Şimdi Ara

Q9550 OC problemi 3.0ghz dahi cıkmıyor [fixed (4.0ghz)]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sistem asagıdaki gibidir yeni aldım (parçaları sıfır aldım) daha; oc yapmadan gayet stabil çalışıyor fakat oc yaptığım anda problemler başlıyor

uGURU menusunde.. cpu unlinked modda 353x4=1412 fsb @3.0ghz ramleri de 800 mhz de ayarlıyorum PCI-x 100mhz alıyorum yada autoda bırakıyorum (deişen bişi olmuyor) voltaj vermiyorum default ayarlarda reboot edince 4E hatası veriyor bios post screen de hataya baktıgımda cpu ile ilgli oldugunu soyluyor acıklamalarda fakat bu işlemcinin oc olmadıgını yazan herhangi bir site vs.. gormedim henuz, ilk defa intel kullanıyorum amd ile cok guzel oc denemelerim olmustu ilk defada oc yapmıyorum.. fakat bir yerde hata yapıyorum ama bulamadım... bios resetleyince HTx5 oluyor default 1-8 e kadar secenek var x3 x4 x5 denedim fakat onlarda da aynı sorun hep 4E...:S takıldım kaldım.. okuduğum butun review,vs.. "super borad oc içn en iyisi , işlemci 3.8ghz cok rahat goruyor" falan deniyor ama daha 200mhz bile cıkamadım daha once bu board ile oc yapmıs olan yada konu hakkında fikri olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim şimdiden teşekkürler

Not: fsbyi ornek olarak verdim farklı hızlarla da denedim gene aynı problem oldu..
    intel Q9550 2.8ghz 1333fsb
    Abit IN9-X32 Max 680i sli board
    2x2gg Team Elite 5-5-5-15 ddr2 800 mhz ram
    Powercolor HD4890 1gb ekran kartı
    Seagate 500gb SataII
    Cooler master 500W
    cooler master sogutucu(bakır tabanlı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chyrsophilax -- 15 Haziran 2009; 16:24:31 >

• Yokmu hiç fikri olan ?
  • Biosu güncellemeyi denedinmi.?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cluber00

Biosu güncellemeyi denedinmi.?

Evet en güncel sürümü var şuanda
  • fsb yavaş yavaş çık ramleri ellemiyorsundur belki ondandır,azcık voltaj ver onlara , diger Q9550 sahiplerine sor bakalım bi
  • aynı sorun bendede var
    in9 680i sli max board
    e8400 C0işlemci
    4 gb hyperx 1066 ( ki anakart 800 e kadar destekliyor biostan yükseltiyorum 2.2. voltaj vererek)
    gtx 260 amp2
    power kötü collermastrer kasadan çıkan 350...

işlemciyi 100 mhz bile çıkaramadım nerede yanlışlık ?
    oc guru ekranında bazı ayarlar kapalı hepsinin açık olması lazım değil mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeSsPoOL

aynı sorun bendede var
    in9 680i sli max board
    e8400 C0işlemci
    4 gb hyperx 1066 ( ki anakart 800 e kadar destekliyor biostan yükseltiyorum 2.2. voltaj vererek)
    gtx 260 amp2

anakartın ram destegi ile alakalı olabilirimi ?

ramleri sabitliyorum 800 e ayrıca yavas yavas ta cıktım ramler 900mhzde calıstı işlemci 2.924mhz civari oc oldu ama butun ayarlar otomatikteydi daha arttırınca çatladı bi yerde taklıdığını hissediyorum ama neresi oldugunu bulamadım herşeyi kitliyorum ram, pci-x, vss ama gene takılıo bi yerde

birde bu kadar dusuk mhzde voltaj vermekte sacma gelio voltaja ihtiyacı oldugunu zannetmiyorum 100-200mhz cok az sonucta

• quote:

Orjinalden alıntı: CeSsPoOL

aynı sorun bendede var
    in9 680i sli max board
    e8400 C0işlemci
    gtx 260 amp2

dikkat et donanımların zarar görebilir o power çok yetersiz en azından bir 500w lazım rahat rahat o.c yapman için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 22 Mayıs 2009; 19:01:14 >
  • 600 W aldım : )CM
  • ramleri 677 mhz yahutda 533 mhzle calistirmayi denedin mi dostum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hofer_18

ramleri 677 mhz yahutda 533 mhzle calistirmayi denedin mi dostum?

Gerek kalmadı dostum anakartı deiştirdim kurtuldum Abitten sonunda, Asus P5Q pro aldım 3.8ghz default voltajda canavar oldu biras voltaj verince 4.0 ghz oluo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chyrsophilax -- 15 Haziran 2009; 16:22:00 >
  • en güzelini yapmışsın darısı başıma
  • Beyler bende de aynı işlemci var
    Asus P5Q3 ve Q9550. Bana voltaj değerleini ve işlemci sıcaklıklarını yazabilir misiniz?
    Ben şuan 1,25 voltajda 3,6Ghz de çalıştırıyorum çekirdekler 50 derece civarında geziniyor da fazla gibi sanki..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.