Şimdi Ara

Qasqhai Mi Sportage Mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
6.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bizimkiler Grandland demedi ama internette bir araştırayım
  • Facebook ta "Opel Grandland X Club Türkiye" grubunda 4 - 5 satış temsilcisi arkadaş var. Sürekli ötvsiz fiyat ve stok bilgisi paylaşıyorlar. Orayı takip etmeni tavsiye ederim. Dizelleri en son "Enjoy Black Edition" donanımlısını 180 e veriyordular. Hatta biri az önce paylaşmış, dizel otomatik cam tavanlı Enjoy Skyline 185 fiyat vermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timya -- 4 Ocak 2021; 22:58:51 >
  • Timya T kullanıcısına yanıt
    Grandland X'e baktım dizeli 390.000 tl ama sınır 330.000 tlde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E68E7D09F

Grandland X'e baktım dizeli 390.000 tl ama sınır 330.000 tlde

Ben Grandland X kullanıyorum. Liste fiyatlarına bakmayın. 405 bin liste fiyatlı "Enjoy Skyline" Kampanya ile 330 a düşürülüp Ötv muaf 185 e veriliyor. Kesin bilgi.

Bir opel bayisine sormak lazım bunu teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E68E7D09F

Bir opel bayisine sormak lazım bunu teşekkürler

Kesin bilgi diyorum, siz ise sormak lazım diyorsunuz. Daha bir şey demem. Hakkınızda hayırlısı.

Opel bayisine sormak istememin sebebi internette bununla alakalı bir şey bulamamamdı. Bu kampanyanın linki falan var mı yoksa satış temsilcileri ile mi iletişime geçmek lazım
  • Paylaştığınız karşılaştırma parametrelerinin daha fazla yakması dışında hepsinde de SPortage üstün zaten. Karşılaştırmaya gerek bile yok hocam.

Bagaj olsun tork olsun beygir olsun hacim olsun görünüş olsun hepsinden önde Sportage ayrıca liste fiyatının çok çok altında sahibindende ilanlar mevcut 320 küsurlara elegancelar var.

Aracın kütlesi fazla olabilir ama bu kötü bir şey değil bence insana güven veriyor her anlamda. Daha sağlam olduğunu gösterir.

Grandland 3008 falan 150-200 kg daha azdır qq gibi bu sebeple daha az yakarlar.

Herkes çok az yaktığından bahseder ama aracın kütlesinin az olduğununda bahsetmez :)

Cevap bekliyorum
  • tsfirtina kullanıcısına yanıt
    2. Paylaştığım linkte qqda biraz daha teknolojik özellikler var ama ben de sportage diyorum daha oturaklı bir araba zaten babamın şuanki arabası da 1,5 ton astra 136 hp olduğu için alışkın zaten
  • Mutlaka birden fazla bayiye sorun. Grandland X için şu anda ben de engelli indiriminde takipteyim. Eğer Ocak ayında ciddi bir fiyat değişikliği olmaz ise tesadüfen tanıştığım ilimizdeki bayi, Enjoy Black Edition dizel serisini 180.000'e, Elegance benzinli serisini ise 186.000'e bırakabileceğini söyledi. Dizel neden daha ucuz derseniz, donanım olarak daha düşük (hatta karşılaştırma listesi bile yapmıştım). O farka değer mi o kadar donanım, bence değer. Uzun vadede yakıttan can yakabilir mi, muhtemel. Aynı bayinin müdürü, benzinli ile dizel arasında 1 lt tüketim farkı olduğunu da ekledi. Dizelin daha ucuz olduğunu (bir kez geçti gerçi) da dikkate alırsak elbette yakıtta hesaplı olabilir ama bakımda masraflı olacaktır, o da var.

Yani siz, size ne gerekli ona karar verin. Sportage mi derseniz, otomatik klima dahi yok araçta. İç dizaynını hiç beğenmedim. Haa Grandland de çok öyle yenilikçi bir tasarıma sahip değil ama donanım olarak istediğim tüm özelliklere sahip. Qasqhai ise dizel ise (Midnight Black Edition engelli için uygundu, 185.000 fiyat alanlar duydum, Grandland fiyatını bizzat ben aldığım için buna duyum diyorum sadece) cidden tutumlu bir araç. Grandland ile arasında 100 litre bagaj farkı var. Nispeten daha ufak bir araç, bu dediğim sürümü alabiliyorsanız düşünebilirsiniz ama bana hitap etmiyor.

Bu arada: Engelli indirimiyle maksimum 183.777 TL tutarında araç alabilirsiniz. Üzerine vereceğiniz tutarı bayi sizden, elden tahsil edecektir. Aksi halde o fiyattan fatura kesemiyor.

Bir de liste fiyatlarına aldanmayın. Canavar gibi VW T-Roc araçlar, 90.000 TL indirimle 303.000 TL 2020 limitinde bile peynir ekmek gibi satıldı. Şu sıralar erken fiyat için ama bir kaç güne durum netleşir.

• qq neden mi mercedes-renault üretiyor kia ise hyundai"nin

gerisini sen düşün

Mesela benim Nissan Xtrail Mercedes üretimi Mercoya imkanım olmayınca kardeşini aldım nasıl olsa merco üretiyor

Gerçi bi ara Hyundai-BMW ile ortak olmuştu diye duyfum amam qqden şaşma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NurullahHormanci -- 4 Ocak 2021; 23:44:58 >
  • Sportage
  • Kumpiter K kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkür ediyorum ama Sportagede bu pakette dijital klima var diye biliyorum yoksa otomatik klima farklı bir şey mi? (Clio kullanmanın azizliğine uğruyorum da affola)
  • Dijital, otomatik, hepsi aynı tür. Çift kanallı olursa daha iyi. En azından hem sürücüye hem de yandakine ayrı sıcaklık veriyor. Bende de eski tip klima var, eşim kısar ben açarım :)

Sportage için şu fahişinden sitesinde engellilere vereceğim diyenlerin ilanlarında Sportage var bir kaç tane. Hepsinde eski tip klima yazıyordu, ondan dedim. Bilmiyorum, hiç ısınamadım o araca.

Bir de şu üretimini Hyundai yapması durumu da var, belirtmiş bir arkadaş. Bence daha çok Grandland, Qasqhai veya küçük gelmez diyorsanız T-Roc olarak değerlendirin seçimlerinizi (T-Roc kampanyası bitebilir, stokla sınırlıydı, belli de olmaz). 1.5 benzinli version var bir tek.

• Doğrudur ama diğer özellikler bana göre daha ağır basıyor. Anahtarsız çalıştırmasam da olur zaten anlık saniyelik bir olay ayrıca anahtarlı olunca daha bir hissiyat oluyor bende anahtarsı böyle ne bileyim araba elimden uçup gidecekmiş gibi hissederim  

• bizde Sportage var. aşık olduk diyebilirim arabaya. bizde ki benzinli. su gibi içiyor haberin olsun. o değerler de hikaye. yani sen ben kullaninca o değerler yukseliyor. uzun yolcu degilseniz pek sıkıntı dizel birde.
  • Kanaat34 kullanıcısına yanıt
    Farkındayım hocam babamın arabası şuanda da içiyor ama dizel kısa yolda neden sıkıntı olsun ki 6 senedir dizel kullanıyor start stop ile beraner bayağı iyiydi
  • Kumpiter K kullanıcısına yanıt
    Hocam tercihimiz Grandlande doğru kayıyor bayilere yarın soracaklar peki qq'mu dersiniz yoksa Grandland mi? Ama bana göre grandland daha heybetli bir araba gibi geliyor.
  • Sportage her yönden daha üstün bir araba düşünmeye bile gerek yok

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.