Şimdi Ara

QAT MS5 MUSIC SERVER incelemesi..... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
4
Favori
4.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni projem 12 Volt ile çalışan Tripath amfiyi Aküyle çalıştırırken Woofer 'ın üretiiği salınımlardan elektrik üreterek aküyü yeniden doldurmak hiç susmadan gelecek yüzyıla kadar çalışan sistem WALL-E gibi.. Sanırım böyle bir projeyle Nobel alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

qat de nasıl tam bilmiyorum ancak buna benzer tasarımdaki cihazlar hem dahili ssd bulunur işletim sistemi ve media buffer için hem de arşiv için hdd. bu ne işe yarar siz bir parçayı çalmak istediğinizde hdd üzerinden parçayı ssdye açar ve hdd yi kapatır, dolayısı ile mekanik bir hareket bulunmayacak hale getirmiş ve yüksek kapasitede arşiv alanı tutmuş olursunuz. bence bunların hiçbirine girmeden eğer ethernetten stream tarafını iyi çözdüyseniz üzerinde çok minik bir ssd tutarak arşive uzaktan erişim en mantıklısı.

belkide 1 tb almama gerek yok dediğin gibi 256gb alsam nas ile zaten problem yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgaripozer

quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

qat de nasıl tam bilmiyorum ancak buna benzer tasarımdaki cihazlar hem dahili ssd bulunur işletim sistemi ve media buffer için hem de arşiv için hdd. bu ne işe yarar siz bir parçayı çalmak istediğinizde hdd üzerinden parçayı ssdye açar ve hdd yi kapatır, dolayısı ile mekanik bir hareket bulunmayacak hale getirmiş ve yüksek kapasitede arşiv alanı tutmuş olursunuz. bence bunların hiçbirine girmeden eğer ethernetten stream tarafını iyi çözdüyseniz üzerinde çok minik bir ssd tutarak arşive uzaktan erişim en mantıklısı.

belkide 1 tb almama gerek yok dediğin gibi 256gb alsam nas ile zaten problem yok

Şu aşamada nas desteği zayıf bence, tag bazlı arşivlemiyor. Burayı tam çözmeden sadece NASa bırakma derim...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben bu cihazi mentor 8 ile cream audio'da dinledim cihazin ozellikleri saymakla bitmez ama mentor ile olan uyumunu hic begenmedim galiba mentordan kaynakli bir problem idi bu.. Mentor enteresan sekilde sahnesiz, boxy ve sıradan çaldı qat'ın tüm albenisini aldı götürdü. Başka hoparlörler ile tekrar dinlemek lazim.

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Ben bu cihazi mentor 8 ile cream audio'da dinledim cihazin ozellikleri saymakla bitmez ama mentor ile olan uyumunu hic begenmedim galiba mentordan kaynakli bir problem idi bu.. Mentor enteresan sekilde sahnesiz, boxy ve sıradan çaldı qat'ın tüm albenisini aldı götürdü. Başka hoparlörler ile tekrar dinlemek lazim.

Ampliyi ve mekanı formüle dahil etmeyi unutmuşsunuz

• kdundar kullanıcısına yanıt
    Amfiyi formüle etmek ne demek ustat ???

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Amfiyi formüle etmek ne demek ustat ???

Hoparlör+qat= boxy, sahnesiz ses, sıradan değilde hoparlör+ampli+qat+mekan= olmalıydı sanki...

Orası kesin ustat

Epicon var ona bağlasa lar di ya

• Ampli galiba denon pma2020ae idi tamamen QAT'a kilitlenmiştim o yüzden çok zihnimde yer etmemiş.. Ayrıca hepsini topladığımızda galiba 25-30 bin tl ye yakın bir sistem ediyor.. Ve inanın elde edilen ses ile bu paranın uzaktan yakından alakası yok.. İçlerinden sadece QAT'a kıyar o paraları veririm. Dali mentor'a ve denon pma2020ae'ye o paraları kesinlikle vermem. Dali'nin olayı mentor'dan sonraki seriler ile başlıyor. Mentor serisi ile elde edilen performans İkon serisinden hallice.
  • Ben uymamıştıra itiraz etmedim veya o paranın karşılığı ile ilgili de bir yorumum yok. Sadece belki de uyumsuz olan ampli ile hoparlör, kaynak ile ampli veya hepsi ile mekan olabilir anlamında söylemiştim. Hoparlör ile kaynağın uymadığını tespit edebilmek için tüm parametreler sabit sadece kaynak değişikliği ile olumsuz bir sonuç almak lazım diye düşünüyorum...

Mekanı gördünüz mu bilmem ama tamamen cam dan oluşuyor karman corman 20 mt bile olmayan bir yer

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Mekanı gördünüz mu bilmem ama tamamen cam dan oluşuyor karman corman 20 mt bile olmayan bir yer

Biliyorum, o sebeple mekana da özellikle vurgu yaptım. Handikapı olan bir demo alanı, dolayısı ile bazı cihazların yanlış algılanmasına sebep olabilir...

• Bugün yeni kurulum olmuş MS5 ve full Wavac Lambalı setup ve acapella acoustics

Çok güzel olmuuuuş keşke benim olaydııı

• Arkadaslar setup'ı ilk yorumumun ardindan kablolar haric komple yazdim hoparlorler ve amplinin fiyatlarindan haberiniz vardir herhalde? Bu fiyat etiketine sahip olup hoparlorun ve amplinin verdiği performansin bana göre kotu oldugunu soyluyorum. Normal şartlarda birakin Qat ms5'i siradan bir cambridge audio dac magic ile bile bu hoparlor ve amplinin son derece etkileyici calmalari gerekir ikisinin toplam fiyati 15.000tl civari ediyor. Bu arada Qat'a olumlu veya olumsuz bir sey şu anda soyleyemiyorum daha anlamli bir setup'ta ve mumkunse akustigi daha duzgun bir mekanda dinleyip oyle degerlendirmek lazim ama şunu soylemekte fayda var bu kadar ozelligin bir arada oldugu başka bir cihaz şu anda piyasada galiba yok.

• bence sistemin o sırada ki performansını öne çıkaran seçeneklerden biri de kayıt kalitesi,kayıt kötü/vasat bir kayıtsa ister dijital olsun (flac vs) ,ister cd ,ister plak 50k lık sistem olsa bir şey değişmez.
  • Mikrofon ile bakılırsa en fazla bozuntunun genellikle ve sırasıyla:

1- oda akustiği ve yerleşimi
    2- hoparlör
    3- geri kalanlar

Şeklinde kaynaklandığı görülebiliyor. Geri kalanlar derken kaynak, amfi, kabloların standart çalışma aralıklarında çalıştırıldığını varsaydım.

Örneğin amfinin biri diğerinden bir frekansta 0.2 db farklı çalıyor ise odanın etkisi 20 db farklı olabilir. Kulağa hoş gelmeyen bu tür büyük dengesizlik üreten bileşenler. Kayıt stüdyolarında da çeşitli marka ürünler olabilirken akustiği ve yerleşimi kötü ortamlar tercih edilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 1 Şubat 2015; 12:21:28 >
  • looz L kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Ben de RS3 almayı düşünüyorum. Forumda RS3 ile ilgili ayrı bir başlık bulamadım. Ürünü kullandığınızı okudum. Biraz bilgi verebilir misiniz?

Teşekkürler, Mehmet
  • Birisi QAT owners club kursa keske...

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    başlığın adını değiştir olsun bitsin
  • astramastra kullanıcısına yanıt
    Bu sorumluluğu yaşlı omuzlarımda hissetmek istemiyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.