Şimdi Ara

q8300@3200mhz yeterlimidir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İmzamdaki sistemi 1 sene daha kullanmayı düşünüyorum. q8300(2500mhz) ü özel fanla 40-45 derecede 3200mhz de kullanıyorum. sorum şu acaba q9400 benzeri bir işlemci alsam ve oc yapsam ne kadar performans değişir. ve ram ları değiştirmelimiyim? ben %10-20 arası değil en az %30 luk bi performans artışı istiyorum. saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: falcon5234

İmzamdaki sistemi 1 sene daha kullanmayı düşünüyorum. q8300(2500mhz) ü özel fanla 40-45 derecede 3200mhz de kullanıyorum. sorum şu acaba q9400 benzeri bir işlemci alsam ve oc yapsam ne kadar performans değişir. ve ram ları değiştirmelimiyim? ben %10-20 arası değil en az %30 luk bi performans artışı istiyorum. saygılar.

Eğer cihazınızdan hangi amaçla performans artışı bekledğinizi belirtirseniz, önümüzdeki 1 yıl boyunca yeni bir kasa toplayana kadar ne oranda bir harcama ile neyi başarabileceğinizi en sonunda da harcayacağınız paranın buna değip değmeyeceğini söyleyebiliriz.

EDİT: Soruyu baştan yazdım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 21 Eylül 2011; 17:41:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

quote:

İmzamdaki sistemi 1 sene daha kullanmayı düşünüyorum. q8300(2500mhz) ü özel fanla 40-45 derecede 3200mhz de kullanıyorum. sorum şu acaba q9400 benzeri bir işlemci alsam ve oc yapsam ne kadar performans değişir. ve ram ları değiştirmelimiyim? ben %10-20 arası değil en az %30 luk bi performans artışı istiyorum. saygılar.

1- Bir yıl sonra PC alacaksanız bu cihaza çivi çakmadan kullanmaya devam etmelisiniz. Bu cihaza şunu alayım, bunu alırsam şuna da ihtiyaç var dediğinizde kafanızdaki noktaya ulaşmanız 1 yıl sonra alınacak br PC için gereken fiyatın 1/3'üne veya yarısına ulaşabilir.

2- Sisteminiz hakkında detay vermemişsiniz:
    Anakart Modeli: ?
    Ram miktarı veMHZ değerleri?
    PSU (Güç Kaynağı): (450W veya 550W vs...) ?
    Grafik Kartı: ? (Nvidia 8800GT veya ATI 3850 vs...) ?

3- Mevcut cihazınızın sahip olduğu bileşenlere göre neyi ne kadar başarabileceğinizi öngörmek gerekiyor? (PC'nin hangi açıdan performans artışı sağlamasını istiyorsunuz? Oyun, program kullanımı vs...)

4- Üstteki bilgileri verdiğinizi varsaydığımda, Önümüzdeki 1 yıl boyunca yeni bir kasa toplayana kadar ne oranda bir harcama ile neyi başarabileceğinizi en sonunda da harcayacağınız paranın buna değip değmeyeceğini belirtebiliriz.

imzamda yazıyor hocam sistem. ayrıca bu oyun oynancak bilgisayar ne oynanacak derseniz herşey derim :)
    psu gerçek 500w bu arada

• Bu arada imzaya bakmadan cevap yazdığımı farkedince değiştirmeye karar vermiştim, soruyu baştan yazana kadar siz alıntıladınız:)

Tamam elimden geldiğince cevap yazacağım.
  • 1- Anakartınız Core™2 Extreme Quad-Core, Core2 DuoIntel, Pentium Extreme CPU destekliyor ve zaten sahip olduğunuz işlemci kötü sayılmaz. 800 - 1333 arası MHZ desteği var. ve mecburen tek grafik kartı kullanacaksınız.
    2- PSU yapılacak yenilikler için yeterli görünüyor.
    3- Bu cihaza eklenecek yeni bileşenlerle ciddi bir performans artışı yakalamak kesinlikle yeni bir anakart gerektirecek (CF - SLI ve 1600MHZ vs... özelliklere sahip)
    4- RAM'ler hemen şu anda değiştirilebilir, Anakartın desteklediği MHZ üst limiti aşmasında bir sakınca yoktur:http://www.sanalmarketim.com/urun/6bc13456ca6626cac28aa7dc32a2dbe4/KINGSTON-KHX1600C9D3/4G-HyperX-Genesis-4GB-1600MHz-DDR3-CL9 (anakartın referans gösterdiği bir RAM markası varsa iyi de olsa rastgele bir seçim bazen sorun yaşatabilir)
    5- Grafik kartınızı bana sorarsanız 1 yıl sonra değiştireceğiniz bir makine için oldukça iyi.

Bence sadece 4 GB tek modül RAM almak bir yıl sonraki alışveriş için elinizi de güçlendireceğinden, başka bir harcamaya gerek bıraktırmıyor gibi görünüyor.

İşlemcinize yaptığınız OC ile zaten GPU ile aralarında oluşacak darboğaz sorununu büyük oranda aşmışsınız.

Neden alışverişe gerek görmüyorum çünkü sadece 1 yıl için geliştirme yapmak istiyorsunuz. Eğer yeterince anlamadığım bir nokta varsa aydınlatın elimden gelen cevabı vermeye çalışayım.

• arkadaşım hiç bir şey değitirmene yada eklemene gerek yok.
    seneye kadar idare et, israf yapma, forumdakilerin yarısında bile bu güçte bir sistem olduğunu sanmam.
    ram alsan yeni sistemde kullanamassın çünkü ddr2 alıcan ama yeni sistemde ddr3 kullanacaksın. ayrıca 3gb ram her oyuna yeter.
    ekran kartın zaten üst seviye sayılır.
    işlemcin 4çekirdek oclu. core2q serisinden ne alırsan al %30 kazanç sağlamaz bence.
    bu sistemle bu yıl sistem değişikliği yapmak büyük bir kazanç sağlamaz, önümüzdeki yıl yaza belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

1- Anakartınız Core™2 Extreme Quad-Core, Core2 DuoIntel, Pentium Extreme CPU destekliyor ve zaten sahip olduğunuz işlemci kötü sayılmaz. 800 - 1333 arası MHZ desteği var. ve mecburen tek grafik kartı kullanacaksınız.
    2- PSU yapılacak yenilikler için yeterli görünüyor.
    3- Bu cihaza eklenecek yeni bileşenlerle ciddi bir performans artışı yakalamak kesinlikle yeni bir anakart gerektirecek (CF - SLI ve 1600MHZ vs... özelliklere sahip)
    4- RAM'ler hemen şu anda değiştirilebilir, Anakartın desteklediği MHZ üst limiti aşmasında bir sakınca yoktur:http://www.sanalmarketim.com/urun/6bc13456ca6626cac28aa7dc32a2dbe4/KINGSTON-KHX1600C9D3/4G-HyperX-Genesis-4GB-1600MHz-DDR3-CL9 (anakartın referans gösterdiği bir RAM markası varsa iyi de olsa rastgele bir seçim bazen sorun yaşatabilir)
    5- Grafik kartınızı bana sorarsanız 1 yıl sonra değiştireceğiniz bir makine için oldukça iyi.

Bence sadece 4 GB tek modül RAM almak bir yıl sonraki alışveriş için elinizi de güçlendireceğinden, başka bir harcamaya gerek bıraktırmıyor gibi görünüyor.

İşlemcinize yaptığınız OC ile zaten GPU ile aralarında oluşacak darboğaz sorununu büyük oranda aşmışsınız.

Neden alışverişe gerek görmüyorum çünkü sadece 1 yıl için geliştirme yapmak istiyorsunuz. Eğer yeterince anlamadığım bir nokta varsa aydınlatın elimden gelen cevabı vermeye çalışayım.

anakartım ddr2 destekli sizin önerdiğiniz ram sanırım uymaz. 1066mhz 2x2gb (dual) lık bi ram alsam hem performans kanadında hemde işlemciye overclock kanadında nasıl sonuçlar yaşarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet DDR3 destekli değil doğru söylüyorsun ben sadece MHZ meselesin hesap etmişim. Bu durumda alacağın ekstra bir RAM'e bile ihtiyacın yok ve 800 MHZ ve 1066 arasındaki sıçramada cihazın performansındaki artışı 5 duyun ile algılamayacağına da emin ol. Hele ki işletim sistemin 32BİT ise 4GB zaten büyük lüks. 1 yıl bekle, hiç çivi çakmadan. Emin ol 1 yıl sonra, o vakte kadar para harcamadığın için çok daha iyisini toplayacaksın ayrıca sistemin seni çok inanılmaz taleplerin olmadığı müddetçe (Yok efendim Pi'yi şu kadar saniyede hesapladım - Benchmark'ta şunu aldım - Cyrsis'de 100 FPS aldım vs..) bu cihaz senin 2012 son çeyreğine kadar üzmeden taşır. Eğer "Yok benim sabrım kalmadı, alışveriş yapmak istiyorum dersen gerçekten benim mantığım çerçevesinde sunulacak bir öneri yok. strider_venom yukarıda söylemek istediklerimi hiç dolandırmadan direkt belirtmiş.

1 yıl sonra eskimiş bir Phenom veya i5 2500K yerine ya daha ucuzunu ya da yeni teknolojiyi edinirsin. Sistemine ödediğin paranın karşılığını almana henüz daha var.

• quote:

Q9400 bende var abimin makinada takılı hiç gerek yok ama c2d lerden çok iyi diyebilirim Q9300 de kullandım ama bence 3 ghz ve üzerinde o işlemci için gayet güzel bir hız aslında hiç gerek yok fazla para harcamayın gerek yok yarın öteki gün ivyler çıkacak ozaman i5 falan alınır ucuzlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.