Şimdi Ara

Qashqai e alternatif öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benzinli 1.2 otomatik qashqai visia 74.5 a mantıklı mıdır arkadaşlar? Araç için anlaştık kapora verdim ama cayma hakkım var.
    Bu fiyata alternatif öneriniz ne olur, kaçırdığım bişeyler var mı diye soruyorum?

20.000 km yi geçmemiş temiz 2. el araçlar da olur.

Baktığım araçlar;
    kia sportage manuel : tasarımı çok güzel, manuelini test edemedim. O yüzden fikrim yok, bir de kredisiyle otomatik qashqai den daha pahalıya geliyor. ( uygun faizli kredi desteği var nissanda)( Otomatik sportage çekişi kötü ve yakıt tüketimi çok yüksek)
    mitsubishi asx : bu araç ta çok güzel, test ettim hoşuma da gitti, ancak 10 bin lira daha fazla verip piyasası olan iç tasarımı modern ve otomatik olan bir araç almak daha mantıklı geldi. (2. elde uygun fiyatlı var, baya düşündüm inceledim ama qashqai ağır bastı)
    skoda yeti : tasarım hariç her konuda iyi, tasarımı almamak için yeterli neden oldu bana.
    hyundai ix35 : tasarımını beğenmiyorum, yeni kasası da çok iddialı, bu kasayı almak istemiyorum.
    vw tiguan : yakıt tüketimi yüksek, fiyatı yüksek, tasarımı eski, yeni bir araç alıyormuş havası bile olmayacak, hiç değerlendirmedim
    subaru xv: yakıt tüketimi yüksek ama güzel araç

bunlar dışında golf, octavia, leon, civic, auris gibi araçlara baktım. İçlerinde golf ve octavia hoşuma gitti. Golf temmuz ağustos gibi motorlarında güncelleme olacakmış daha aracı alır almaz 2 ay sonra motorun bir eski versiyon kalması hoşuma gitmedi, bilemiyorum belki de yazılım güncellemesiyle düzelecek bir şeydir. Almaya en çok yaklaştığım c sınıfı buydu.

Bu arada 77 ye manuel dizel qashqai test ettim, manuel sevmeme rağmen otomatiği daha iyi geldi.
    Normalde otomatik kullanmayı sevmem, manueli test ederken koltuk ayarını iyi yapamadım da biraz geri de mi kaldı diye bir aklımda kaldı ama emin değilim.
    Subjektif bir konu bu ama vites kolunu sanki fazla ileri geri taşıyormuşum, kendisi kolayca geçmiyor gibi hissetirdi.

Qashqai de visia değil de tekna paket olsa daha iyiydi ama fiyat zaten yüksek, gereksiz yükselmesini istemedim. Bir diğer konu da jantın 16 inç olması konforu arttıracaktır.

Alabileceğim araca azami 75-80 bin tl verebilirim.

Teşekkürler.

• Şunu da eklemek isterim, yüksek araç almakta niyet şudur;
    Bir müddet önce bir arkadaşım nissan micrasıyla kaza geçirdi, arkadan kırmızı ışıkta durmayan bir kamyon çarptı.
    Arkada çocuk koltuğunda oturan çocuğu ağır yaralandı, gözünü kaybetme tehlikesi geçirdi. Şükür şu an iyi, çok küçük bir hasar söz konusu..
    Aracın biraz yüksek olması ve küçük olmamasını istiyorum, güvenli olması açısından..
  • Hocam Qashqai visia değilde tekna yada skypack modelini al bana göre sonra iyiki almışım dersin..
    3 ay önce skypack aldım. ufak tefek olan şikayetler dışında memnunum araçtan..

1,2 motor gayet yeterli, diğer bu tarz araçlar hem çok yakıyor hemde vergileri yüksek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: birihtimal

Şunu da eklemek isterim, yüksek araç almakta niyet şudur;
    Bir müddet önce bir arkadaşım nissan micrasıyla kaza geçirdi, arkadan kırmızı ışıkta durmayan bir kamyon çarptı.
    Arkada çocuk koltuğunda oturan çocuğu ağır yaralandı, gözünü kaybetme tehlikesi geçirdi. Şükür şu an iyi, çok küçük bir hasar söz konusu..
    Aracın biraz yüksek olması ve küçük olmamasını istiyorum, güvenli olması açısından..

Bagajın neredeyse hiç olmadığı, araçların arka koltuklarının arka cama çok yakın olmasından hep tedirginlik duymuşumdur.

Kesinlikle almayacağım bir araç tipi..
  • ford kuga 1.5 ecoboost awd at

http://www.arabalar.gen.tr/2015-ford-kuga-1-5-ecoboost-trend-x-awd-at-i5170.html

yada manuel 2wd

http://www.arabalar.gen.tr/2015-ford-kuga-1-5-ecoboost-trend-x-2wd-i5169.html

Qashqai e alternatif öneri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi predator93 -- 26 Mayıs 2015; 13:03:12 >

• 70bine tam donanımlı suzuki s-cross modeli düşünebilirsiniz. 1.6 cvt otomatik güzel bir alternatif olabilir. Tüketim olarak da gayet başarılı bir araç.
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    kugalar çok yakıyor diye mi yoksa fiyatı mı yüksek gelmişti bir baktım ama detaylı incelemedim hocam.
    Tekrar bir bakarım sağol.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Hocam donanım önceliğim değil, bu araçta parça bulması vs. sıkıntı olur yarın bir gün.
    Piyasada tutulan araçlarda bile ufak tefek bir kazada / parça bozulmasında parça bekletiyorlar, o yüzden düşünmeyeceğim bir model.
    Teşekkürler.
  • cowboy kullanıcısına yanıt
    Motoru ben de beğendim, daha üstüne çıkmayı düşünmüyorum hocam sağolasın.
    Ufak tefek şikayetler nedir?
    Ben bu araçta eksik olarak sis farını görüyorum. Onun dışında geri park sensörlerini takıyorlar.
    Bir de geri görüş kamerası olmalıydı.
    1600 - 2000 tl gibi fiyatlara geri görüş sistemleri satılıyor anladığım kadarıyla sıkıntı olursa, taktıracağım.
  • birihtimal B kullanıcısına yanıt
    Ufak şikayetler dediğimiz mesela bazı araçlarda ön kaput ayarı yapılmamış çamurluktan taşmış görünüyordu hallediliyor serviste, ben aldığımda direksiyon hafif milim sağa kayık gibiydi tam düzeltemediler elletmedim fazla kimileri aracından ses geldiğini söylüyor ama öyle bir şikayete rastlamadım.. Geri görüş kamerası çok şart değil, kendi üzerindeki kameralı multimedya ekran film bile oynatmıyor düşün yani değmez zaten üstelik kapalı garaj yoksa ekranlı cihazlar hırsızlık için davetiye çıkarıyor.... o donanımda Black edition modelinde başlıyor.. netten yurt dışından getirtirsen 1.000 TL civarı kamerasıyla beraber..

Visia ile tekna arasındaki farkları en iyi kataloglarını inceleyerek anlayabilirsin.. Tavsiyem skypack olur hocam.. cam tavan + anahtarsız çalıştırma + fabrika çıkışı siyah arka camlar + tavan barları vs vs artıları var.. bu aralar fiyatları uçmuş ben 3 ay önce 2014 modeli kasım sonu çıkışlı aracı 78.500 TL aldım şuan liste fiyatı 87.990 sitede ama bunun üzerinden indirim yapıyorlardır fakat ne kadar yaparlar bayiden bayiye değişir sanıyorum.. ama yinede sorun..

• Merhaba ben direk Sportage derim ama 2014 model yada otomatik diyorsanız 2015 Premium donanım alabilirsiniz çünkü 2015 GSL PLUS da anahtarsız çalıştırma ön park sensörü kendi kendine park etme özelliği yok bu yüzden 2014 modellerine yada 0 diyorsanız 2015 Premium modelini alabilirsiniz...

Buda çok detaylı inceleme videosu bende aracı alırken bu videoyu izlemiştim:http://www.otopark.com/2015/04/23/varyemez-amca-kia-sportage-1-6-gdi-concept-plus/

Yakıt tüketimi konusunda evet 8.5-10 litre yakıyor bu bir gerçek bunun çözümü LPG ye karşı kişi değilseniz LPG taktırmak.Sıvı ve Direckt Enj. için sıralı kitler var bunlar parçaları nereye yerleştireleceği belli kitlerdir... hatta Kia bölümünde LPG ile ilgili konu açtım ona bakabilirsiniz...

Araçta sizin istediğiniz Geri görüş kamerası kamerası var gecede gündüzde mükkemel netlik var... Performans olarak bizimkisi manuel 3000-4000 arasında vites atarsınız LPG de dahi arabanın canlı olduğunu anlarsınız ama vites uyarılarına uyarım derseniz araba cansız gibi gelebilir...

• güvenklik denince akla SUBARU XV. hastasıyım.
    mazdadanda cevap var.
  • Valla tasarım görecelidir,bana göre suv larda en iyi tasarım şuan qashqai ye ait. Sportage i beğenmiyorum. Tiguan ın 160 lıklarının çok yakmadığını duydum. Golf de c segmentinin demirbaşlarındandır. Bence nissan en mantıklı tercih. Ben açıkcası 75-80 bin lira gibi bütçeleri c segmenti arabalara vermeyi doğru bulmuyorum. Bu para ya 1-2 yaşındaki mercedes,bmw ye verilecek paradır yada suv araçlara verilecek paradır. Yakıt tüketimi,tasarımı,bulunduğu motor dilimi olarak nissan derim. ( mümkünse cam tavanlı alın,gerçekten görsel bir şölen oluyor arabanın içi)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sınıfının en iyi aracıdır bana göre. Ama bütün markalarda olduğu gibi anlamsız fiyat politikasıda yok değildir. Pazarlık payının olduğuda aşikar.

Kesinlikle visia almayın. Al 5-10 sene bin derim.

Ford Kuga da iyidir. Ama en dengelisi (fiyat hariç) qq dir.
  • Qashqai alındı, henüz 2-3 gün oldu şu an için memnunuz.
    Özellikle yoldaki bozuklukları az hissettirmesi ve bu bozukluklardan geçerken ses almaması hoşuma gitti, yorumlarınız için teşekkürler.
    Şu ana kadar en uyuz olduğum şey adı, biraz daha kolay yazılsaydı iyiydi..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.