Arkadaşlar iyi günler, yeni bilgisayarım gelene kadar şu anki ürünümü O.C. lemeyi düşünüyorum. Fakat nasıl yapıldığını tam olarak bilmiyorum. Aceba ben sistemmi yazsam ve bana adım adım O.C. nasıl yapılır anlatsanız olur mu?
Saygılarımla
İşlemci Core 2 Quad Q6600 @ 2,40 Ghz Anakart MSI P43-C51 Ramler Kingston HyperX DDR 3 1333Mhz 4GB total Dual Kit CL 7 (KHX1333C7D3K2/4GX) CPU Cooler Cooler Master V10 Hybrit TEC OS Windows 7 64 Bit Ultimate
Adım adım nasıl olacağını benim anakartım için anlatabileniniz olursa teşekkür ederim. (Başka bilgi gerekli ise belirtiniz)
Dostdum emin kimse sana adım adım nasıl o/c yapilcağını anlatmaz.
O/c yapmak istiyorsan bunun için rehberleri incelemen ve okuman lazım.
bir topicde gerekli adresleri yazmışdım gene yazıyorum ama lutfen topic açmadan önce biraz araştır.Bu topic altında bile rehber yeri var.
Vcore voltage her ankartda aynı olarak temsil edilir ama bazı terimlerin voltagalari anakartdan anakarta değişir.Mesala;
Gigabyteda kuzey köprüsüne verilen voltage mch olarak geçerken bir diğerinde North bridge voltage olarak geçer.Senin bunları araştırman ,anakartında bu tarz voltagaların neye karşılık geldiğini bilmen lazım.
Teşekkürler vAhsettt forumu bende araştırdım fakat direk adım adım anlatan bulamamıştım MSI kart için bende o yüzden topic açtım. Verdiğin linkleri forumdaki verdiğin linkide okumuştum fakat emin olmak istedim bnm kartıma göre nasıl yapıldığını. Genede sağol
q6600 işlemci için ben bi ara o.c. yaptım 3,6-3,7 hızlarına kadar voltaj vermeden ılerlıyebılırsın. ben 3,9 ghz den sonra ramlerim izin vermediğinden daha fazla hız aşıramadım.