Şimdi Ara

Q6600 100 derecede çalışıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar bilgisayarda bir gariplik tespit ettim. Core Temp programını kullanarak baktığımda core sıcaklıkları yük altındayken (render yaparken) 100 derece civarında gösteriyor. işlemciyi 3 senedir kullanıyorum fakat daha önce böyle bir test yapmadım. Hep mi böyleydi bilmiyorum.

Ayrıca CPU-z'dan baktığımda hız değerlerş 1600 mhz civarında seyrediyor. Hep 6 çarpan kullanıyor. 10 - 15 saniyede bir 9 çarpana çıkıyor. Sonra hemen geri düşüyor. Voltaj değerleri de stabil değil.

Stok soğutucu kullanıyorum. Overclock yapmadım. Stok fanla bile yükte 60-70 olması gerektiğini biliyorum. Acep nedeni ne olabilir?

Anakart Asus p5q pro.

• fanı temizle tozlanmıştır ve termal macunu değiştir kurumuştur
    sana önerim birde soğutucu al 45-50 tl'lik hem ısıları düşürür hemde overclock imkanı sağlar
  • Sıcaklık yüksek seviyelere geldiğinden çarpanı düşürüyor ısınmasını engellemek için dolayısıyla bu da işlemcinizin gücünün düşmesine sebep oluyor.Fan ve soğutucu yaprakları kesinlikle temizleyin, fan bozuk olabilir yüksek devirlere ulaşamıyor olabilir, fan altındaki soğutucu bölüm işlemciye tam temas etmiyor olabilir, soğutucuyu sabitleyen 4 adet parçalardan biri yerinden çıkmış olabilir ve tabiki program veya anakart yanlış bilgi veriyor olabilir. 100 derece sıcaklık oldukça fazla, o sıcaklara gelmeden işlemcinin restart atması veya sistemi kapaması gerekirdi diye biliyorum.Aynı sorun bende de var 77-80 arası görebiliyorum zaman zaman, ama sensörler veya biosta problem vardır diye tahmin ediyorum.Tabi yinede riske atmamak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT237 -- 25 Kasım 2010; 13:29:02 >
  • Teşekkür ederim cevaplara,
    Gerekli temizlikleri yapıp, karşılaştırmalı programlarla tekrar sıcaklık değerlerini deneyeceğim. Sonucu sizlerle paylaşırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.