HERKESE SELAMLAR... Bir tarafta INTEL Q35 diğer tarafta INTEL P35 ikisinin de söylentilere göre isimleri hariç geriye kalanı aynı... peki ne kadar doğru? Q35 business, P35 ise extreme kullanıcılar için deniliyor...peki (şahsen ben) Q35 chipsetli anakart alan kullanıcıların P35'e göre dezavantajı olur mu? Bu iki chipset hakkında bilgi sahibi olanlar görüşlerini buraya yazarlarsa hem benim hem de bu iki chipsetli anakartlar arasında kalan arkadaşlar için çok güzel bir başlık olacak ilginiz için teşekkür ediyorum...
(Dün bu konuya benzer bir başlık açmıştım şimdi buna paralel olarak bu konuyu açtım, konu kalabalığı için özür...Önemli olan soru işaretlerinin azalması:)
q35 ve p35 aynı tek fark ise q35 te entegre olan ekran kartı maksadı ıse ofıs gıbı yerlerde yuksek performans ısteyenlerın extra vga karta para vermemesı ıcın
şuan resim yükleyemedigim için gösteremiyorum lakin baktıgımda q35 in ddr3 desteklemedigini görüyorum, p35 in destegi var gerçi bu şuan için alacagınız anakartlada alakalı ve biraz daha az güç tüketimi ile ofis hedefli yanlız yüksek performansı düşük bütçeyle almak amaçlı,bariz farklar yok
quote:
Orjinalden alıntı: Evren
q35 ve p35 aynı tek fark ise q35 te entegre olan ekran kartı maksadı ıse ofıs gıbı yerlerde yuksek performans ısteyenlerın extra vga karta para vermemesı ıcın
peki ben bu anakarta 8800gt e6750 4gb ram takıyorum bi sıkıntı kitlenme vs. sorun olur mu yani bu parçalara yazık olur mu? 121$+kdv para ile intel kart sonuçta... içimi rahat tutabilirmiyim??
herhangi bı sorun yasamazsın o konuda ıcın rahat olsun. Ayrıca ek olarak her p35 te ddr3 destegı yok...
bulabilirsen gigabyte q35 bulursan daha rahat edersın illa o/c yapıcam dıyorsan....Bırde dıkkat etmen gereken bı husus q35 micro atx alma sakın cunku 2 adet ram slotu oluyo yanılmıyorsam
quote:
Orjinalden alıntı: Evren
herhangi bı sorun yasamazsın o konuda ıcın rahat olsun. Ayrıca ek olarak her p35 te ddr3 destegı yok...
bulabilirsen gigabyte q35 bulursan daha rahat edersın illa o/c yapıcam dıyorsan....Bırde dıkkat etmen gereken bı husus q35 micro atx alma sakın cunku 2 adet ram slotu oluyo yanılmıyorsam
o/c yapacağımı sanmıyorum. evet micro atx ama 4 tane ddr2 slotu var ztn. siparişi verdim yarın geliyo 4 tane ddr2 1 gb ile birlikte(: içimi rahatlattınız çok teşekkürler...