Bunun için bile Qashqai. Biraz içi dar dediler ama bence kişiye göre değişir.
quote:
Orjinalden alıntı: as55
ayrıca qashqai isimden kaybediyo
qashqai güneybatı iran da yaşayan göçebe bir topluluk. iranlı mollalar onları yerleşik düzene geçirmek için baskı altında tutuyorlar ve geleneklerini uygulamalarına izin vermiyorlar. konuştukları dil sebebiyle Türk kökenli olabilecekleri söyleniyor. baskılar yüzünden sayıları güngeçtikçe azalıyor ve kültürleri yok olmak üzere.....
quote:
Orjinalden alıntı: Mene
quote:
Orjinalden alıntı: Umit
ben olsam Qashqai'ye o parayı vermezdim hem çok pahallı kalıyor hem donanımı eksik hem de yüksek bir araç olmasına karşın içi kasvetli geliyor. Bir de türkiye sitesinde kalkmış arazi araçları bölümüne koymuşlar, kazık fiyatını mazur gösterebilmek için herhalde.
bence araba o fiyata hiç de pahalı bir araç değil. fiyatı bu özelliklerdeki bir araca göre uygun bence. ayrıca ne donanımı eksik onu anlayamadım.....
...şimdi sence bu arabanın nesi eksik. bence çoğu arabaya göre artısı var
Xenon farı yok ve yazdığın donanım seviyesinin fiyatı 50.000 ytl, motorunun gücü de zayıf herhalde renault'un 1.6 motorunu kullanıyor, bilmiyorum dışarıdan tipi güzel görünüyor ama içi ve fiyatı benim hoşuma gitmedi.Ayrıca arazi aracıyla yakından uzaktan da alakası yok, SUV bile değil , bir de kalkmış 4 x 4 olanına 65.000 lira istiyorlar. Nissanın eskiden beri fiyatı böyle kazık o nedenle çok az sayıda insan alıyor , öyle olunca da yedek parçada büyük sıkıntı oluyor.
Qasqai bana hiç çekici gelmiyor aynı bu topic'teki ikileme bir akrabam düştü hangisini alsam diye. Benzin / Dizel derdi yok onda. En son araştırıp inceliyordu.
Ben ne alırım ? ; ikisine yatıracağım parayı farklı bir sınıfa yatırırım bu tip araçlar bana göre değil malesef.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Mene
quote:
ben olsam Qashqai'ye o parayı vermezdim hem çok pahallı kalıyor hem donanımı eksik hem de yüksek bir araç olmasına karşın içi kasvetli geliyor. Bir de türkiye sitesinde kalkmış arazi araçları bölümüne koymuşlar, kazık fiyatını mazur gösterebilmek için herhalde.
bence araba o fiyata hiç de pahalı bir araç değil. fiyatı bu özelliklerdeki bir araca göre uygun bence. ayrıca ne donanımı eksik onu anlayamadım.....
...şimdi sence bu arabanın nesi eksik. bence çoğu arabaya göre artısı var
Xenon farı yok ve yazdığın donanım seviyesinin fiyatı 50.000 ytl, motorunun gücü de zayıf herhalde renault'un 1.6 motorunu kullanıyor, bilmiyorum dışarıdan tipi güzel görünüyor ama içi ve fiyatı benim hoşuma gitmedi.Ayrıca arazi aracıyla yakından uzaktan da alakası yok, SUV bile değil , bir de kalkmış 4 x 4 olanına 65.000 lira istiyorlar. Nissanın eskiden beri fiyatı böyle kazık o nedenle çok az sayıda insan alıyor , öyle olunca da yedek parçada büyük sıkıntı oluyor
onca özellik var ve sadece xenon far yok diye bence bu kadar kötülememelisin aracı. ayrıca demişsin ki "bu özellikler 50bin ytl'lik versiyonda var" bi kere arabayı ben 48bin'e aldım ve ayrıca her marka ve modelde aracın baz versiyonlarında çoğu özellik bulunmaz ve sen şimdi demek istiyorsun ki bunun baz versiyonunda doğru düzgün bir donanım yok. eeh tabii ki de olmaz. ayrıca bu araç için alınması gereken versiyon zaten tekna executive versiyonudur, o zaman araç hakkını veriyor zaten. bi de SUV bile değil demişsin. doğru araç direkt SUV değil, Compact Crossover diye geçiyor modeli, tamamen ayrı yani ama içeriğinde SUV da var.
nissan'ın kazık fiyatına gelince bence hiç de kazık değil. bu araç çoğu 50-55bin ytl'lik araçtan çok daha iyi bence, fiyatını sonuna kadar çıkarıyor ayrıca bu aracı hiç de az kişi almıyor, şu an TR'de tekna executive'in ilk kullanıcılarından biriyim. aracı mayıs gibi aldık ve aracı teslim aldığımızda yeni almak isteyenlere ekim'e gün veriyorlardı. sence az kişi mi alıyor? tek sorun bence yedek parçanın pahalı olması o kadar, ki çoğu yabancı aracın yedek parçası zaten pahalı.
hae bi de motora zayıf demişsin. evet bana da biraz zayıf geldi. aslında motor zayıf değil araba ağır, yakın 1400kg sonuçta 115bg'lik bi motor var. ama bi de şunu düşünmek lazım. bundan önce 97 model nissan primera vardı elimde 105bg'lik 2.0motor. satarken millet "yav 2000motor bu kim bunu ne yapsın ne gerek var 2000motora" cart curt laf ediyorlardı. ee şimdi 1.6 olunca bu sefer de güçsüz deniliyor. anlayamadım Türk insanını walla
kısaca bence Qashqai (ama kesinlikle ve kesinlike SADECE 1.6 tekna executive modeli) şu an TR'de alınabilecek en iyi araçlardan biridir. 4-5 aydır bu aracı kullanıyorum ve kesinlike bir kere bile pişman olmadım aracı aldığıma. aracın havası zaten apayrı, bakan bi daha bakıyor.
bu arada arabayı almadan önce ben de ciddi ciddi çok düşündüm, çünkü TR'de ilk defa satılacak ve çok farklı bir araçtı. bununla birlikte Nissan Primera, Honda Civic ve Toyota Corolla'yı da bizzat kullandım. ve kullandığım bu diğer üç aracın da test versiyonlarının hepsi full iken qashqai'nin en düşük versiyonu olan visia'yı kullandım. bu şekilde iken qashqai içi bakımından diğerlerinden geri kalıyor fakat yine de dışı fazlasıyla açığı kapatıyordu. Neyse sonunda Qashqai'yi seçtim ve istediğim model olan tekna executive gelince resmen şok oldum. arabanın içi cidden çork fark ediyor. deri koltuk bambaşka bir hava katıyor araca. ayrıca dış görüntüsünde de 17"jant çok fark ettiyor. Neyse kıssadan hisse bu dört araçtan bence Qashqai. bunu dediğim gibi bizzat hem Qashqai, hem Primera, hem Civic hem de Corolla'yı kullanmış biri olarak söylüyorum
ben megane hb kullanıyorum sevdiğim için sürekli acentalarda yeni çıkan araçlara bakıyorum mümkün oldukça test sürüşü yapıyorum bu sınıf araçların hepsi içine binildiğinde benzer his veriyor ama QQ farklı içine binince anlıyorsunuz bu yüzden hemen aracı değiştirip almak için sipariş verdim corolla ile arkadaşların dediği gibi karşılaştırılmaması gerekir her iki aracada haksızlık ben QQ diyorum
Nissan
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme