Şimdi Ara

Q6600 Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İmzamdaki sistem ile 8 x 400 = 3.2 Ghz stabil şekilde kullanıyorum bilgisayarı. Benim sorunum bilgisayar çok fazla yükte olmadığı sıralarda arada bir işlemci kullanımı çok fazla artıyor ama kalıcı değil sürekli değişiyor bi %90 çıkıyor bi %40 oluyor vs. gibi. Bunun sebebi neden kaynaklı olabilir?

Bir diğer konu ise bazı arkadaşlar stock fan ile stabil günlük 3.6 civarı veya daha fazla çıkabilmişler.
    İşlemci sıcaklıklarım ise 50 - 60 arası değişken yükte 70 gördüğüm oluyor :)
    Daha iyi ayarlarla ben de artırtmak istiyorum seviyeyi, yardımcı olabilecek var mıdır acep ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lorraine -- 1 Kasım 2015; 18:13:32 >

• Lorraine L kullanıcısına yanıt
    q6600'ler 9 çarpana kadar çıkmıyor muydu? Bence bir de çarpanı yükseltip fsb'yi düşürerek deneyin. Ramlere (o.c. yaptınız mı) ve anakarta ne kadar voltaj verdiniz? İşlemci kullanımının da birden bire o kadar yükselmesi bence yazılımla alakalıdır.
  • Evet 9 çarpan default ayarı. Anlamadığım bir nokta daha var bu overclock işinde şimdi benim 2 x 1gb 800 mhz kingston hyperx var artı üstüne 1 gb 667 mhz kingston normal ram var. Ama tam olarak şu kısım da

Rebust Graphics Booster: Turbo
    Cpu Clock Ratio : 8x
    Cpu Frequency : 3.2Ghz
    Cpu Host Clock Control : Enabled
    Cpu Host Frequency : 400
    PcI Express Frequency : 100
    Performance enhance : Turbo
    System memory Multiplier: enabled
    Memory Frequency : 800 -----------> bunun sol kısmında 667 yazıyor burayı x 2 yaptığımda 400 x 2 = 800 oluyor. Ama neden 667 yazıyor kafama takıldı ?
    Standard Timing Control
    CAS latency time : 5 auto
    DRAM Ras# to CAS#delay: 5 auto
    Dram RAS# Prescharge : 5 auto
    Prescharge Delay(tRAS) : 15 auto
    Advanced Timing Control
    ACT to ACT Delay(tRRD) : 3 auto
    Rank Write To READ Delay : 3 auto
    Write To Precharge Delay : 6 auto
    Refrest to Act Delay :54 auto
    Read to Prescharge delay : 3 auto
    Static tRead Value : 8 auto
    Static tRead Phase Adjust : 0 auto
    System Voltage Optimized
    System Voltage Control : Manuel
    DDR2 OverVoltage Control : +0.2
    FSB OverVoltage Control : +0.1
    (G)MCH OverVoltage Control:+0.1
    CPU Voltage Control : ------------> 1.45 V
    Normal CPU Vcore : 1.32500V

Voltaj sizce çok mu yüksek verilmiş default ayarına göre?

Çarpanı 9 x yaptığım da 3200 için 9 x 356 yapmam gerek ve 356 ile 800 mhz i nasıl eşitleyeceğim ?

Sizce bu ayarlar iyi midir veya daha iyi ayarlarda stabil şekilde kullanan arkadaşlar ne gibi ayarlar kullanıyor?

Ram overclocku için de yardım istiyorum, şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkürler :)

• Lorraine L kullanıcısına yanıt
    Bellekleri hızaşırtmak pek benim işim değil, bilmediğim için tavsiye veremem. Yalnız hatırladığım sisteme daha düşük mhZ'li bir ram takıldığında diğerinin kendi hızını otomatik olarak düşürdüğüydü. Siz acaba 667 mhz olanı 800e mi çıkartmış oldunuz o konuda emin olamadım. Voltaj normal sayılır diye düşünüyorum.
  • İlgilendiğiniz için teşekkürler, ama ben de bu ram overclock olayını tam çözemedim neden böyle yapıyor acaba kimse de bakmıyor herhalde bu konuya ki bi bilen çıkmadı :)
  • Kimse yok muuuu :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lorraine -- 1 Aralık 2015; 4:43:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    CPU DARBOĞAZ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.