Overclock çalışmalarım NEO_DRACULA adlı üyenin GA EP45T ud3r ve Q 9650(http://forum.donanimhaber.com/m_30436806/tm.htm ) ile yaptığı çalışmalardan yola çıkarak yapmaya çalıştım ama hala bir sonuca varmış değilim ve yardımlarınızı bekliyorum
Ayarları Alttaki bios ayarlarıyla yaptığımda Win 7 normal açılıyor ama biraz kullanımdan sonra Mavi ekran hatası alıyorum .Ancak (G) MCH Frequency Latch.........................[ 400 ] ayarını 333 mhz e aldığımda ve System Memory Multipler.........................[ 4.00D ] ayarını gevşettiğimde ram frekansı 1500 mhzlere iniyor ama bu sefer sistem daha başlatılmadan mavi ekran hatası alıyorum .
Sistem Özelliklerim Ana kart : GA ep45t udl3r 2200 mhz+ İşlemci : Q 9650 3.0 Ghz İşlemci soğutucusu : Zalman Cnps 10x extreme Ekran kartı : GTX 260 Amp2 Ram: Corsair Dominator 1600 mhz cl 8 Güç Kaynağı : Xilence 1000 watt Kasa : HAF 932
Motherboard Intelligent Tweaker
Robust Graphics Booster.........................[ Turbo ] CPU Clock Ratio.................................[ 9x ] Fine CPU Clock Ratio............................[ + 0.0 ] CPU Frequency 4.14GHz...........................[ 445x9 ]
Clock Chip Control
CPU Host Clock Control..........................[ Enabled ] CPU Host Frequency (Mhz)........................[ 445 ] PCI Express Frequency (Mhz).....................[ Auto ] C.I.A 2.........................................[ Disabled ]
Load-Line Calibration...........................[ Enabled ] CPU Vcore [ ]...................[ 1.33125 ] CPU Termination [ ]...................[ 1.40 ] CPU PLL [ ]...................[ 1.55 ] CPU Reference [ ]...................[ 0.911 ]
MCH Core [ ]...................[ 1.420 ] MCH Reference [ ]...................[ 1.926 ] MCH/DRAM Refernce [ ]...................[ Normal ] ICH I/O [ ]...................[ Normal ] ICH Core [ ]...................[ Normal ]
DRAM Voltage [ ]...................[ 1.98 ] DRAM Termination [ ]...................[ Normal ] Channel A Ref [ ]...................[ Normal ] Channel B Ref [ ]...................[ Normal ]
Advanced Settings -------- The following settings will improve system stability for overclocked systems. Limit CPUID Max. to 3 -------------------- : [Disabled] No-Execute Memory Protect -------------- : [Enabled] CPU Enhanced Halt (C1E) ----------------- : [Disabled] C2/C2E State Support -------------------- : [Disabled] x C4/C4E State Support ------------------ : [Disabled] CPU Thermal Monitor 2 (TM2) ------------- : [Enabled] CPU EIST Function ----------------------- : [Disabled]