Şimdi Ara

Q6600 İLE E8500 ARASINDA KALDIM :( (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • iyide ilerde bu 4 çekirdek iyice piyasaya yerleştiğinde q6600 celeron gibi olacak...ileriye dönük bi işlemci tamam ama ilerde de tek bu olmayacak ya..
  • quote:

Orjinalden alıntı: STRIPES

iyide ilerde bu 4 çekirdek iyice piyasaya yerleştiğinde q6600 celeron gibi olacak...ileriye dönük bi işlemci tamam ama ilerde de tek bu olmayacak ya..

haklı , bu yüzden pazla para vermeye gerek yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: matodor

imzadaki sistemde q6600'ü 0,70 volt 400X8'de kullanıyorum. TAM YÜKTE KASAYI BATTANİYE İLE SARIP BİR SAATE YAKIN ÇALIŞTIRDIM iŞLEMCİ SICAKLIĞI 80 DERECENİN ÜZERİNE ÇIKMADI VE PC RESETLEMEDİ.

bide kucaklayıp yatsaydın hey Allah ım ya ne komik Gece gece güldürdün ya beni helal olsun şaka mıydı bu yoksa gerçekmi

• Aynı şeyi yaklaşık 5 gündür araştırıyorum. Q6600 mu E8400 mu diye.Q6600 mu E8400 mu?Sanıyorum bu sorun,soruyu soran arkadaşa ait olamaz. Neden? Q6600 ü olup da E8x00 e mi geçsem diye düşünmez kimse? Sohbet etmek istemiş olsa gerek.Ancak benim sormaya çekindiğim soruyu sorduğu için kendisine teşekkür ederim.

- Oyun oynarsan E8400 deniyor.
    - Uzun vadede Q6600 deniyor. Kaç yıl vadeli söyleyen yok.Söyleyen de nasıl söyleyecek merak ediyorum.
    - O/c yapacaksan e8400 al diyen de var Q6600 diyen de var.
    - THGTR yi inceledim. Q6600 p35 anakartta,E8400 x38 anakartta test edilmiş.O testlerin hiçbir geçerliliği olamaz.Bi kere gerizekalılar bile bişeyleri test ederken her parçayı aynı tutup sadece bir parçayı değiştirerek test ederler. Bu yüzden " THGTR " ye burdan bir
    - 1080p video izlerken dalgalanma oluyor falan deme ama öyle günlerde q6600ü ararsın ya da kalite düşürürsün denmiş

vs...

Velhasıl
    Aynı anda en az 10 iş yapan,oyun oynayan,o/c yapan,genel performans arayan biri için Q6600 mu E8400 mu? Hem Ê8400 hem de Q6600 kullanan ve bu iki işlemciyi gerek oyunlarda,gerekse ortalama o/c performanslarında, gerekse oyunlardaki performaslarına göre inceleyen arkadaşlar ciddi bir çalışma hazırlayabilirler mi?

Şimdiden teşekkür ederim

• quote:

imzadaki sistemde q6600'ü 0,70 volt 400X8'de kullanıyorum. TAM YÜKTE KASAYI BATTANİYE İLE SARIP BİR SAATE YAKIN ÇALIŞTIRDIM iŞLEMCİ SICAKLIĞI 80 DERECENİN ÜZERİNE ÇIKMADI VE PC RESETLEMEDİ.

ben cpu ya sıvı soğutma bloğunu takmadan önce kasayı çalıştırayım die power a bastıp cpu soğutma olmadan açıldı boot etti sonra işim bitti kapadım cpu ya bi baktım anca 35 derece olmuş eski cpu lar olsa fansız 5-10 saniye sonra 100 dereceyi buluyodu elimi yalıyodu
  • ya nedense bu konulari okuyunca başıma bi agrı giriyor?
    herkes şundan bahsediyor " gelecege yönelik yatırım" kac yillik bi yatirim 10-15 yıl mı?
    ya birakin bu işleri bence günümüze göre ve önümüzdeki 6 - 8 ay'a göre işlemci secmeliyiz.
    zaten her 3ay'da bir işlemci geliyor. şimdi herkes oooooo 4 çekirdegi var müthiş filan eee 9 ay sonra 20 çekirdekli işlemci cikar noldu bizim 4 çekirdekli işlemciye hani gelecege yönelikti? aaa elimde patlamiş

• teknolojiye anlık yetişilir oyun için e8500
  • quote:

Orjinalden alıntı: cluber00

quote:

TAM YÜKTE KASAYI BATTANİYE İLE SARIP BİR SAATE YAKIN ÇALIŞTIRDIM iŞLEMCİ SICAKLIĞI 80 DERECENİN ÜZERİNE ÇIKMADI VE PC RESETLEMEDİ.

ilginç fantazi

hacım nelerle ugrasıyorsunuz yaaw , kullanmanıza bakın

• quote:

hocam o cok üşümüştür istersen bide atkı filan örtseydin Psunun oralara hava almasaydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCarty -- 7 Haziran 2008; 3:14:49 >

• 0,7 volt çok düşük süper bi stabilite yakalamışsın hocam eline sağlık
  • Yakında tüm üreticiler ürünlerini satabilmek için üzerine neon lambalar koyacaklar.
    Çok talep var.
  • ledlili sistemleeride kullananlar war
  • quote:

Orjinalden alıntı: xanty

quote:

Orjinalden alıntı: ecay

Bunların arasında kalacak ne var cevap belli

Zaten anakarın da muhteşem illa iki çekirdek istiyorsan git e8200 veya e8400 al.

Sonra gelipte ben 1080p video izlerken dalgalanma oluyor falan deme ama öyle günlerde q6600ü ararsın ya da kalite düşürürsün

amd 3700+2.2ghz 2 gb ram x1800 ekran kartında o dalgalanma olmuyorda e8400 demi olacak

tamam 6600 verilip 8400 alinmazda fazlada abartmaya gerek yok kanımca

Hocam bende 15 tane 1920x1080(veya816) film var.Bunlar mkv.Hangi codec ile açtığına göre kalite ve hız değişiyor.Zaten ekran kartları şu an bu mkvlere karışmıyorlar.

En kaliteli oynatımda 4400+ OCsuz bazen 5 fps görüyor genelde 14-15 gibi oynatıyor.

Bunlar HDrip ya da Bluray rip.Bunların bi de rip olmayanları var

• Ben HD filmler için bir PC toplamak istiyorum..Q6600 çook ısınır ve soğutması sesli olur..Onun yerine şöyle bir HTPC düşünüyorum..

E7200 yada E7300 CPU...
    Nvidia 9300 IGP li anakart ve
    2x1GB DDR2 800 ram..
    Bunlar yeterli olurmu HD filmler için EN ÜST KALİTEDE VE RAHATÇA OYNATMASINI istiyorum..HD filmlerde deneyimi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim..
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: xanty

quote:

Bunların arasında kalacak ne var cevap belli

Zaten anakarın da muhteşem illa iki çekirdek istiyorsan git e8200 veya e8400 al.

Sonra gelipte ben 1080p video izlerken dalgalanma oluyor falan deme ama öyle günlerde q6600ü ararsın ya da kalite düşürürsün

amd 3700+2.2ghz 2 gb ram x1800 ekran kartında o dalgalanma olmuyorda e8400 demi olacak

tamam 6600 verilip 8400 alinmazda fazlada abartmaya gerek yok kanımca

Hocam bende 15 tane 1920x1080(veya816) film var.Bunlar mkv.Hangi codec ile açtığına göre kalite ve hız değişiyor.Zaten ekran kartları şu an bu mkvlere karışmıyorlar.

En kaliteli oynatımda 4400+ OCsuz bazen 5 fps görüyor genelde 14-15 gibi oynatıyor.

Bunlar HDrip ya da Bluray rip.Bunların bi de rip olmayanları var

• @KYSER;ben o kadar film indirdim rapid aldım neredeyse kendime q6600lü sistem kuracaktım sinirimden.q6600 öyle bir işlemci ki performansa yönelik daha bir kere %100 kullanımı görmemiş kullanıcılar var.

Belki 3.5-4 ghz core2ler tam kalitenin altından kalkarlar.Esasına bakarsan default halde bile 25fps oynatır zorlayıcı sahnelerde biraz düşebilir gibi geliyor bana.

Yine de en kökten çözüm q6600 almak keyfine bakmak.q6600 boştayken fazla ısınmaz.Ses olayı olacağını sanmıyorum.Sessiz bir egzos fanı CPU fanının ses yapmasını engelleyebilir.

Alternatif olarak phenom 9100lü bir sistem düşünebilirsin.65wattlık 4 çekirdekli işlemci.Default hızda belki sıkıntı yaşayabilir HD konusunda bu işlemcide.Fakat rahatlıkla 2.4 ghzye çıkabilmekte.q6600 ile arasında 30$ olacakmış.Değmez.
  • q6600 al derim ( şahsi görüşüm ) sonuçta 4 ÇEKİRDEK 4. 2,40= 9,60 ghz

al q6600 kafan rahat olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali277 -- 9 Haziran 2008; 8:19:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ali277

q6600 al derim ( şahsi görüşüm ) sonuçta 4 ÇEKİRDEK 4. 2,40= 9,60 ghz
    e 8400 2. 3,00= 6,00 ghz

Ghz hesabı bu şekilde yapılmaz ama haklı olduğun taraf eğer aralarında çok büyük fiyat farkı yoksa Q6600 kesinlikle daha doğru bir seçim olur.
  • quote:

e 8400 2. 3,00= 6,00 ghz

4 çekirdek kullanan bir program, bir oyun veyahut başka bir yazılım örneği verir misin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cehennemmarşı

quote:

e 8400 2. 3,00= 6,00 ghz

4 çekirdek kullanan bir program, bir oyun veyahut başka bir yazılım örneği verir misin?

Windows zaten 4 çekirdeği aynı anda kullanabiliyor.Sistemde geç cevap verme olmuyor kesinlike.

Video Converterlar yine öyle şu an 100 çekirdekli CPU lara bile uyumlular(im too ya da xilisoft)

Tam bilmiyorum ama CS2 ve Premiere pro nun 4 çekirdek destekli olduğuu sanıyorum.

WİnRAR aynı şekilde.2 çekirdek desteği var ama q6600 ile winrar kullanmadım 4 çekirdeği de destekliyor mu kullananlar bilir.

q6600'ün 2.4 hızı düşük gibi görünse de idare eder.Kolaylık 3 ghzye çıkabilmesi büyük avantaj.Forumda testi vardı 3.4 ghzye kadar fps sürekli artıyordu.Fakat 3 ten sonra artış çok az miktarlardaydı.

Chessmaster's Grandmaster Edition 10 yine 4 çekirdek destekli.

Aklıma gelenler bunlar daha bilmediğimiz bir çok yazılım vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecay -- 9 Haziran 2008; 9:45:01 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.