Şimdi Ara

Q 6600le bu sistemle max. kaç ghz???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar elimdeki sistemden maximum performans almak istiyorum overclock yaparak doğru değerleri vermeyti başaramıyorum bir türlü donanım haberdeki yazıları okudum tamamını okuyamadım ama okumaya çalıştım yapabildiğim kadarını da anlatıyım
    ilk olarak sistemim şudur:

1.Power supply:High power 500watt
    2.İşlemci:İntel q6600 2.4 ghz Kentsfield
    3.İşlemci soğutucusu: OCZ Vendetta
    4.Anakart:Asus p5k se (Bütün slotları doldurunca ramleri 800 mhz olarak görüyor kitapçığında da böyle yazıyor)
    5.Ram: 8gb Kingston Hyperx 2 1066mhz
    6.Ekran kartı:Pny nvidia quadro fx580( power supply a bağlantısı yok sadece pci expressden alıyo elektiriği harcaması 40 watt tır.
    7.İşletim sistemi:Windows 7 64 bit ultimate

Sistemdende anlaşılacağı gibi kullanım alanım photoshop, rhino ,3dmax gibi programlar ve bu programlar rame ve işlemciye yüklenen programlar ve bu sistemle sağlıklı overclock yapılabiliniceğini düşünüyorum ama bu konuda pekde başarılı olamadım.Q 6600 işlemciyi voltaj bile arttırmadan ve stock fanla 3.0 ghz ye çıkaranları okuyunca problemin nerde olduğunu tam anlayamıyorum.Overclock yapımımda bana yardımcı olursanız çok minnettar kalıcam şimdiden yorumlar için teşekkür ederim.

Şu anki bilgisayarın overclock halinin değerleri:

cpu frekansı:300
    cpu çarpanı:9 ( zaten bi 9 birde 8 seçeeği var)
    pci :100
    ram frekansı :750
    ram çarpanı: 2 ( zaten bi 1 diğer seçenek 2 başka seçenek yok 2.5 gibi)
    ram timing : 4 - 4 - 4 - 12
    cpu voltaj:1.2875 v

bu değerlerle 2.7 ghzda stabil çalışıyor everestin sistem kararlılık tesitinde 2 saatte geçti ve core temp 64 değerleri maximum 47 derece
    everestin değerleri maximum 53 dereceyi verdi

Tavsiyelerinizi bekliyorum. 3d Mark 06 skorum 4847 bana pek iyi gibi gelmedi bu konudada yorumlarınızı alayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DouAch -- 17 Aralık 2010; 18:05:58 >

• Arkadaşlar eminim bu konuda bana yardımcı olabilicekleriniz var aranızda!!! Yardıııım!!!!
  • arkadaşlar CEVAP !!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.