Şimdi Ara

Q61MS-16F3 Ve Q61MS-1762 Kullanicilari (System Stability Test Eklendi YENİ) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.592
Cevap
7
Favori
57.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kocweb

quote:

Orijinalden alıntı: GSalazar

quote:

Orijinalden alıntı: JaCkBuiLt

@GSalazar
    Yanlış hatırlamıyorsam bir ara monster'in sitesinde bayi ve teknik servis noktalarını gösteren bir bölüm vardı. Ama az önce baktım ve bulamadım. Tek satış mağazası İstanbul/Kadıköy'deki Fokus Bilgisayar mağazası olarak görünüyor. Ürünleri görerek ve kampanyalarından faydalanarak oradan satın alabilirsiniz. Parçalı ödeme işlemleri ile ilgili Fokus Bilgisayarın müşteri hizmetlerine mail gönderebilir ya da telefon açabilirsiniz.

cevap için teşekkürler peki bu elden alma işlemi olursa bilgisayarı hemen alabiliyor muyuz? İnternetten alırsak bildiğiniz üzere gün veriyorlar

Hocam internette gördüğün alım seçenekleri aynen mağazaya gittiğinde de geçerli. Mağazaya gittiğinde farklı bir şey uygulanmıyor. Hemen teslim istersen monsterın sitesinde ürünlerin hemen teslim fiyatlarıda var. Hemen teslim alırsan bilgisayarını kargoyla hemen yollarlar yok ben illa elden alıcam derseniz Kadıköy mağazasından gidip alabilirsiniz.

tekrar teşekkür ederim o zaman elden almanın bi avantajı yok inş aranıza katılacağım :D

• Bundan sonra monster adina hicbirsey yazmayacagim artik sadece arada girer bakr cikarim bilgisayarimi cok sevmeme ragmen kimseye de tavsiye etmeyecegim monster donanim haber isbirligi cok can sıkıcı.O mahkemeye basvuranlara olsun diger sorun yasayyanlara olsun destek veriyordum insallah kazanirlar ne deyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,

Q61MS-16F3 ile Lenovo Y580 arasındayım ve Monster'ın tek beğenmediğim yanı güç tasarrufu modunda oyun oynamadan, internette sörf ederek ve video izleyerek pilinin çok gitmemesi; yaklaşık 2.5 saat gidiyor(muş) (Müşteri temsilcisi öyle diyo :S). Siz en çok kaç saat pil süresi elde ettiniz?

Ayrıca Battlefield 3 Ultra grafik ayarlarında ve hatta HD çözünürlükte kaç FPS kasıyor acaba :)

Bu SSD diskin ömrü bilmem kaç milyon saat mi yoksa 2-3 yıl mı? Farklı farklı şeyler duydum. Sanırım Windows 7'deki bir özelliği (Adını hatırlayamıyorum ama SSD'den silinen dosyayı temelli siliyormuş.) destekleyen SSD'lerin ömürleri çok uzun oluyormuş. Bunda da o özellik var mı?

Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar, teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: optimist_89

Bundan sonra monster adina hicbirsey yazmayacagim artik sadece arada girer bakr cikarim bilgisayarimi cok sevmeme ragmen kimseye de tavsiye etmeyecegim monster donanim haber isbirligi cok can sıkıcı.O mahkemeye basvuranlara olsun diger sorun yasayyanlara olsun destek veriyordum insallah kazanirlar ne deyim.

Hayırdır hocam birşey mi oldu ?
  • "Monster aklima takilan sorular" adli konu kilitlendi orada denek1 nickli arkadas dava acmis monster e kazanmis nahkemeyi kazandim gelsin monster yetkilileri simdi aciklama yapsinlar da gorelim tarzi biseyler yazmisti pat konu kilitlendi bende iki gundur buna tepki gosteriyordum konularim kilitlendi silindi ama W150ER ci arkadaslar bana tepki gosterdiler de ona canim sıkıldı

• http://m.shiftdelete.net/monster-ms17621-video-inceleme-39799.html arkadaslar

yukaridaki linkte shiftdelete.com da monster ms27621 notebook modelinin incelemesi mevcuttur o incelemeyi ilk sayfaya alacgim bilgisayar ile girince iyi seyirler

• quote:

"Monster aklima takilan sorular" adli konu kilitlendi orada denek1 nickli arkadas dava acmis monster e kazanmis nahkemeyi kazandim gelsin monster yetkilileri simdi aciklama yapsinlar da gorelim tarzi biseyler yazmisti pat konu kilitlendi bende iki gundur buna tepki gosteriyordum konularim kilitlendi silindi ama W150ER ci arkadaslar bana tepki gosterdiler de ona canim sıkıldı

hocam tepkim aslında kb001 isimli arkadaşaydı, durumdan haberdar olmadan monsteri savunuyor, boşyere konular açıyordu, aşırı cıvıtmıştı. sende o anki sinirime geldin k. bakma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delidolu5

quote:

"Monster aklima takilan sorular" adli konu kilitlendi orada denek1 nickli arkadas dava acmis monster e kazanmis nahkemeyi kazandim gelsin monster yetkilileri simdi aciklama yapsinlar da gorelim tarzi biseyler yazmisti pat konu kilitlendi bende iki gundur buna tepki gosteriyordum konularim kilitlendi silindi ama W150ER ci arkadaslar bana tepki gosterdiler de ona canim sıkıldı

hocam tepkim aslında kb001 isimli arkadaşaydı, durumdan haberdar olmadan monsteri savunuyor, boşyere konular açıyordu, aşırı cıvıtmıştı. sende o anki sinirime geldin k. bakma.

Kb001 zaten civitmisti ve ban da yemis zaten ama benim tepkim monster aklima takilan sorular im kilitlenmesineydi neyse artik konumuza bakalim shhiftdelete inceleme yapmis linki yukarda izleyebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: yasirkula

Herkese merhaba,

Q61MS-16F3 ile Lenovo Y580 arasındayım ve Monster'ın tek beğenmediğim yanı güç tasarrufu modunda oyun oynamadan, internette sörf ederek ve video izleyerek pilinin çok gitmemesi; yaklaşık 2.5 saat gidiyor(muş) (Müşteri temsilcisi öyle diyo :S). Siz en çok kaç saat pil süresi elde ettiniz?

Ayrıca Battlefield 3 Ultra grafik ayarlarında ve hatta HD çözünürlükte kaç FPS kasıyor acaba :)

Bu SSD diskin ömrü bilmem kaç milyon saat mi yoksa 2-3 yıl mı? Farklı farklı şeyler duydum. Sanırım Windows 7'deki bir özelliği (Adını hatırlayamıyorum ama SSD'den silinen dosyayı temelli siliyormuş.) destekleyen SSD'lerin ömürleri çok uzun oluyormuş. Bunda da o özellik var mı?

Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar, teşekkürler :)

Arkadasim ben dengeli pil modunda orta seviye parlaklikta video upload ettim nette sorf yaptim film izledim 3 saat 15 dakika gitti %17 de pil kaldi yani pil okru gayet iyi bu dengeli mod guc tasarrufunda daha fazla gidecegini dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: yasirkula

Bahsettiğiniz kavramlardan birincisi diskin ömrü dediğiniz şey MTBF olarak geçer. Hatalar arası ortalama kullanılabilme ömrü anlamına gelir. Bu SSD'nin gerçek ömrünü ifade etmeye yetmez. Güncel SSD lerde bu ömür yaklaşık 1-2 milyon saat civarıdır. 1 milyon saat ise 115 yıldan fazla ediyor. Hiçbir SSD o kadar dayanamaz gibime geliyor. SSD disklerde verilerin yazılıp silindiği bölgeler vardır. Bunların belirli bir yazılıp silinme ömrü vardır. Sanırım 3. nesil diye adlandırabilirceğimiz Kingston HyperX, Intel 520 serisi, Corsair Force GT, OCZ Vertex3 gibi disklerde bu bölgelerin yazılıp silinme ömrü 10000 defa diye okuduğumu hatırlar gibiyim. (Ama kaynak gösteremem çünkü hatırlamıyorum nerede okuduğumu) SSD ömrünü asıl belirleyen faktör budur. Windows 7 deki özellik dediğiniz şey TRIM desteğidir. Yukarıda ismini yazdığım disklerin TRIM desteği vardır. TRIM dediğimiz olay ise şöyle açıklanabilir: TRIM fonksiyonunu kullanmayan bir kullanıcı diskin tamamını kullanmıyorken sürekli aynı bölgelere veri yazılıp silinir. Sık kullanılan bölgelerin ömrü kısa zamanda tükenirken bir kısım bölgeler ise hiç kullanılmıyor ve sağlam kalıyor. Bu nedenle disk kısa zamanda okuma/yazma hataları vermeye başlıyor. TRIM fonksiyonu kullanılan bir SSD'de ise diskteki veri yazılıp silinen bölgelerin tamamı orantılı olarak kullanılıyor. Bu sayede belirli bölgelerin kısa sürede ömrünün tükenmesi gibi bir durum meydana gelmiyor ya da çok daha uzun sürede meydana geliyor. Yani bahsettiğiniz olay aslında silinen dosyanın tamamen silinmesi şeklinde gerçekleşmiyor. Benim bildiğim başka bir şey ise yazılan bir veri asla ama asla tamamen silinemez. Ulaşılmak istenirse uzmanlar tarafından illa ki ulaşılır. Yeni okuduğum bir habere göre SSD ömrü için Intel, günde 100 GB veri yazma/silme işlemi yapan bir kullanıcı için 5 yıl diyor. Standart bir kullanıcı günde 2-3 GB; çok uğraşan ise 20 GB civarında yazma/silme işlemi yapıyormuş. Bu nedenle bana göre bir SSD standart kullanımda, başka bir arıza çıkmadıkça, en az 5-6 yıl kullanılabilir gibi görünüyor.

SSD Ömrü İle İlgili Bir Video

SSD Ömrü Ne Kadardır?

• Açıklayıcı bilgiler için teşekkürler :)
  • optimist kardeşim benide MS-16F32 Modeli sahiplerine eklersen mutlu olurum :)
    sormadan söyleyeyim.
    w15erq(750 gb hdd, 1600 mhz 8 gb ram) ürünümün üstüne 330 tl vererek, MS-16F32(1600 MHZ 8 GB RAM) modeline geçiş yaptım bugün 27 eylülde teslimat yapılacak.
  • quote:

optimist kardeşim benide MS-16F32 Modeli sahiplerine eklersen mutlu olurum :)
    sormadan söyleyeyim.
    w15erq(750 gb hdd, 1600 mhz 8 gb ram) ürünümün üstüne 330 tl vererek, MS-16F32(1600 MHZ 8 GB RAM) modeline geçiş yaptım bugün 27 eylülde teslimat yapılacak.

hayirli olsun ekliyorum
    Usta sen w150erq ya ne kadar vermistin de uste 330 tl verdin

• quote:

quote:

optimist kardeşim benide MS-16F32 Modeli sahiplerine eklersen mutlu olurum :)
    sormadan söyleyeyim.

hayirli olsun ekliyorum
    Usta sen w150erq ya ne kadar vermistin de uste 330 tl verdin

Bi de ms 16f32 yi salt mi aliyorsun yoksa 1600 luk ram 16 gb 120 lik ssd mat ekran falam mi aldin

• quote:

Bi de ms 16f32 yi salt mi aliyorsun yoksa 1600 luk ram 16 gb 120 lik ssd mat ekran falam mi aldin

ms16f32 8 gb ram 1600 mhz yükseltilmiş şekilde salt(gtx670 mecburi zaten) aldım.
    w150er bana 1,574 tlye mal oldu, 330 da ben verdim 1,904 tl tuttu.
    225 tl ile bir ssd alırım vatandan(mat ekran ve 8 gb ram fazladan benim için gereksiz gibi durdu param yoktu yoksa 59 tl daha verip hdd 750 yapcaktım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TabldotLife -- 17 Eylül 2012; 20:02:16 >
  • quote:

quote:

ms16f32 8 gb ram 1600 mhz yükseltilmiş şekilde salt(gtx670 mecburi zaten) aldım.
    225 tl ile bir ssd alırım vatandan(mat ekran ve 8 gb ram fazladan benim için gereksiz gibi durdu param yoktu yoksa 59 tl daha verip hdd 750 yapcaktım)

Sen cok iyi almissin ben uste cok fazla verdim
    16f32 de gtx660m var ve temin edilemiyor senden gtx670m e upgade ucreti istemesinler sonra

• quote:

16f32 de gtx660m var ve temin edilemiyor senden gtx670m e upgade ucreti istemesinler sonra

yok ben konustum saten 1 aydır sürekli arayıp rahatsız ediyom, en son lanet olsun demistir içinden al alda git
  • quote:

quote:

yok ben konustum saten 1 aydır sürekli arayıp rahatsız ediyom, en son lanet olsun demistir içinden al alda git

Hmm hayirli olsun

• quote:

quote:

ayni ozelliklerde (mat ekran yok+ 750gb hdd) p170EM e 2900 verdim... simdi bi kotu oldum yavvv neyse hayirli olsun usta...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Hayırlı olsun
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.