|
### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ### (789. sayfa)
-
-
Araçta genel olarak yağ eksiltme sorunu var mallesef maksimum 7 8 binde yağı değiştirin bu arada bu araçlarda ne yazikki yağ göstergesi yok yani uyarı ışığı ayda bir manuel yağını düz bı alanda kontrol edin km kaçtı sizin kaç binde 1 yağı degistiriyorsunuz
-
Dediğim gibi en son ne zaman değiştiğimi unuttum. Ama bi kaç sefer değiştim. Ve eksiltme sorunu yaşıyorum. Acaba bu ses yağ eksikliğinden dolayı mı geliyor -
Olabilir yağ zincir için çok önemli çünkü araç yağ değişim sürelerine dikkat edin aracınız kaç model ve kaç km de şu an genelde nette gördüğüm 80 90 binde ( erken gibi görünse de) zincir değişen var bu arada araca kaç numara yağ konuluyo hatırlıyor musunuz
-
73 binde. Kaç numaralı yağ koymamız lazım. Bilginiz var mı. -
Valla kitapçıkta 1.2 için 5w40 onerse de ısrarla servis geçen sene çok fark olmaz diye 5w30 totalin long life koydu ama ben yine de çok temkinliyim ve sürekli eksiltir korkusuyla bakıyorum manuel olarak siz ne kullandınız en son
-
Evet 30 kullanıyorum bende. Yeni sanayiden çıktım bir ustaya yönlendirdiler beni o da yağdan kaynaklanabilir yağ eksik değilse zincir yapar dedi. Geçen yıl bayi bana zincir 8 bin demişti acaba bu yıl ne kadar. Ya da zincirden mi onu da bilemedim -
Aslında sesi bı kaudedip bı atsanız ciddi mi değil mi anlardım zincir uzaması ve ses yapmasi tehlikeli çünkü en önemli parca
-
Araba hareket halindeyken özellikle şoförün yan tarafında birinin oturup ona göre video çekmesi lazım bundan dolayı suan öyle çekebilecek durumda değilim diye atamadım. Durup sesi kaydetmeye çalıştım bu seferde ses cok belli olmuyor anlamadım gitti bu işi ;) sanki araç ısınınca ses daha da azalıyor. Zincir fiyatlarından haberiniz var mı değiştirmek istesem ? -
Hmm ben sadece rolantide geliyo zannediyordum araç hareket halinde de geliyorsa sıkıntı büyük eğer zincirden geliyorsa acilen değişmeli bu zincir malesef sadece servisten temin ediliyo ve yan sanayi ya da OEM olarak atıyorum büyük markalarca bile uretilmiyo servisten alıp güvenliğiniz bı ustaya değiştirebilirsiniz ama yine de çok tutar gibi burda önemli olan sesin gerçekten nerden geldigini tespit edecek ustayı bulmak
-
Malesef saçma sapan bir hal almış durum bakalım. Çok sağolun ilgi alakanız için -
Zor durum malesef ama siz yine de iyi bı servis veya Bosch gibi bazı kurumsal servisler var danışmadan kaynağı tespit etmeden işlem yaptırmayın umarım sıkıntınız cozulur
-
Teşekkür ederim üstad -
Rica ederim
-
2015 dizel oto yüz binde aracım var. yokuşlarda ve düz yolda hafif titreme var sorunum akstan olabileceğini söylediler. sıfırları çok pahalı tamiryle uğraşan var mıdır -
Titreme direksiyonda mı motorda mı
-
direksiyonda değil de sanki ön taraftan geliyor mesela yokuş çıkarken . aksa olabileceğini söyledi birkaç yer -
Önce bir servise veya iyi bir ustaya gösterin. Eğer yokuş gibi araba yükte iken oluyorsa muhtemelen aks değil motordandır.
Benim de eskiden buna benzer bir şikayetim olmuştu, serviste enjektör sistemini temizlemişlerdi ve düzelmişti. Bunu da düşünün. Özel bir temizleyici ile kapalı devre bir bağlantı yapıp devir daim yaptırarak temizleme işlemi yapıyorlar. Buna tam olarak ne deniyor bilemiyorum, tarif etmeye çalıştım.
-
Yakında bu konuda bir video yapacağım. Youtube kanalımı takipde kalın. Sorununuz aks kaynaklı. Yan sanayi alabilirsiniz.
-
teşekkürler bekliyorum
aks tamiri için güvenilir istanbul veya izmirde bir usta önerisi varsa alabilirim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X