arkadaşlar Q9650 işlemcimi overclock yapamıyorum neden acaba konu ile ilgili bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilirmi QX9650 işlemcide çarpan kilidi yoktur diyolar benim işlemcimde çarpan kilidimi var ki overclock yapamıyorum eğer çarpan kilidi varsa onu nasıl açabilirim lütfen yardım edin beyler...
fsb değerini arttırabiliyorum fakat bilgisayar sürekli reset atıyo ve açılmıyo
O işlemciyede oc yapıyorsan artık :) fsb degerini arttırıyorum reset atıyor demişsin fakat öyle sadece tek deger arttırarak yapılan oc dogru bir oc degildir. Reset atmasının sebebi birden arttırılan frekans degerine voltaj yetmiyor olabilir frekansı arttırırken kücük kücük arttır örnegin 10x300 mhz normal degerlerdeki işlemciyi bir anda 400mhz e cıkartırsan haliyle voltajı düşük gelir ve reset atar. Bunun yerine 310 > 320 > 330 ... 370 > 380 > 390 > 400 şeklinde git ki ilk reset attıgı yerden sonra voltajı arttır. 2. Bir sebeb işlemciye yapılan aşırtma aynı zamanda ram lerdede bir artışa gider yani sebebi cok olabilir yada frekansı geç psu şu sistemine anca yetiyorsa sen voltaj yükselttiginde anakart daha fazla akıma ihtiyac duyar psu bu akımı saglayamadıgında reset attırır