Şimdi Ara

QCY Kullanıcıları Kulübü (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.288
Cevap
54
Favori
186.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. QCY T13 modelini almayı düşünüyorum. QCY T13 modeli Windows 11 kurulu bilgisayarda çalışıyor mu? Bunun kesin cevabını verebilecek olan var mı? Çünkü QCT T5 modeli Windows 11'de çalışmıyor. Kronik bir sorunu ya da eski bir model olduğu için çalışmıyor yüksek ihtimalle. Tüm bilgisayarlarda böyle.

• YcLGaMeR kullanıcısına yanıt
    Garantiye gönderin hocam bence sıkıntı var kulaklıkta

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ProfesörX kullanıcısına yanıt

QCY T13 aldım. Windows 11 ile sorunsuz çalışıyor. Hiçbir sıkıntısı yok. Aklında acaba Windows 11'de çalışır mı? diye sayıklayan, kafası karışan arkadaşlarım içiniz rahat olsun.

• HT05 ve Ailypods almayı düşünenler için tecrübemi aktarayım iki kulaklığa da 2 aydır sahibim.

Öncelikle kullanım tarzım şöyle ki,günde yaklaşık 10 saat civarında sesli/görüntülü görüşme içerisindeyim bunların bazıları windows bilgisayarım, bazıları android telefonum ve duruma göre değişken olarak bir kısmı da ubuntu bilgisayarım üzerinde olmakta. Ağırlıklı kullanımım telefonum üzerinden. Kullanımım %70 sessiz bir ortam geri kalanındaysa sokakta veya araba kullanırken. Bir modelin şarjı bittiğinde diğer modele geçiyorum ve ben onu kullanırken diğer model şarj oluyor ve sırasını bekliyor.

Şimdi sırayla kulaklarla ilgili deneyimimi aktarayım;

HT05;

Uzun görüşmelerimde silikonlu olmasından dolayı hafif bir rahatsızlık oluştuğunu hissediyorum ama birkaç saniye çıkarıp rahatladıktan sonra sıkıntı yaşamıyorum.

Mikrofonu gerçekten kaliteli sokakta olsun ofiste olsun sesinizi ortamdan güzel bir şekilde soyutlayıp karşıya tertemiz şekilde iletebiliyor.

Görüşme yaparken şarjı aşağı yukarı 3 saat gidiyor ve qcy uygulaması şarjınızı daha dolu gösterirken birden şarjınız bitebiliyor bu gerçekten can sıkıcı.

Biraz da kulak yapısıyla alakalı ama benim kulağımdan hoplayıp zıplasam da düşmüyor  

Uçak seyahatlerimde kafaüstü kulaklığımı(Q30) kullandırmayacak seviyede güzel bir anc özelliği var.

Ailypods

Ses seviyesi dışarıda kullanmak için çok düşük kalıyor özellikle karşınızdaki kişi sessiz konuşan bir insansa.

Toplantıda anlamadım tekrarlarmısınız diye 50 sefer söyletebilir.

Şarjı %80 gözükürken (2 saat kullanım sonrası fln) birden şarjı bitip beni öylece bıraktı sağolsun  

Kulak yapsııyla alakalı ama kulağımda hiç durmuyor en küçük harekette düşeceğim diye bağırıyor :) ve biraz daha hareket ederseniz yerlerde dansediyor.

Mikrofonu yine çok güzel ht05 ile aynı mikrofon performansına sahip.

15.04.2023 Edit:

HT05 arızalandı sağ kulaklık artık konuşurken sesimi iletemiyor, Ailypods ile devam ediyorum. Kullanım yoğunluğu bana benzer olan kişilere iki kulaklığı da önermiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanhh -- 18 Nisan 2023; 11:12:34 >

• T18 Aldım berbat bir kulaklık yıllardır kullandığım earbuds'lar bile daha kaliteli pişman oldum

• Ya arkadaşlar ben bu kulaklıkta bir sorunu bir türlü aşamadım. Windows 8 bug ı mıdır nedir anlamadım ama bazen kulaklık o an başka hiçbir cihaza bağlı değilken dahi, daha önce tanıtılmış Windows 8 laptopt otomatik bağlanmıyor.

O sırada kulaklığın üstündeki ışıklara bakıyorum kutusundan çıkarıp, üstündeki mavi ışık yanıp sönüp göz kırpıyor ama Windows bir türlü görmüyor cihazı...

Bu konuda bir fikri olan var mı?

Bu cihazı "eşleşme modu" na almak için özel bir yol - yöntem var mı?

• WellsFargo kullanıcısına yanıt

Bende birkaç hafta önce qcy T18 aldım. Berbat olan nedir ? Ses kalitesi gerçekten enes özen'in anlattığı gibi detaylı ve temiz. Aptx adaptive olarak çalışıyor beim telefonumda. Ben açıkçası ses kalitesini çok beğendim. Maximum ses seviyesi yüksek değil onuda yazılımla hallettim. Mikrofon sesi güzel ama yüksek değil, mikrofona gelen sabit gürültüleri gerçekten önleyebiliyor yanında saç kurutma makinesi dahi açtım. Kafe gürültüsünde mikrofonu test ettim karşı taraf cafe gürültüsü olduğunu bile anlamadı ama o gürültü bastırılırken benim ses seviyemde düştü. Gürültüleri önlerken bizim mikrofon sesini de düşürüyor maalesef. Benim sormak istediğim birşey var; şarj kutusunun şarjı erken bitiyor sanki, sende nasıl ? Test edeceğim ilk fırsatta, umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turquoise.blue -- 26 Nisan 2023; 22:8:4 >
  • turquoise.blue kullanıcısına yanıt

Hocam ses seviyesini hangi yazılımla yükselttiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kulaklık kulağımda doğru düzgün durmuyor sürekli düşüyor ve rahatsız ediyor daha önce kullandığım silikonlu kulaklıklarda böyle sorun yoktu ses kalitesi ve özellikle bass bana o kadar iyi gelmedi çift cihaz desteği yeterince stabil değil. Ses seviyesini zaten demişsiniz yazılım ile artırınca tiz hafifte olsa bozuyor.

Kutu şarj süresini test etmedim fakat şarjı tamamen bitince fark ettim banada biraz az gidiyor gibi geldi ama tam test etmedim için bişey diyemeceğim

• _Dieg0_ kullanıcısına yanıt

Flat Equalizer - Bass Booster isimli uygulama ile. Sadece yüzde 15 artırdım sesi. Bu şekilde seste bozulma olmadı. Çok daha fazla ses yükseltip bozuk sesle müzik dinleyen insanlar var bu çok manasız, zaten çok yükseltmek sürücülere de zarar verebilir. Qcy in kendi equalizer uygulması T18 in ses kalitesini çok kötü şekilde bozuyor, bu ses yükseltme yaptığım uygulama ile yapıyorum ekolayzer ayarlarını da.

Benim kulağımda çok sıkı bir şekilde duruyor, düşme ve gevşeme yaşamadım. Sol kulağımı biraz fazla sıkıyor nedense. En büyük silikonu kullanıyorum ama biraz daha büyük ve dolgun olsa daha konforlu olurdu. Başka markanın (eski kablolu çin kulaklığı) silikonunu kullandım ve daha konforlu oldu kulak içinde fakat bu kez de kutuya sığmadı bu halde, mecbur orijinal silikona döndüm. Yani silikon tasarımı daha iyi yapılsaydı tadından yenmezdi. Senin kulaktan düşüyorsa zaten kulak içine tam ve konforlu oturmamadığı için kulaklığın gerçek ses kalitesini alamazsın o nedenle de sana hem ses hemde baslar kötü gelir çok normal. Elinde varsa başka markadan kalan sana rahat gelen bir silikon ile dene, fark olacak mı ses kalitesinde gözlemle. Ben ses kalitesini çok beğendim söylemiştim. Çift cihaz desteğinde cihaz sorunsuz bağlanıyor ama şöyle bir sıkıntı var; pc de oyun oynarken telefonun tuş kilidini bile açsam kilit senine geçip ses kekelemeye başlıyor. Aslında kulaklık yapması gereken şeyi yapıyor ama bir cihazdaki ses kaynağını durdurduktan sonra ikinci kulaklığa geçse daha stabil olacak, durdurmadan aniden diğer cihazdaki ses kaynağına atlıyor. Benim şikayetim kulaklığı azıcık elimizle kapatsak bağlantı kesiliyor, bunu uzanıp yatarken yan döndüğümde fark ettim. Deneyin kulaklıkları elinizle kapatın kopmaları göreceksiniz. Kulaklığı ele alıncada aynı durum yaşanabiliyor. Bir önceki mesajda önerdiğim uygumala ile yükselt sesi yüzde 15 gibi ve ekolayzır ayarını da yaparsın kafana göre. Ben tiz bozulması fark etmedim. Qcy uygulamasının ekolayzırını kullanma, orada ayarı default yap bırak. Bir mani gelmezse kutu ve kulaklık şarj durumuna bakacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turquoise.blue -- 27 Nisan 2023; 11:53:42 >

Ben Viper4android kullanıyorum ekolayzır olarak bunların dışında dediğim gibi farklı bir kulaklıkta kulağımda kayma olmuyor ama bunda kayıp düşme oluyor o kulaklığın silikonlarını denerim çift cihaz desteği istediğim gibi çalışmıyor o neden iptal ettim bunların dışında dokunmatikleri aşırı hassas müzik dinlerken kulaklık kaydıkça elimle düzeltmeye çalıştıkça müzik başa sarıyor dokunmatikleri nasıl kapatılıyor çözemedim cihaza bağlanma konusunda kutu kapağı açar açmaz bağlanıyor sıkıntı yok şarj konusuna gelince kulaklığın şarjı iyi gidiyor fakat kutunun şarjını kulaklıkları kutuya koyunca müzik çalmaya devam etti öyle bittini anladım biraz banada az gidiyor gibi geldi. keşke kutunun şarjınıda görme imkanı olsa öyle daha iyi anlayabilirdik.

Viper4android güzeldir. Bende çift cihaz desteğini kullanmayacağım. Bahsettiğim gibi tuş kilidi sesi bile etkiliyor. Silikonları mutlaka dene. Dokunmatikler evet çok hassas, tuş olsa inan daha makbule geçerdi. Bende sorun yaşıyorum bu konuda. Kutu şarjı bitince kulaklıkların uyanıp direk cihaza bağlanması hiç hoş değil, diğer kullandığım kulaklıklarda da böyleydi benim gördüğüm kadarıyla. Buna bir çözüm gerekiyor. Kutuya şarj yüzdesini gösteren sistem koymamaları kadar saçma birşey olamaz; yüzde 20 altı ve yüzde 20 üstü göstergesi çok manasız. Tronsmart spunky beat kullandım onda 4 led şarj göstergesi vardı hatta kendinden şarj kablosu vardı gövdesinde.

• Meraklısı varsa Qcy T18 ve kutusunun parçalarına ayrılmış halde iç yapısını görebileceğiniz bir site:

qucox
    QCY T18 MeloBuds true wireless earbuds teardown - Qucox
    https://www.qucox.com/qcy-t18-teardown/

Diğer kulaklıkların iç yapısı için;

qucox
    Teardowns - Qucox
    https://www.qucox.com/teardowns/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turquoise.blue -- 27 Nisan 2023; 13:46:52 >

Hocam %15 de bozmasın kulaklığı

• _Dieg0_ kullanıcısına yanıt

Denersen yüzde 15 in sesi aşırı yükseltmediğini görürsün. Zannetmiyorum bu yükseklikte zarar göreceğini. Yüzde 15 yapınca göreceksin tam olması gerektiği yüksekliğe geliyor kulaklık. Orijinalde maximum ses bu halde olmalıydı. Pc de de Fx sound uygulaması ile kullanıyorum ve bu uygulama da ses seviyesini yükseltiyor, burada da sorun yaşamadım. Şu kulaklığın firmware dosyasına müdehale edip donanımsal ses yükseltme şansı olsa harika olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turquoise.blue -- 27 Nisan 2023; 14:30:44 >
  • Qcy T18 Şarj testi yapıyorum:

* kulaklıkların şarjı yüzde 0 iken kutuya koyup şarj ettim gece ve hiç kullanmadım. kutunun şarjı yüzde 100 dü.

* sabah pc ye bağlayarak (aptx yok haliyle - aptx şarj durumunu etkileyebilirdi) video çalıştırdım youtube'tan. sol kulaklık 6 saat 9 dakika sonra kapandı. sağ kulaklık 6 saat 12 dakika sonra kapandı.
    pc de fx sound uygulaması ile kullandım yani kulaklığın maximum ses seviyesinden biraz daha yüksek bir ses ve kişisel ekolayzır ile kullanıldığı için şarj süresini düşürebilir normaldir.

* kulaklıkları tekrar şarja koydum 1 saat 5 dakika sonra baktım uygulaması şarjı yüzde 100 gösteriyordu. telefondaki bağlantısını tamamen kesmeme rağmen pil durumunu gösterebiliyor hala eşleştirme olmasa dahi. 2. şarjdan sonra kutuda kırmızı ışık yanıyordu yani kutu şarjı yüzde 20 altında. bu da demek oluyor ki 3. tam dolumu yapamayacak. 3 tam dolum diye bahsedilirken doğruyu söylememişler. şaşırmadım.

* tekrar test için pc ye bağladım. video çalıştırdım youtube'tan. sol kulaklık 6 saat 5 dakika sonra kapandı, sağ kulaklık 5 saat 57 dakika sonra kapandı.

* kırmızı ışık yanan şarj kutusuna kulaklıkları tekrar şarja koydum ve 40 dakika bekledim. şarj kutusu tuşuna bastım ve kutuda şarj kalmadığını gördüm, ışık yanmıyordu. Kutu şarjı bitince kulaklıklar uyanacak diye bekledim uyanmadılar, demek ki şarj kutusunun şarjı bitince kulaklıklar uykuda kalıyor. şarj kutusu kapağını açtım ve haliyle kutuda şarj olmadığı için sensör çalışmadı, kulaklıklar uyanmadı. sonra kulaklıkları çıkardım. sağ kulaklık pc ye bağlandı ama sol uyanmadı. sol kulaklığı kutuya koyup tekrar elime alınca bu kez uyandı ne alakaysa. sanırım dokunmatiğine basılı kaldı elim ve power on durumuna geçti yani uyandı. Uygulama kulaklıkları görmedi bu kez, bende uygulamayı sonlandırıp yeniden açınca kulaklıkların şarjının yüzde 70 olduğunu gördüm uygulamadan. Kulaklıkları tekrar kutuya koyduğumda kutudaki şarj yüzde 0 olduğu için tekrar uykuya geçmediler.

* yüzde 70 halde tekrar pc ye bağlıyken youtube'tan video açtım. 2 saat video oynatıldı, 2 saat sonra oyun açıp oynadım. toplamda 3 saat 30 dk sonra sağ kulaklık kapandı. 3 saat 40 dk sonra sol kulaklık kapandı.

** özet olarak;

1) kulaklıkların şarjı 6 şar saat gidiyor. Biraz daha ses seviyesi düşük kullanılırsa süre daha da uzayabilir.
    2) şarj kutusu kulaklıkları 2 kez tam bir kez yüzde 70 dolduruyor tabi ne kadar doğruysa artık. yani 2.7 kez dolduruyor.
    3) eğer kulaklık ve şarj kutusu şarjı tam ise; toplamda 21 saat 30 dakika kullanılabiliyor.

ek bilgi: ürün kutusunda şarj süresi 2 saat olarak belirtilmiş ama neyin şarj süresi ? Bence kutu şarj süresinden bahsetmiş. Kulaklığın kutu içerisinde ne kadar sürede şarj edildiği bilgisi yok.

KULAKLIĞI TEST BİTTİKTEN SONRA ŞARJA KOYDUM. SAATLER SONRA GÖRÜŞMEK İÇİN SADECE SOLU KULLANDIM, SAĞIDA TAKTIM SAĞ KULAKLIK UYANMADI. SONRA SOL KULAKLIKTA BULUNABİLİR OLMAKTAN ÇIKTI. RESETLEME DAHİL HERŞEYİ DENEDİM DEFALARCA AMA KULAKLIK HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU. İADEYE GÖNDERDİM, BAKALIM NE OLACAK. AÇIKÇASI BU KADAR ÇABUK BOZULAN BİR KULAKLIĞI TEKRAR KULLANMAK İSTEMEM, BAŞKA MARKALARA YÖNELECEĞİM İADE GERÇEKLEŞİRSE.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turquoise.blue -- 29 Nisan 2023; 21:44:57 >

• Qcy ht05 melobuds kullanan varsa eski ve güncel versiyonu arasında fark var mı mikrofon, ses vs

• Selamlar Qcy T20 satin aldım fakat silikonlu ve kafa üstü kulakliklara alışkın olduğum için sesi bana biraz yavan gedi. (Taotronics soundliberty 53 pro ve Anker Q30 kullanıyorum.)

Qcy T20 için sesi detaylı net duyabileceğim bir ekolayzer seti kullanan var mı buraya paylaşabilir misiniz?

• arkadaslar QCY T20 aldim samsung tablette kullanmamiz icin uygulamasinin kurulmasi gerekiyor.yani telefon gibi bluetooth dan eslestirip hemen kullanamiyorsunuz. google marketten uygulamayi tablete kurmak istedim.bu uygulama bu tablet ile uyumsuz diyor.yani samsung SM-T507 Tabletimde bu kulakligi kullanamayacakmiyim.malumati olan varmidir.bilgilendiriseniz memnun olurum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.