Şimdi Ara

PWM ile Triyak Sürme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, PWM ile triyak sürüp ac transformatör kontrol etmek istiyorum. Transformatör 220 V / 48 V. Elimde bir cihaz var ben aynısını yapmak istiyorum. Pwm kontrollü olarak trafonun çıkışında 8 volt ile 48 volt AC arasında oynamak istiyorum. Hali hazırdaki devreyi ölçtüm ve devrenin aynısını kurdum ancak pwm sinyali mi yanlış nedir anlamadım. Osiloskopla ölçtüğüm değerleri birebir Sinyal jeneratöründen ayarladım ve devreye uyguladım. Sonuç olarak trafodan çok ses geliyor ve yüksüz halde normalden fazla akım çekiyor. Çünkü sinüsoidal dalga bayağı bozuluyor. Orjinalde triyiakı MOC 3052 ile tetikliyorlar. Devre aslında çok basit ama nerde yanlış yapıyorum anlamadım. PWM değerleri 5 Vpp / 100 Hz sizce bu değer doğru mudur? Duty Cycle ise %89 ile % 36 arasında değişiyor. Bu değerlere göre de 8 ile 48 volt arası ac kontrol sağlanıyor. Çok uzun yazdım kusura bakmayın ama sizce nerde yanlışlık var?PWM ile Triyak Sürme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selektro -- 12 Nisan 2017; 11:36:43 >

• Trafoya triyak çıkışını bağladığınızda dik kenarlı dalgalar sorun olur. Ohmik yüklerde sorun yok ama bu işi trafo çıkışında yapsanız daha iyi olmakla birlikte hiçbir şekilde sinüs alamazsınız zaten.
  • Sayın Sozuak hocama aynen katılıyorum.
    Trafo çıkışında ohmik yüklerde ve doğrultup doğru akım kullanıldığında problem olmaz.Ama AC akım istiyorsanız hele birde sinüs çıkışlı olsun istiyorsanız farklı teknik kullanmalısınız.
    Özetle;yine saç trafo çalışma frekansları içinde(50-100Hz arası) ama her saykıl doluluk oranı değişikliği ile istediğiniz sonucu alırsınız.Önemli olan kullandığınız pwm smps entegresi düşük voltajlarda frekansı düşürmeden genlik ayarı yapmalıdır.
    Sonuç olarak;çıkışta AC sinüs almak,DC akım almaya göre ayrıntılı özel teknik ister..
  • Teşekkür ederim değerli dönüşleriniz için. Yeni bir ölçüm yapıp yine döneceğim, bazı şeyler kafama takıldı. Çok sağolun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.