Şimdi Ara

Q61MS-16F3 Ve Q61MS-1762 Kullanicilari (System Stability Test Eklendi YENİ) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.592
Cevap
7
Favori
57.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar everest programıyla yaptığım işlemci stres testini ilk sayfaya ekledim.Bilgilerinize
  • Sanırım testleri bilgisayar prize bağlı değilken yapmışsınız. Öyle ise bir de elektriğe bağlayıp test eder misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCkBuiLt

Sanırım testleri bilgisayar prize bağlı değilken yapmışsınız. Öyle ise bir de elektriğe bağlayıp test eder misiniz?

Evet prize takili degilken yaptim da ne fark eder ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: optimist_89

quote:

Sanırım testleri bilgisayar prize bağlı değilken yapmışsınız. Öyle ise bir de elektriğe bağlayıp test eder misiniz?

Bilgisayar prize takılı değilse tam performansta çalışmaz. Dolayısıyla saat hızlarına bir sınırlama getirdiyse bu da sentetik test sonuçlarına yansır haliyle. Ayrıca buna bağlı olarak sıcaklıklarda farklılık gösterebilir. Prize takıp en son yaptığınız sıcaklık testini bir 5 dk daha yaparsanız iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

quote:

quote:

Bilgisayar prize takılı değilse tam performansta çalışmaz. Dolayısıyla saat hızlarına bir sınırlama getirdiyse bu da sentetik test sonuçlarına yansır haliyle. Ayrıca buna bağlı olarak sıcaklıklarda farklılık gösterebilir. Prize takıp en son yaptığınız sıcaklık testini bir 5 dk daha yaparsanız iyi olur.

İnsallah bugun icinde dediginiz sekilde yapacagim

• Arkadaşlar fişe takılı iken de test ettim ve resimleri ekledim.
  • quote:

Arkadaşlar fişe takılı iken de test ettim ve resimleri ekledim.

birazcık daha fazla zorlanmıs bilgisayar belli etmis kendini :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: delidolu5

quote:

Arkadaşlar fişe takılı iken de test ettim ve resimleri ekledim.

birazcık daha fazla zorlanmıs bilgisayar belli etmis kendini :D

Testi bilerek uzun tuttum vaktim olsa 1 saate yakin yapacaktim da yoktu ama zorlandi gercekten Test bitince de hemen soguttu

• Anladığım kadarıyla bu bilgisayarda da bataryanın gücü sistemi tam olarak beslemeye yetmiyor. 9 hücreli 7800 mAh batarya bile tam olarak sistemi besleyemeyebiliyor yani. Sıcaklık değerleri ise bence çok iyi. Daha önce kullandığım notebook bilgisayarlar benzeri testleri ya tamamlayamadılar yada 100 dereceye yakın sıcaklıklara kadar çıktılar. Biz standart kullanımda işlemciye bu kadar yüklenemeyeceğimiz için bu sıcaklıkları da görmemiz pek mümkün olmayacaktır.
  • Selam arkadaşlar, küçük bir problemim var, umarım bir çözüme ulaşır
    ben simulasyon oyunlarını çok seviyorum ve Microsoft FS 2004 ve FSX ile zamanımı geçiriyorum özellikle.. :)

Bilgisayarım geldiğinde hemen işletim sistemimi kurup simulatorlerimi sistemime kurdum sonra ne göreyim , simulatorler yanlızca hd4000 ile çalışıyor

Sürücü güncellemesi yaptım olmadı, sağ tıkla yüksek performanslı işlemciyle çalıştır dedim olmadı, standart masaüstü ayarında nvidiayı kullan diyorum olmuyor bu intel ekran kartı sistemimi ele geçirdi nvidiayı kullanamıyorum

Evet arkadaşlar var mı böyle bir problemle karşılaşan ve çözebilen

• quote:

Orijinalden alıntı: dj_nipo

Selam arkadaşlar, küçük bir problemim var, umarım bir çözüme ulaşır
    ben simulasyon oyunlarını çok seviyorum ve Microsoft FS 2004 ve FSX ile zamanımı geçiriyorum özellikle.. :)

Bilgisayarım geldiğinde hemen işletim sistemimi kurup simulatorlerimi sistemime kurdum sonra ne göreyim , simulatorler yanlızca hd4000 ile çalışıyor

Sürücü güncellemesi yaptım olmadı, sağ tıkla yüksek performanslı işlemciyle çalıştır dedim olmadı, standart masaüstü ayarında nvidiayı kullan diyorum olmuyor bu intel ekran kartı sistemimi ele geçirdi nvidiayı kullanamıyorum

Evet arkadaşlar var mı böyle bir problemle karşılaşan ve çözebilen

Bilgisayarınız ve konfigürasyonu neydi bu arada?

• q61ms-16f34
  • Hah işte ben de sitem etmek için bu cevabı bekliyordum. Bu kadar insan burada bilgisayarını beklerken, bilgisayarı kullanan kişilerden biraz yorum, inceleme v.s beklerken sen bilgisayarı al, kullan sorun yaşayana kadar da buraya uğrama. Neyse şaka bir tarafa sizin de bilgisayarınız hakkında olumlu - olumsuz düşünceleriniz, fikirleriniz, görüşleriniz bizim için değerli. Bu nedenle bu düşüncelerinizi de bizimle paylaşırsanız seviniriz.

Sorununuza gelince;
    Ben Asus N55SF bilgisayarda GTA4 için benzeri bir problem yaşadım. Problemin birçok nedeni olabilir. Mesela oyunu bilgisayar fişe takılı değilken çalıştırıyor olabilirsiniz. Oyunu kurarken batarya modunda iken kurmuş olmanız belki böyle bir garipliğe neden olmuş olabilir. (Bu kendi tecrübemle sabittir.) Ekran kartı sürücünüzü tamamen kaldırmadan eski sürücünün üzerine yenisini kurmuş olmanızdan kaynaklanıyor olabilir. Eski sürücünüzü kaldırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmamış veya yenisini kurduktan sonra yeniden başlatmamış olmanızdan kaynaklanabilir. Buraya kadarki senaryolardan herhangi birine takılmadıysanız, oyunu çalıştırmadan önce Uyumluluk modunu Windows XP SP2 veya SP3 olarak ayarlamanız ve oyunu yönetici olarak çalıştırılacak şekilde ayarlamanız belki sorununuzu çözebilir. Ayrıca en son çare BURADA anlatılanları da uygulamanız probleminizi çözmenize yardımcı olabilir. Hiçbiri olmazsa haber verin biraz daha araştırıp sorununuzu çözmeye çalışalım.

• O ilginç sorun benim kuzenimin laptopunda da oluyor. Gerçi onda gt620 var. Ama onda da bazen her ne kadar uğraşsak da oyunlar hd4000 ile çalışıyor. Oyun performansından anlıyorum yani. Yoksa gt620 scania truck oyununu low da oynatamayacak kadar berbat mı? Bence hayır. Tamam giriş seviyesi ama bu tır oyununu lowda oynatması lazım. Ama gel gör ki lowda bile 15-20 fps'de oynatıyor.
  • Öncelikle selamlar...
    Sevgili JaCkBuiLt;
    Forumumuzda yeteri kadar inceleme ekran görüntüsü video vs bulunmakta, amacım polemiğe girmek değil şayet sürekli aldığınız/sipariş verdiğiniz üründen şikayet sezinliyorum eğer mutlu değilseniz neden iptal/değişiklik yapmıyorsunuz...Ben canavarımı geçen Çarşamba aldım ve daha dün kurulumu yapabildim iş-güç anca uğraşabiliyorum canavarımla

Gelelim ikinci kısma, verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim fakat batarya kullanmıyorum bu sebeple ne kurulum sırasında nede oynarken batarya modunda değilim ;) sorunum zaten diğer oyunlarda değil...Ekran kartı sürücüm yoktu zaten formattan sonra kurdum simulatörü, uyumluluk moduna gelince evet onları da denedim fakat yine olmadı :) artık deneme yanılma üzerine biraz daha kurcalamak gerekiyor sanırım...

• @metallurgy
    Aslında HD4000 bile o oyunu düşük ayarlarda akıcı oynatabilir. Ama sanırım sürücüler o oyun için optimize edilmemiştir.

Edit: Ekleme/düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCkBuiLt -- 23 Eylül 2012; 0:57:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj_nipo

Öncelikle selamlar...
    Sevgili JaCkBuiLt;
    Forumumuzda yeteri kadar inceleme ekran görüntüsü video vs bulunmakta, amacım polemiğe girmek değil şayet sürekli aldığınız/sipariş verdiğiniz üründen şikayet sezinliyorum eğer mutlu değilseniz neden iptal/değişiklik yapmıyorsunuz...Ben canavarımı geçen Çarşamba aldım ve daha dün kurulumu yapabildim iş-güç anca uğraşabiliyorum canavarımla

Gelelim ikinci kısma, verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim fakat batarya kullanmıyorum bu sebeple ne kurulum sırasında nede oynarken batarya modunda değilim ;) sorunum zaten diğer oyunlarda değil...Ekran kartı sürücüm yoktu zaten formattan sonra kurdum simulatörü, uyumluluk moduna gelince evet onları da denedim fakat yine olmadı :) artık deneme yanılma üzerine biraz daha kurcalamak gerekiyor sanırım...

Sanırım karıştırıyorsunuz beni. Ben sizinle polemiğe girmeyi bırakın polemiği başlatacak kadar bile dil uzatmadım. Ayrıca aldığım bilgisayarla ilgili şikayet içeren cümlelerim bile olmadı. Sadece bilgisayarımı sabırsızlıkla beklediğim için kullanıcıların yorumlarını duymak istiyorum. Yoksa fotoğraf, video, resim, test sonucu vs. beklemiyorum. Beni yanlış anlamışsınız. Anlamadığım şey forumda gezinirken insanlar, birileri bana laf atsın da ters çıkayım diye geziyor sanırım. Yoksa neden şakalaşmak için söylediğimi belirttiğim halde bana art niyetli bir insan muamelesi yapasınız ki?

• Sevgili JaCkBuiLt;
    Haklısınız özür dilerim...

Canavarımdan çok mutluyum tek sorunum ekranın Fhd olması sebebiyle yazılar ikonlar vs. küçük gözükmesi.. Fakat onu da denetim masasından ayarlayıp büyütebiliyoruz böylelikle sorunumuz kalmıyor.

Genel itibariyle serin çalışıyor fan sesi en yüksekteyken bile rahatsız etmiyor, Crysis2 kurdum 1,5 saat civarı oynadıktan sonra bile çok fazla değildi ısınması (göreceli yorum yapıyorum ısı testi uygulamadım değerleri veremiyorum o yüzden)

Genel olarak bir mal alırken çok titizimdir, alacağım ürünleri çok iyi incelemeden almam bir çok kişi de benden fikir alır alışverişlerinde bu yüzden evet bu ürün beni fazlasıyla tatmin etti içime sindi beklediğime değdi yani...

Fokus bilgisayar genel olarak güven verdi şu zamana kadar bana bence birkaç ufak sorunları var teslimat sürelerini eğer esnek yapsalar insanlar satın alırken bilirler en azından evet 17 Eylül'de teslime başlayacaklar ama +/- 10gün de opsiyon olabilir diye...

Diğer bir konu da servisle ilgili, okuduğum kadarıyla parça sıkıntısı yüzünden bir çok alıcıyla sıkıntı yaşamışlar aslında çözülebilecek şeyler ama karşılıklı anlayış ve sabır olmalı bence...Bizim sabrımız da anlayışımız da eksik olduğu için hep sıkıntı yaşıyoruz toplumca...

• @dj_nipo

Analaşbildiğimize sevindim. Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
  • Sabaha kadar araştırma yaptım en son intelin forumunda rastladığım çözüm(süzlük bence) az da olsa tatmin etti ama soru işaretleri de bıraktı bende..

Şimdi anladığım kadarıyla ivy serisinde hd 4000 kapatılamıyormuş? Şarj performansını etkilememek için böyle yapılmış intel yetikilileri çok kolay şekilde geçiş yapılabildiğini, işlemcinin yüksek performans gerektiren uygulamalarda harici grafik işlemcisine hızlı bir şekilde yükünü devredebildiğini söylüyorlar.

Sorunuma gelince asıl can alıcı kısım burda :) Ben güncellenmiş Nvidia ve Hd4000 sürücüsünü yükledim. Sıkıntı burdan başladı çünkü üreticinin onayı olmayan sürücü yüklediğinizde bu geçiş otomatik olmuyormuş!!!Hatta hiç olmuyormuş hd4000den devam yani. Bunu okuduktan sonra bana verilen cddeki sürücüleri kurdum ve ne göreyim nvidia ekran kartı takır takır çalışıyor... Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim çünkü cddeki driver 295.83 biliyorsunuz yenisi var ama yüklediğimde nvidiaya geçiş olmuyor. İşin ilginci Asus biosuna hd4000i kapatıp sadece harici kartı kullandırabilen seçenek koymuş ama msi vs diğerlerinde bu yok

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.