dış cepheye iskele kurulması suretiyle yapılacaktır.
    40. Montaj işlemi bir (1) gün içinde bitirilecektir.
    41. Çit cam üreticisi TSE belgeli olacaktır. Çift camlar işçilik ve malzeme hatalarına karşı 10 yıl garantili olacaktır. Garanti belgesi montaj günü teslim edilecektir.
    42. Isıcamların montajında önce cam yatağındaki montaj çapağı tozlar vs. temizlenerek dış cam contaları kontrol edilecek çıkan kısımlar varsa yataklarına sokulacaktır. Cam montajından önce cam yataklarına cam takozları konularak camın yuva içine oturması sağlanacaktır.
    43. Ara çıtası ve bağlayıcı mastikler veya yapıştırıcılar yardımı ile iç boşluğun sızdırmazlığı sağlanacaktır. Alüminyum çıta ile cam arasına mutlaka butil izolasyon maddesi konulacaktır.
    44. Kanatlar cam montajından sonra tekrar ayarlanacak ve gerekli takozlar ile ayarlanarak kolayca açılıp kapanmaları sağlanacak.
    45. Yalıtıcı macun, çift camlı ünitelerde iki cam arasında kalan boşlukta dış ortam arasındaki sızdırmazlık işlevini eksiksiz, tam sağlayacak özellikte olacaktır.
    46. Dış ve iç cam contaları özellikle dar tasarımlı ve ısı farklılıklarından doğabilecek boyutsal değişiklikleri önleyici özel maddeler içeren EPDM esaslı malzemeden imal edilecektir.
    47. 4+4 mm. cam uygulaması yapılacaktır. İki cam arası en az 16 mm olacaktır. poz 1 ve poz 2 comfort diğerleri sinerji cam olacak. Camlar float tekniği ile üretilmiş olacak.
    48. Terleme yapan ısıcamlar değiştirilecek ayrıca bir bedel ödenmeyecektir.
    49. Yüklenici firma montajdan sonra oluşabilecek tüm profil, cam imalat hataları ile PVC doğramalarda kullanılan PVC profiller ile birlikte conta, ispanyolet, menteşe, kol v.s, gibi aksesuarlara, işçilik ve montaj hatalarına, renk değişimlerine, güneşte solma vb. hatalara karşı 2 yıl garanti belgesi verilecektir.
    50. Plastik orta kayıt takozları, Kapı ve pencere ispanyoletleri, Sac orta kayıt takozu, Alüminyum kapı ve pencere kolu, kapı ve pencere menteşesi, Plastik kapı ve pencere kolları gövdesi TSEK markasına sahip olacaktır.
    51. Ana profiller olarak anılan kasa, pencere kanat, kapı kanat, yatay ve dikey orta kayıt PVC profillerinin fiziki, kimyasal ve fonksiyonel özellikleri Türk Standardı TS 5358’ de belirtilen normlara uygun olacak ve bu ürünler TSE ‘nin verdiği İmalata Yeterlilik Belgesi ve TSE belgesi ile ürün kalite güvence sürekliliğini sağlayacak ISO 9000 sertifikasına sahip olacaktır.
    52. PVC Kapı ve Pencere sisteminde kullanılacak sızdırmazlık contaları Türk Standardı TS 7510’ da belirtilen normlara uygun olacak ve bu ürünler TSE ‘nin verdiği İmalata Yeterlilik Belgesi ve TSE belgesi ile ürün kalite güvence sürekliliğini sağlayacak ISO 9000 sertifikasına sahip olacaktır.
    53. PVC Kapı ve Pencere sisteminde kullanılacak destek sacları Türk Standardı TS 822’ de belirtilen normlara uygun sıcak daldırma galvanizle kaplanmış olacaktır.
    54. PVC Kapı ve Pencere sisteminde kullanılacak ısı camlar Türk Standardı TS 3539’da belirtilen normlara uygun olacak ve Şişecam San. Aş. nin float tekniği ile ürettiği camlardan mamul olacak ve aynı kurumun vereceği garanti belgesine sahip olacaktır.
    55. Şartnamenin her sayfasında üstlenicinin kaşesi ve imzasıyla birlikte yaptıranında imzası olacak.
    56. ………………………. Tarihinde pimapenlerin montajı gerçekleştirilecektir.
    57. Yapılan işin ücreti, İş başlangıcında ……………………………………lira olarak elden ödenecek kalan miktar, ………………………………………………….. taksit/peşin olarak iş bitiminde ödenecektir.
    BU SÖZLEŞME 5 SAYFA VE 57 MADDEDEN OLUŞMAKTADIR. SÖZLEŞMEYE UYMAMA DURUMUNDA ANKARA MAHKEMELERİ YETKİLİ OLACAK.

• Merhaba arkadaşlar, ben de uzun araştırmalarım ve incelemelerim sonucunda BEYLİKDÜZÜnde bulunan dairemin PVC pencerelerini yeniledim. Öncelikle şunu belirtmek isterim, ben forumu okuyan yorumlardan faydalanan fakat zaman ayırıp yorum yazmak zor gelenlerdenim. :) Fakat bu sefer forumdaki yorumlara bakarak bulduğum ve gerek malzeme, gerek işçiliğinden çok memnun kaldığım PVC pencereciyi sizlerle paylaşarak, sizin de doğru bir tercih yapmanıza katkıda bulunmak istiyorum.

Uzun araştırmalarım sonucunda şunu anladım ki; FIRATPEN, ADOPEN, EGEPEN fiyatları uygun fakat araştırdığım kadarıyla malzeme kaliteleri PİMAPEN, WİNSA ya oranla biraz daha düşük seviyede olan pencereler.

Eğer kendi evinizse ve uzun süre kullanmak istiyorsanız PİMAPEN, WİNSA markalarından birini tercih etmelisiniz. Ben de kendi evim olduğundan iki marka üzerinde araştırmalarımı yoğunlaştırdım ve kalite olarak birbirinin muadili olduklarından fiyatı daha uygun olan PİMAPEN marka yaptırmaya karar verdim.

Burada dikkat edilmesi gereken bir konu daha var ; o da işçilik ve montajda kullanılan malzeme ve aksesuar kalitesi. Bu konuda ALMAN ROTO marka aksesuar ve ALMAN malı montaj malzemelerini kullanan ve montajında firma sahibinin bizzat başında durduğu bir firma ile anlaşmanızı tavsiye ederim. PİMAPEN markasını yaptırmayı tercih ettiğinizde bile göreceğiniz üzere farklı firmalardan farklı fiyatlar alacaksınız. Bunun sebebi montaj ve aksesuar kalite farkı olacaktır.

Yine uzun araştırmalarım sonucunda karar verdiğim ve çok memnun kaldığım bir firmayı gönül rahatlığıyla, şiddetle tavsiye etmek istiyorum. AVCILAR da bulunan BATI PENCERE (PİMAPEN YETKİLİ BAYİİ) - Yetkilisi BÜLENT BEY. 0212 590 13 43 - 0532 305 50 15

Dilerseniz bu konu başlığında yazdığı yorumları da okuyabilirsiniz. "bbgelen" isimli kullanıcı.

Gerek ilgi alakasından, gerek montaj işçiliği ve kullandıkları aksesuarların kalitesinden çok memnun kaldık. Verdiği fiyat da piyasaya göre uygun. Eğer AVCILAR, BEYLİKDÜZÜ, ESENYURT, BÜYÜKÇEKMECE, SİLİVRİ bölgesindeyseniz mutlaka bilgi ve fiyat alın derim.

• merhaba,
    Mevcut pakpen 70 mm sürgülü sistem Fransız cam. cam ölçüleri toplam 1,7 m x 2,6 m.

Mevcutta klasik çift cam (20mm) var markası yazmıyor içinde.. Bunları komple ısıcam konfor ile değiştirebilir miyim?
    Bana maliyeti ne kadar olur?
  • Arkadaşlar yardım edin lütfen aklım çok karıştı. evimin bir balkonunu cam balkon olarak kapatmak istiyorum. 3,30*2,50 lik bir balkon ne köşesi ne de ovali var. Cam balkonun ısı camlı olmasını ve ISICAM KONFOR kullanılması şartım var. ankarada bu işi yaptığını internet sitesinde beyan eden tüm cam balkoncuları aradım. kimi 2,5 yükseklik olmaz dedi ki mi olur dedi kimi 400TL/m2(3300TL) dedi kimi 350Tl/m2(3000TL) dedi ve her telefonda aklım iyice karıştı ve güvensizliğim gittikçe arttı en son eminoğulları diye bir yeri aradım sağolsun en çok ilgilenenlerden biriydi. 250TL/m2(2200TL) fiyat verdi ama bu sefer aklım şundan karıştı. ısıcam konfor istediği belirttim camları kendimiz bantlıyoruz gibi bir şey dedi bende dedim ki orijinal Trakya camın ısıcamkonforu ve iki cama arasında hologram göreceğim di mi dedim evet dedi. lütfen biri beni aydınlatsın kendileri iki camı bantlayıp argon gazı verebilir mi. bu şekilde kazıklanır mıyım. bu sistem maximum ne kadar yüksekliğe kadar yapılıyor.

• Bursa'da ÇAKARL.. YAPI Wİ..A bu şirkete sakın yaptırmayın.
  • Cam balkonu ısıcamlı yaptırmayın gerek yok, geçen ay babamın evine yaptırdık. Onada komşulardan biri ısıcamlı olsun demiş, araştırdık sorduğum bütün ustalar verilecek paranın karşılığının tam olarak alınamayacağını söyledi bizde normal alüminyum fitil yaptırdık.

Yalnız ondada fitilin son versiyonu varmış 3 aşamalı falan, ondan yaptırdık.
  • GreatWhite kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam kullanım amacım ortamın ısınmasından daha çok yazın ısıcam konfor sayesinde ısıyı geçirmeyip ışığı geçirmesi. yani balkonun aşırı sıcak hale gelmesini istemiyorum.
  • Arkadaslar merhaba.bu pimapenlerin pence ayari nasil yapiliyor bilen varmi?bizim pencerelerin arasindan cok soguk hava geliyor.pencerenin onunde oturamiyorsun insan usuyor o derece.kenarlarina slikon cektim ama pencerenin alian anahtarla ayar yapilmasi gerekiyor sanirim.onu tam bilmiyorum.biken varsa tarif edebilirse sevinirim.internettede bulamadim

• Mrb foruma yeni katıldım ölçülerin temini koyamadim fiyat verebilecek olan var mı resmi nasıl koyuyoruz kolay gelsin...

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.