Şimdi Ara

Gigabyte Anakartlarda Xpress Recovery 2 Nedir ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
23.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba gigabyte anakartım var bu Xpress Recovery 2 nedir tam olarak ne işe yarar. Bilgi verirseniz sevinirim.

• İmage alma programı o, cd yi takıp açılışda orda söyleyen tuş ile açabilirsin.

Mesela işletim sistemini kurdun o program ile imageını alıyorsun daha sonra pc açılmadı diyelim.Gene aynı program ile pc yi o gün imageını yani yedeğini aldığın güne döndürebiliyorsun.
  • Yani Acronis True Image 'nin aynısı.Peki güvenlimidir bu acronis gibi.Birde kullanım şekli nasıldır.Xpress Recovery 2'nin.Biraz araştırdım Xpress Recovery 2 kullanbilmek için kimileri mutlaka HDD fat32 olmalı diyor kimileri kendi alanını kendi oluşturuyo diyor.Kafam karıştı.Nasıl yedek alıcaz bununla.
  • Bilmiyorum hiç kulanmadım.Acronis bana bildiğim yazılım geldiği için onu kullanıyorum.Ama bildiğim bişi 2side aynı işi görüyor olması...
  • ben çok kullandım
    şöle oluyor diyelimki güzel bi format attınız sonra isterseniz hiç bişi yüklemeyin yada yükleyin nasıl yedeklemek istiyosanız öle olsun
    pc yi yeniden başlatıp Xpress Recovery ile back up yapıosunuz yedeğini alıoyr sistemin işte aldığı kadar miktarda hard diskten düşüyor eğer 2 ye bölünmüş fln sa hard diskiniz ikinci bölümden düşüyor
    pc yi istediğiniz zaman fomat çekme gibi işlemler yapmıosunuz işte bende intel celeron 2.4 işlemci var yaklaşık 7 dk da yedeği tekrar yüklüor yedek alıdğınız haliyle pc hazır oluyor böle bişi
  • Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için ama yedeği nasıl alıcaz biosu bozarım diye korkuyorum.Şöyle adım adım 5 yaşında çocuğa anlatır gibi anlatırsanız çok minettar kalırım.
  • windowsunu sıfırdan kur öle yedek almak istiyorsan sonra pc yi yeniden başlat durmadan F9 a bas menüsünü açılıor zaten otomatik sonrada backup your system var onu şeççceksin 1-2-3-4 tuşlarıyla şeçim yapıyorsun hangisindeyse backup oolanı onu şeç sonra bekliosun biraz o yedeklemeyei alıyor sonra pc ni restart edersin istediğin zamanda tekrar pc açılırken F9 a girip restore system dediğin an pc yedeklediğin haliyle açılıoyor..
    umarım sade anlattım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    3 yıl önce açıldı
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkür ederim 1-2 güne kalmaz format atıcam bu bilgi çok yararlı oldu benim için.
  • Akşam format çektim.Tüm driverleri falan yükledim.Yedek almak istediğimde "Not enough HDD free size for image backup dedi.Sanırım formatlanmamış alan istiyor.Benim HDD 250 GB ben bunu 3 partisyona böldüm.C/50 * D/100 * E/100 Ne yapıcam bu durumda benim yedek işi yattımı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captainfb -- 17 Eylül 2008; 1:18:25 >
  • dostum o programla yedek alman için harddiskte biçimlendirilmemiş bi alan bırakman gerekir. önerim o 100GB lik bölümlerden birini silip 90GB lik yeni bi bölüm oluşturman. kalan 10GB lik biçimlendirilmemiş kısım recover için yeterli olacaktır. tabi isteğin doğrultusunda daha da büyük olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şebboy -- 17 Eylül 2008; 1:36:57 >
  • How to use the Xpress Recovery2

Initial access by booting from CD-ROM and subsequent access by pressing the F9 key: Steps: After entering BIOS Setup, go to Advanced BIOS Feature and set to boot from CD-ROM. Save the settings and exit the BIOS Setup. Insert the provided driver CD into your CD-ROM drive. Upon system restart, the message which says "Boot from CD/DVD:" will appear in the bottom left corner of the screen. Press any key to enter Xpress Recovery2. After the steps above are completed, subsequent access to Xpress Recovery2 can be made by simply pressing the key during system power-on.

*NOTE:

1. For the first time of use Xpress Recovery2, user have to assign BIOS Boot up option to "Boot from CD-ROM", and put Driver CD into assigned optical drive. After reboot the system, when user's screen appears "Press any key to startup Xpress Recovery2", then press any key to run the Xpress Recovery2 program.
    2. If user had experienced and installed Xpress Recovery2 application in PC before, user can run the Xpress Recovery2 application by press "F9" during boot up sequence.
    3. If you have already entered Xpress Recovery2 by booting from the CD-ROM, you can enter Xpress Recovery2 by pressing the key in the future.
    4. System storage capacity and the reading/writing speed of the hard disk will affect the data backup speed.
    5. It is recommended that Xpress Recovery2 be immediately installed once you complete installations of OS and all required drivers as well as software.

The Main Screen of Xpress Recovery2

1. RESTORE: Restore the backed-up data to your hard disk. (This button will not appear if there is no backup file.)

2. BACKUP: Back up data from hard disk.
    3.
    4. REMOVE: Remove previously-created backup files to release disk space.
    (This button will not appear if there is no backup file.)
    5.
    6. REBOOT: Exit the main screen and restart the system.

Limitations:

1. Not compatible to Xpress Recovery.
    2. For the use of Xpress Recovery2, a primary partition must be reserved.
    3. Xpress Recovery2 will store the backup image file at the end of the hard disk,so user must reserve enough unallocated hard drive partition space in advance. (A minimum 4GB is recommended but the actual space is dependent on the size of the data to be backed up)
    4. Capable of backing up hard disks installed with Windows operating systems including DOS and Windows Vista/XP/2K/NT/98/Me.
    5. USB hard disks are currently not supported.
    6. Does not support RAID/AHCI (class code 0104/0106) hard disks.
    7. Capable of backing up and restoring only the first physical hard disk.
    Hard disks detection sequence is as follows:
    1. PATA IDE primary channel
    2. PATA IDE secondary channel
    3. SATA IDE channel 1
    4. SATA IDE channel 2
    5. SATA IDE channel 3
    6. SATA IDE channel 4

Precautions:

1. It is normal that data backup takes longer time than data restoration.
    2. Xpress Recovery2 is compliant with the GPL regulations.
    3. On a few motherboards based on Nvidia chipsets, BIOS update is required for Xpress Recovery2 to correctly identify RAID and SATA IDE mode. Please contact your motherboard manufacturer.
    4. Xpress Recovery2 supports only PATA hard disks and not SATA hard disks on the following motherboards:
    GA-K8U
    GA-K8U-9
    GA-K8NXP-SLI
    GA-K8N Ultra-SLI
    GA-K8N Pro-SLI
    GA-K8NXP-9
    GA-K8N Ultra-9
    GA-K8NF-9 (PCB Ver. 1.0)
    GA-K8NE (PCB Ver. 1.0)
    GA-K8NMF-9
    GA-8N-SLI Royal
    GA-8N-SLI Pro
    GA-8N-SLI

It is highly recommended to always use the most recent driver version available.
    Do not forget to check with our site as often as possible in order to stay updated on the latest drivers, software and games.

Try to set a system restore point before installing a device driver. This will help if you installed a wrong driver. Problems can arise when your hardware device is too old or not supported any longer.

kullanımı hakkında böle bişeyler var Xpress Recovery 2 de en az 4gb bölüm hazırlaman gerekiyormuş
    RAID/AHCI hard diskleri deteklemişyormuş
    GA-K8U
    GA-K8U-9
    GA-K8NXP-SLI
    GA-K8N Ultra-SLI
    GA-K8N Pro-SLI
    GA-K8NXP-9
    GA-K8N Ultra-9
    GA-K8NF-9 (PCB Ver. 1.0)
    GA-K8NE (PCB Ver. 1.0)
    GA-K8NMF-9
    GA-8N-SLI Royal
    GA-8N-SLI Pro
    GA-8N-SLI
    bide anakrtın bunlardan biriyse biosu güncellemesi istiyor galiba
    bide bendeki Xpress Recovery sürümüydü 2. sürümü değil yani benimkinde direk kendi ne kadar kullancaksa o kadar miktar son hdd bölümünden düşüyordu Xpress Recovery 2 de bölüm ayırman gerekiyormuş bide anakart cd sini takıp başlatcakmışsın Xpress Recovery 2 yi...

bi dene bu bilgilerle umarım olur..

• quote:

Orjinalden alıntı: Muchiro

dostum o programla yedek alman için harddiskte biçimlendirilmemiş bi alan bırakman gerekir. önerim o 100GB lik bölümlerden birini silip 90GB lik yeni bi bölüm oluşturman. kalan 10GB lik biçimlendirilmemiş kısım recover için yeterli olacaktır. tabi isteğin doğrultusunda daha da büyük olabilir

İlgin için sağol kardeş ancak o dediğin nasıl olucak.Yani tekrar fomat mı atmam gerekli.??

DLI kardeş sende sağol ilgilendiğin için.Ama sanırım benim sorunum formatlanmamış alan bırakmamamdan kaynaklanıyor.Kılavuzdada öyle yazıyormuş formatlanmamış alan üzerine kurun diyor.İngilizce bilmediğimizden dolayı böyle birşey başımıza geldi.Anlamadığım Türkiyede en çok kullanılan bir anakart markası gigabyte ama nedense kılavuzunu Türkçe yapmak hiç işlerine gelmiyor bu firmaların.

• Muchiro dediğini yaptım xp cd'sini tekrar taktım sürücülerin olduğu bölüme gelip e sürücüsünü sildim.Ham hale geldi.Ama yine xpress çalışmadı.Hatta bu sefer sanırım daha ciddi bir problem çıktı.E sürücüsünü artık kullanamıyorum.Biçimlendir dediğimde %100 geliyor windows biçimlendirmeyi bitiremedi uyarısını alıyorum.Xpress recovery den vazgeçtim Diski kurtaralım artık.
  • kardeş kusura bakma. bende böyle olmamıştı gerçekten. sürücüyü windows yükleme sırasında biçimlendirmeyi dene hani win. yüklerken gelen ekrandan. en başta yazdığın sorunun aynısı bende de olmuştu. anakartın kitapçığından bakıp bu ham bölüm meselesini öğrendim. şimdi yedeği resimde de göreceğin bu 10GB lik kısma yapıyorum. hard disk için sakın endişelenme. en kötü win. u yeniden yüklersin. dediğim gibi bil. açılırken win. cd si ile win yüklemesini başlat ve oradan işini hallet. windows açıkken bu biçimlendirme hatasını bende alıyorum. 160GB lik harddiske format atmak istiyorum ama olmuyor nedense. sana dediğimi bende uygulayacaım gibi. cevabını bekliyorum. inş. sorunun hallolur

• Estağfurullah kardeş ne kusuru ilgilenmen yeter.Ben Sonunda çözüme ulaştım.Hatta xpress recovery'den yedek bile aldım.Şimdi hani sen demiştin ya sürücülerden birini sil öyle dene diye.Denedik olmadı.Niyetim format atmaktı yeniden.Ama o an aklıma başka birşey geldi.D sürücüsünü de sildim E ile birlikte.200 Gb lık ham bölüm oluştu elimde.Windows disk bölümleme bölümünden 10 gb lık yeni bir sürücü oluşturdum.sonra xpress recoveryden yedek aldım.Başarıyla sonuçlandı.Ama sanırım benim ayırdığım 10 gblik bölümden almadı.kendine otomatik olarak ham bölümden bir alan oluşturdu.neyse sonra geriye kalan ham bölümleri aynı şekilde windows üzerinden 2 partisyona böldüm.D ve E şeklinde.Biçimlendirme kısmında da hiçbir sorun yaşamadım.Sende bu şekilde dene istersen.

• geçmiş olsun. probleminin hollolduğuna sevindim. ben zaten format atmaya niyetliydim. win. bayabi kirliydi. akşam kardeşim arkadaşından usb bellekle bişeyler getirmiş. muhtemelen ordan olacak ki bilgisayara virus bulaştı. görev yöneticisini bloke etti. işlemciye sürekli olarak %25 civarı yük bindiriyordu. buda son nokta oldu. hem o bölüme format çektim hemde yeni bi win. yükledim.
  • Ben kendi durumumu izah edeyim. bilgisayarımdaki bütün kalıcı bilgiler D bölümünde duruyor. Çünkü bi usb sorunu yüzünden devamlı format atmak durumunda kalıyorum. Fakat D bölümünde yaklaşık 120GB dosya var. Sorum şu olucak. Recovery2 yapmak için bütün harddiskin ayırdığımız kısımdan küçükmü olması gerekiyor? Yani 120gblık D dururken recovery2yi kullanmak için 130gb falanmı ayırmam gerekiyor. Sadece C sürücüsüne format attığımdan dolayı 10gb yeter diye 10gb ham alan bıraktım fakat yeterli görmedi. Bunun nedeni D sürücüsünün 10gb dan fazla olmasımı ( ki 120gb :) ) en basitini şöyle söyleyebilirim. Xpress recovery2 yi kullandıktan sonra bilgisayarınızda ne kadar recovery için yer bıraktıysanız o haldemi karşınıza çıkıyor? ne film ne müzik ne resim sadece işletim sistemi ve ayırdığınız programlar gibi. Bu konuyla ilgili herhangi bir ayrıntı bulamadım. Sanırım kimse ne yaptığının farkında değil :))

• Öncelikle xpress recovery2 yi çözmek için nerdeyse 24 saat uğraştığımı belirtmeliyim ama sonunda başardım işin püf noktası hdd i sadece 2 ye bölmemiz gerekiyormuş benimki 3 partition olduğu için olmamış :)
    yapılacaklar sırasıyla şöyle

1- hdd imizi windows ta bilgisayarım/yönet bölümünden sadece 2 ye bölüyoruz (C,D)

2- D yi bölüm sil diye siliyoruz ve kesinlikle format atmıyoruz ve ksinlikle bölüm oluşturmayacağız (birincil, ikincil bölüm olmayacak) ham kalacak (ayrılmamış)

3- anakart cd sini cd rooma takıp pc yi yeniden başlatıp F9 a basarak xpress recovery2 yi başlatıcaz

4- BACKUP a enter ladığımızda backup yapmaya başlayacak

5- işi bitince rebott edecek kendisi artık windowsu başlatabilirsiniz.

6- bilgisayarım/yönette göreceksinizki C aynen duruyor, demin ayrılmamış ham olan hdd yine ayrılmamış olarak duruyor ama yanında bi partition daha çıkmış ortaya (IASA yapılandırma yazıyor) işte bu backup ımız ve kendisi partition şeklinde değil gizli şekilde , buna dokunmayacağız

7- şimdi bu backup (IASA yapılandırma yazan) haricinde artan ayrılmamış partitiona format atıp D partition haline dönüştürüp kullanıma açabiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: DLI

ben çok kullandım
    şöle oluyor diyelimki güzel bi format attınız sonra isterseniz hiç bişi yüklemeyin yada yükleyin nasıl yedeklemek istiyosanız öle olsun
    pc yi yeniden başlatıp Xpress Recovery ile back up yapıosunuz yedeğini alıoyr sistemin işte aldığı kadar miktarda hard diskten düşüyor eğer 2 ye bölünmüş fln sa hard diskiniz ikinci bölümden düşüyor
    pc yi istediğiniz zaman fomat çekme gibi işlemler yapmıosunuz işte bende intel celeron 2.4 işlemci var yaklaşık 7 dk da yedeği tekrar yüklüor yedek alıdğınız haliyle pc hazır oluyor böle bişi

dostum bende gigabyte p35 s3 g mainbord var fakat o perogramı F9 ile açıoyrum REBOOT ve BACKUp aktif sadece Backup seçtiğimde biraz bekleyip "'Not enough HDD free size for image backup!'" tarzı hata veriyor..... bu nedir???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximed -- 29 Nisan 2010; 16:31:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: roche

Öncelikle xpress recovery2 yi çözmek için nerdeyse 24 saat uğraştığımı belirtmeliyim ama sonunda başardım işin püf noktası hdd i sadece 2 ye bölmemiz gerekiyormuş benimki 3 partition olduğu için olmamış :)
    yapılacaklar sırasıyla şöyle

1- hdd imizi windows ta bilgisayarım/yönet bölümünden sadece 2 ye bölüyoruz (C,D)

2- D yi bölüm sil diye siliyoruz ve kesinlikle format atmıyoruz ve ksinlikle bölüm oluşturmayacağız (birincil, ikincil bölüm olmayacak) ham kalacak (ayrılmamış)

3- anakart cd sini cd rooma takıp pc yi yeniden başlatıp F9 a basarak xpress recovery2 yi başlatıcaz

4- BACKUP a enter ladığımızda backup yapmaya başlayacak

5- işi bitince rebott edecek kendisi artık windowsu başlatabilirsiniz.

6- bilgisayarım/yönette göreceksinizki C aynen duruyor, demin ayrılmamış ham olan hdd yine ayrılmamış olarak duruyor ama yanında bi partition daha çıkmış ortaya (IASA yapılandırma yazıyor) işte bu backup ımız ve kendisi partition şeklinde değil gizli şekilde , buna dokunmayacağız

7- şimdi bu backup (IASA yapılandırma yazan) haricinde artan ayrılmamış partitiona format atıp D partition haline dönüştürüp kullanıma açabiliriz

güzel anlatmışsın arkadaşım yalnız şunu da bildirmek gerekir

eğer hdd nin d bölümü dolu ise ne olacak silmek zorunda kalacak silmeden yapmak için
    bence engüzeli acronis sonrada ghost dur

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.