Şimdi Ara

QUAD 11l2 için anfi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yakın zamanda quad 11l2 aldım.Bu kolonlara uyum sağlayacak, 1000-1500 TL arasında anfi tavsiyenizi bekliyorum.Genelde blues dinlerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fred78 -- 20 Mart 2012; 22:33:15 >

• Hayırlı olsun...

Audio Analogue Armonia Cresendo

Arcam FMJ A18

Synthesis Magnum 50

Rega Brio R

Exposure 2010

bu amfilere bir bakın derim..... Hemen hemen hepsinin farklı karakterleri var zevkinize göre seçiminizi yapmalısınız.

11l2 genellikle sıcak çalan bir hoparlör ancak orta bandda biraz sert bir amfi ile zorlayıcı olabilir. Detay istiyorsanız Arcam , Exposure 'a bakın , orta karar uyum için Rega , yumuşak kadife gibi bir ses için italyanlar doğru seçim olur.
  • Rega Brio R
  • Tabi bu bahsettiğiniz anfileri deneme şansım yok.Bu tavsiye ettiğiniz anfilere ek olarak Naim nait 5 ya da nad 325bee de olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fred78

Tabi bu bahsettiğiniz anfileri deneme şansım yok.Bu tavsiye ettiğiniz anfilere ek olarak Naim nait 5 ya da nad 325bee de olabilir..

ben 89 db lik wharfedale evo 30 ları nad 352 bee ile tam anlamıyla besleyemiyorum 325 biraz düşük kalabilir
  • peki bu bahsettiğiniz "Rega Brio R" anfiyi nereden bulabilirim?
  • Wharfedale evo 30'lar 6ohm degil mi? Zaten oyle olmasalar bile wharfedaleler genelde guce aç hoparlorler...bu arada nad c326bee Quadlari sikintisiz surer diye dusunuyorum..50 wattlik power drive teknolojili yeni nesil bir amplinin orta boy bir bookshelfi surememe durumu olmamali...Ayrica 120/260 watt araligindaki kule tipi heco'lari 55wattlik onkyo ile fazlasiyla doyura doyura suruyordum volume potunu 11den yukari nadiren cikartma geregi duyuyordum ama wharfedale diamond 9.2'yi yine ayni onkyo ampli ile kullandigimda 12 seviyesi ve ustunde bile yetersiz kalabiliyorlardi daha fazla açma geregi duyuyordum keza yine dali concept 6 ve 2, zensor-1 ve 7 ile de istedigim verimi alamamistim..birazda olay hassasiyet ve empedans degerinde bitiyor (heco 91dB ve 8ohm) herzaman butun kusuru amplide aramamak gerekir ki c352 cogu hoparlor icin fazlasiyla yeterli bir amplidir..daha hassas bir hoparlor ile denersiniz nad c352'yi eger yine suremiyorsa o zaman hak veririm size ama verdiginiz tek bir ornekle nad 326bee yetersiz gelir diyemeyiz oyle dersek arkadas tavsiye istedigi yerden eksik bilgiler edinmis olur bu arada yanlis anlamayin verdiginiz bilgi yanlis demiyorum sadece suçu biraz da evo 30 larda aramalisiniz diyorum..saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Wharfedale evo 30'lar 6ohm degil mi? Zaten oyle olmasalar bile wharfedaleler genelde guce aç hoparlorler...bu arada nad c326bee Quadlari sikintisiz surer diye dusunuyorum..50 wattlik power drive teknolojili yeni nesil bir amplinin orta boy bir bookshelfi surememe durumu olmamali...Ayrica 120/260 watt araligindaki kule tipi heco'lari 55wattlik onkyo ile fazlasiyla doyura doyura suruyordum volume potunu 11den yukari nadiren cikartma geregi duyuyordum ama wharfedale diamond 9.2'yi yine ayni onkyo ampli ile kullandigimda 12 seviyesi ve ustunde bile yetersiz kalabiliyorlardi daha fazla açma geregi duyuyordum keza yine dali concept 6 ve 2, zensor-1 ve 7 ile de istedigim verimi alamamistim..birazda olay hassasiyet ve empedans degerinde bitiyor (heco 91dB ve 8ohm) herzaman butun kusuru amplide aramamak gerekir ki c352 cogu hoparlor icin fazlasiyla yeterli bir amplidir..daha hassas bir hoparlor ile denersiniz nad c352'yi eger yine suremiyorsa o zaman hak veririm size ama verdiginiz tek bir ornekle nad 326bee yetersiz gelir diyemeyiz oyle dersek arkadas tavsiye istedigi yerden eksik bilgiler edinmis olur bu arada yanlis anlamayin verdiginiz bilgi yanlis demiyorum sadece suçu biraz da evo 30 larda aramalisiniz diyorum..saygilar

doğrudur haklısımız ama ben kesin olarak zaten düşük demedim kalabilir dedim ama en güzeli zaten arkadaşın hop.ler raf tipi olduğu için taşımasıda kolay quad ları yanında götürüp amfi denemsi yapması zaten daha sağlıklı olacaktır bende şuan yazlığa geldim stereo sistemim burada gelirken daynaovice bookshelf i getirdim yanımda evo 30 larda yarım sese geldiğimde anca canlanmaya başlıyodu bunlarda çeyrek seste aynı sahneyi aldım nerdeyse gerçi dynavoice'lar 91 db daha rahat sürülüyor ama dediğiniz gibi evo 30 lar ver allah ver güç istiyor ama nad'ın sesi hoşuma gidiyor abartı bi ses katmıyor başında da dediğim gibi arkadaş en iyisi yanında götürerek dinleyip karar vermesi .. iyi günler sağlıklı dinletiler

• Wharfedale markasınıa ait ürünleri sürmek her zaman biraz daha zordur bu nerede okuduysam,gördüysem ve denediysem hiç değişmedi..Paradigm ve nad ikilisini denediniz mi gördüğüm kadarıyla mini monitor v6 sahibisiniz...Hassasiyeti yüksek hoparlörler paradigmler ama nad ürünleriyle galiba pek olmuyorlar?
  • imzama ekledim ama daha elime geçmedi nasipse ay sonuna doğru geldiği zaman denicem nad ile nasıl çaldıklarını ama mini monitörler sinema sistemine dahil olucaklar front olarak stereo sitem yazlıkta duruyor esasında evolarla nad güzel anlaşıyor ama 80 değilde 120 veya 150 watt olsaydı nad çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum şimdililk uzun bir süre bunlarla idare edicez malesef mali durumlardan dolayı ama şu bots2un lambalısıda aklıma takılmadı değil fiyat bakımından
  • :)) Bende o yüzden satın aldım zaten aklıma takılmıştı..
  • zaman ayırıp yorum yaptığınız için teşekkür ederim.Öncelikle timpani ' yi arayıp rega brio-r için bilgi aldım. istedikleri fiyat 600 pound.Yani karşılığ 1700 TL.Elimdeki quad ile nasıl bir ikili olur kestiremiyorum.Bu parayı verdikten sonra üstüne biraz daha koyup naim nait 5i de alabilirim.Elimdeki quad ları kullanmış olduğum yamaha rx-661 ile denedim.Sinema anfisiyle ne kadar sağlıklı bir test olur bilmem ama Bas lar hoşuma gitti.Fakat mid ve tizler zayıf geldi.Anfiden kaynaklandığını düşünüyorum.Başka marka/model tavsiyelerini bekliyorum.Bu arada kablo sistemin yarısı diyorlar.Yarısı demek bana abartı geliyor ama fiyat/performans olarak araştırıp, what-hifi den ödül almış QED Silver Anniversary XT aldım.Merak ettiğim bu kablo uçlarına banana takmak gerekiyor mu? yani kolayca takılıp/çıkarılmasının dışında bir avantajı var mı? avantajı yoksa direk bağlamayı düşünüyorum...
  • Kolay takip cikartmak disinda banana,spade vs..kullanmanin sese hicbir katkisi yoktur hatta araya baska bir iletken sokulmamasi kablo uclarinin cok fazla açılmadan ciplak kullanilmasi bile tavsiye edilebilir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.