Şimdi Ara

Q61MS-16F3 Ve Q61MS-1762 Kullanicilari (System Stability Test Eklendi YENİ) (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.592
Cevap
7
Favori
57.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O zaman MSI'nin sitesinde belki daha güncel bir sürücü bulunup bulunmadığına bakabilirsiniz. Çünkü sürücü güncellemeleri Dahili grafik işlemcilerde oldukça yüksek performans artışları sağlayabiliyor. Fakat şöyle bir durum da var: Daha önce bahsettiğim Asus N55SF'de ben sürücüleri Intel ve Nvidia'nın sitelerinden indirdim. Asus'un sitesinden değil. Buna rağmen güncel sürücülerle sıkıntı yaşamamıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj_nipo

Sabaha kadar araştırma yaptım en son intelin forumunda rastladığım çözüm(süzlük bence) az da olsa tatmin etti ama soru işaretleri de bıraktı bende..

Şimdi anladığım kadarıyla ivy serisinde hd 4000 kapatılamıyormuş? Şarj performansını etkilememek için böyle yapılmış intel yetikilileri çok kolay şekilde geçiş yapılabildiğini, işlemcinin yüksek performans gerektiren uygulamalarda harici grafik işlemcisine hızlı bir şekilde yükünü devredebildiğini söylüyorlar.

Sorunuma gelince asıl can alıcı kısım burda :) Ben güncellenmiş Nvidia ve Hd4000 sürücüsünü yükledim. Sıkıntı burdan başladı çünkü üreticinin onayı olmayan sürücü yüklediğinizde bu geçiş otomatik olmuyormuş!!!Hatta hiç olmuyormuş hd4000den devam yani. Bunu okuduktan sonra bana verilen cddeki sürücüleri kurdum ve ne göreyim nvidia ekran kartı takır takır çalışıyor... Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim çünkü cddeki driver 295.83 biliyorsunuz yenisi var ama yüklediğimde nvidiaya geçiş olmuyor. İşin ilginci Asus biosuna hd4000i kapatıp sadece harici kartı kullandırabilen seçenek koymuş ama msi vs diğerlerinde bu yok

Yeni bilgisayarın hayırlı olsun. Microsoft kullandığın simulatörün 2012 versiyonunu yayınlamış alttaki vidyoda ikisinin kıyaslaması var. FS 2012 i yükleyip denersen belki sorunun çözülebilir grafik olarak ta arada ciddi bir fark olacağını düşünüyorum şahsen.

• onu da denedim, msi sitesinde beta driver var kurdum yine aynı sonuç...Ivy miydi sendeki asus

teşekkür ederim, microsoft flight gerekli tatmini sağlayamadı, daha çok gelişmesi lazım, şu an için eklenti geliştiriciler de destek vermiyorlar...Evet Fs2004e göre ciddi fark var ama FSX'e göre yok
  • Core i5 2430 işlemciliydi. Sandy Bridge olması lazım yani. Yeğenimin bilgisayarı idi. Uzun bir süre kullanma fırsatım oldu. Beta sürücüler imzalanmamış olabilir. Bu da sorunu çözmenizi engeller.
  • Tamam zaten o seride sıkıntı yok ki...Sandy problemsiz, ivy'de bu sıkıntı mevcut Jackk
  • merhabalar,16f3 modelini kullanıyorum,alalı 12 gün oldu ve ne yazıkki bugün ekranda bir adet ölü piksel olduğunu farkettim,ekranın değiştiriyor değil mi monster?koyu renklerde insanın gözüne batıyoda:(bide mavi ekran hatası alıyorum,umarım kronik bişey değildir.açılışta da ntldr eksik uyarısı alıyorum.aslında bilen ve kullanın bi arkadaşla özelden yazışsak daha doğru olur.şunu da söyleyeyim monster dan çok memnunum,donanım performansı,ses kalitesi (thx),ekranı çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canbuyer

merhabalar,16f3 modelini kullanıyorum,alalı 12 gün oldu ve ne yazıkki bugün ekranda bir adet ölü piksel olduğunu farkettim,ekranın değiştiriyor değil mi monster?koyu renklerde insanın gözüne batıyoda:(bide mavi ekran hatası alıyorum,umarım kronik bişey değildir.açılışta da ntldr eksik uyarısı alıyorum.aslında bilen ve kullanın bi arkadaşla özelden yazışsak daha doğru olur.şunu da söyleyeyim monster dan çok memnunum,donanım performansı,ses kalitesi (thx),ekranı çok iyi.

Hemen bilgisayarını geri yolla. Cihazlar 30 gün sıfır ölü pixel garantisi ile geliyorlar. Ekranını değiştireceklerdir. Ayrıca mavi ekranla ilgili sorununuda detaylı anlatırsan ona da yardımcı olurlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj_nipo

Tamam zaten o seride sıkıntı yok ki...Sandy problemsiz, ivy'de bu sıkıntı mevcut Jackk

Anladım. Ivy Bridge henüz yeni sayılır. Belki ileride yeni sürücülerle sıkıntılar giderilir.
    Okuduğum bir yazıda dahili ve harici ekran kartı arasındaki geçişi sağlayan optimus yazılımı, hangi ekran kartına geçiş yapacağını seçmek için bir listeye başvuruyormuş. Bu liste sürekli güncelleniyormuş ve bu güncel listeyi otomatik güncellemek için bir ayar vardı (sanırım) yada otomatik güncelleme yerine manuel olarak güncel driver kurularak bu güncelleme yapılıyordu. Şimdi sizin kullandığınız oyun bu listede yoktur muhtemelen. O oyunun eklenmesi halinde hangi ekran kartı ile çalışacağına sistem otomatik karar verebilecek. Ancak sizin oyununuz biraz eski olduğu için belki bu listeye hiç de eklenmeyebilir. Aslında burada anlattıklarımın sizin sıkıntınızla ilgisi olmadığını fark ettim ama bu kadar yazmışken silmek istemiyorum. Belki başkasının işine yarar. Çünkü sizin sorununuz otomatik olarak harici ekran kartına geçişin gerçekleşmemesi değil; bu oyunun manuel olarak harici ekran kartı ile çalışmasını seçmenize rağmen harici ekran kartı ile çalışmaması. Benim anlattığım ise otomatik olarak harici ekran kartına geçmese bile manuel olarak harici ekran kartıyla çalışacak şekilde ayar yapıldığında, harici ekran kartı ile çalışabilen uygulamalar için geçerli.

Lafın kısası siz anladığım kadarıyla sorunu çözmek için yapılması gereken her şeyi yapmışsınız. Bunlara ek olarak söyleyebileceğim bir şey yok. Umarım en kısa zamanda gerekli güncellemeler yapılır ve sıkıntınız/sıkıntımız ortadan kalkar.

• Evet Jackcim, sonuç olarak eski nvidia+msi'in sitesindeki (intelin sitesinde daha yenisi var) sondan bir önceki hd4000 sürücüleri ile nvidiayı görüyor

not:Crysis 2'de denedim son nvidia sürücüsüyle bir problem çıkarmadı otomatik geçişi sağladı (yani öyle umuyorum çünkü ayarlarım en sonda çözünürlük fhd) sıkıntı çıkarmadan akıcı bir şekilde oynuyorum
  • Daha önce ben de sorun yaşadığım zaman interneten kaynağını hatırlamadığım bir siteden bir program indirdim. İndirdiğim yer de kaynağını hatırlamadığını belirtiyordu. Bu program, o anda hangi ekran kartının çalıştığını gösteriyor. Mesela "nvidia ON" yazıyorsa nvidia ekran kartı çalışıyordur ve intel kapalıdır. "nvidia OFF" yazıyorsa tam tersi. Bu program sayesinde ekran kartı geçişinin sağlanıp sağlanmadığını kotrol ediyordum. Sizler de kullanabilirsiniz. Sadece işletim sisteminize göre 32 bit yada 64 bit olan uygun bir tanesini çalıştırın.

Programları BURADAN indirebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: JaCkBuiLt

Daha önce ben de sorun yaşadığım zaman interneten kaynağını hatırlamadığım bir siteden bir program indirdim. İndirdiğim yer de kaynağını hatırlamadığını belirtiyordu. Bu program, o anda hangi ekran kartının çalıştığını gösteriyor. Mesela "nvidia ON" yazıyorsa nvidia ekran kartı çalışıyordur ve intel kapalıdır. "nvidia OFF" yazıyorsa tam tersi. Bu program sayesinde ekran kartı geçişinin sağlanıp sağlanmadığını kotrol ediyordum. Sizler de kullanabilirsiniz. Sadece işletim sisteminize göre 32 bit yada 64 bit olan uygun bir tanesini çalıştırın.

Programları BURADAN indirebilirsiniz.

sevdim bu programı tutayım yanıbaşımda :)

• Listeye beni de ekleye bilir misiniz?
    MONSTER® Q61MS-17624 17.3"
    Sipariş tarihi 6 Eylül 2012
    Teslim tarihi 7 Kasım 2012
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajac

Listeye beni de ekleye bilir misiniz?

Tabiki ekliyorum hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: optimist_89

quote:

Orijinalden alıntı: Rajac

Listeye beni de ekleye bilir misiniz?

Tabiki ekliyorum hayırlı olsun

Teşekkür ederim. Umarım vaktinde gelir.
  • Jack.... Teşekkür ederim :)

Çalıştırabilmişim :)
  • @ dj_nipo
    Önemli değil.

@ Rajac
    Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
  • @optimist_89 hocam benide ekleyebilirsiniz listeye bugün itibari ile Ms-16F3 modelini kullanıyorum. Bende sizin gibi sipariş degişikliği ile geçtim bu modele. Win 7Ult. kurdum ve bir kaç sorum olucak cihaz hakkında, sitelerinde verilen driverleri kurdum onların dışında sizin vermiş oldugunuz numlock bastıgında uyarı veren programıda kurdum, güncel intel ve nvidia ekran kartı sürücülerini de yükledim ve aklıma takılanlar ise Webcam programı yükledigim halde çalışmadı, kablosuz bağlantı yine aynı şekilde çalışmadı anlamadım bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum. Ac/kapa tışının sag tarafında ki 2 tuş ne işe yarıyor acaba birinde windows digerinde parlaklık işareti var, sol tarafında ki 2 tuş da boş sanırım bunlar ne işe yarıyor ? Son olarak fan sesini ayarlayabilecegimiz bir tuş var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KirkLeeHammett

@optimist_89 hocam benide ekleyebilirsiniz listeye bugün itibari ile Ms-16F3 modelini kullanıyorum. Bende sizin gibi sipariş degişikliği ile geçtim bu modele. Win 7Ult. kurdum ve bir kaç sorum olucak cihaz hakkında, sitelerinde verilen driverleri kurdum onların dışında sizin vermiş oldugunuz numlock bastıgında uyarı veren programıda kurdum, güncel intel ve nvidia ekran kartı sürücülerini de yükledim ve aklıma takılanlar ise Webcam programı yükledigim halde çalışmadı, kablosuz bağlantı yine aynı şekilde çalışmadı anlamadım bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum. Ac/kapa tışının sag tarafında ki 2 tuş ne işe yarıyor acaba birinde windows digerinde parlaklık işareti var, sol tarafında ki 2 tuş da boş sanırım bunlar ne işe yarıyor ? Son olarak fan sesini ayarlayabilecegimiz bir tuş var mı ?

Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullan.Bendd birkaç soru sorup sonra cevaplara geçeceğim.W150ERiçin üste ne kadar verdiniz ms-16f3 serisini toplam kaç tl ye aldın.

Öncelikle sagdaki iki tuştan başlayayım.Sagdaki iki tuştan en sağdakine basarsanız win tuşu devre dışı kalır.Bazı oyunlarda yanlışlıkla win tuşuna basınca oyundan çıkar bu tuş bu amaçla yapılmış.Onun yanındaki diğer tuş ise webcam i açmamızı sağlıyor önce webcam i açacaksın o tuşla sonra webcam in programını çalıştıracaksın böylece sorunun çözülmüş olur.

Fanla alakalı bir tuş ya da ayar yok fan otomatik ayarlıyor bunu yük durumunda kaldığında.Wireless bluetooth un çalışması içinde önce fn+f8 vs gibi tuşlarla özelliği açman lazım.Açtığın taktirde çalışacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullan.Bendd birkaç soru sorup sonra cevaplara geçeceğim.W150ERiçin üste ne kadar verdiniz ms-16f3 serisini toplam kaç tl ye aldın.

Öncelikle sagdaki iki tuştan başlayayım.Sagdaki iki tuştan en sağdakine basarsanız win tuşu devre dışı kalır.Bazı oyunlarda yanlışlıkla win tuşuna basınca oyundan çıkar bu tuş bu amaçla yapılmış.Onun yanındaki diğer tuş ise webcam i açmamızı sağlıyor önce webcam i açacaksın o tuşla sonra webcam in programını çalıştıracaksın böylece sorunun çözülmüş olur.

Fanla alakalı bir tuş ya da ayar yok fan otomatik ayarlıyor bunu yük durumunda kaldığında.Wireless bluetooth un çalışması içinde önce fn+f8 vs gibi tuşlarla özelliği açman lazım.Açtığın taktirde çalışacaktır

Default olarak almıştım q61w150erq modelini üstüne 466,10kr ödedim, ellerinde ürün yokmuş sanırım bana gönderdiklerinide bir şekilde sıkışıp gönderecegiz dendi, 6 ay önce sipariş vermiştim gecikincede biraz sinirlendim biraz beklememek için 1 haftadır geçiş süreci ile ugraşıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: KirkLeeHammett

quote:

Default olarak almıştım q61w150erq modelini üstüne 466,10kr ödedim, ellerinde ürün yokmuş sanırım bana gönderdiklerinide bir şekilde sıkışıp gönderecegiz dendi, 6 ay önce sipariş vermiştim gecikincede biraz sinirlendim biraz beklememek için 1 haftadır geçiş süreci ile ugraşıyorum.

peki hayırlı olsun güle güle kulllanın

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.