Şimdi Ara

QUADRAL QUINTAS 500'e ALTERNATİF

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Önceliğim sinema olmak üzere (hiç müzik dinlemediğim anlamına gelmez ama hemen hemen her gün 1 film izlerim) 5 hoparlör veya 5.1 arayışlarıma forumdaki siz değerli arkadaşlarım sayesinde Quadral Quintas 500 (beğenmediğini belirten arkadaşlar da oldu tabii ki) olarak karar vermiş gibiydim. Ancak edindiğim sistemlerin yanında Quadral Quintas 500 hafif mi kalır diye düşünmeye başladım kendimce. Çünkü okuduğum yorumlara göre diğer bileşenler oldukça kaliteli oldu. Çevremdeki arkadaşlardan bunları almışken daha iyi bir hoparlör seti almalısın şeklinde yorumlar almaya başladım ve siz değerli forumdaşlarıma sinema performansı olarak Quintas 500'den iyi bir hoparlör seti hangisi olabilir diye danışmak istedim.

Diğer bileşenlerim.
    Plazma.................Panasonic 42PV60
    DVD Player..........Pioneer DV-696AV
    AVR....................Pioneer VSX-2016 (şu anda almadım, yarın belli olacak, %80 bu olacak gibi) Düzenleme:ALDIM

Her zaman olduğu gibi değerli yorumlarınızı, tavsiyelerinizi eisrgemeyeceğinizi biliyor, şimdiden teşekkür ediyorum.
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 20 Şubat 2007; 19:42:50 >

• dostum o receiver' a o hoparlörleri sürmeyi bile düşündüysen sana ben başka bir demiyorum
    cihazın fiyatı nedir bu arada ?

hoparlör ve sub için bütcen nedir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hypnoz

dostum o receiver' a o hoparlörleri sürmeyi bile düşündüysen sana ben başka bir demiyorum
    cihazın fiyatı nedir bu arada ?

hoparlör ve sub için bütcen nedir ?

İşte böyle diyen arkadaşlar olduğu için sizlere danıştım ya. Gerçi Quadral Quintas 500'ün sinema performansı çok iyidir, sub'a ihtiyaç duymazsınız gibi yorumlar da yapılmış technician, zapatero gibi üstadlar tarafından.
    Bu arada hoparlörler ve sub için yaklaşık 1500YTL ayırabilirim. Bu miktar sadece hoparlör için de olabilir, sub birkaç ay sonraya kalabilir...

• nedir sizin mal sevdanız. amacınız müzik midir_? değil bal gibi şunu alayım bunu alayım. eyvallah keyif sizin.
    adam gibi müzik, müzikal ses dinlemek umrunuzda mı?

sonra yapılanlara bakıyorum.

plazma alırım şunu alırım bunu alırım.Allah daha çok versin ne güzel ama... tüketimi bırakın.

aptallaşmayın sistem alacaksınız özellikle audio hepsinin kalitesi en azından aynısı olmalı.sonra uyumları. aynı kaliteyi sağlamak için gerekirse yıl bekleyin.bu ne acele.
    Quintas 500, wharfedale 8.4 vs vs. sallayın kafadan. valla sinir oluyorum bu forumda ki yorumlara.
    olay şu kimine Q-500 yeterli gelebilir. ucuzdur fazla masraf yaptırmaya gerek yok.
    ama ben diyeyim 2 sene öncenin eski ucuzzz technics sb-t200, sb-100, ce nter ve subwoofer bulup bulacağınız en iyi quintas, diamond 5 basacak settir.

amfi 2016. ellhalla o kadar para verdiniz. amfinin de bir dile düzgün tercümana ihtiyacı var.

ne zaman öğrenirsiniz.

• Aman cantan dostumun mesajı yanlış anlaşılmasın; kendisi özveriyle mesaj yazdığından bazen dili sert olabilir, iyi niyeti aşikar birisidir. Dediklerine bozulmayın, kızmayın ama dikkate alın...

Bu foruma mesaj yazmayı bırakmıştım ama bu mesajı okuyunca cantan'a çıkışmayın diye yazma ihityacı hissetim...

Ayrıca çok da doğru söylemiş, eğer hoparlör olarak Quadral 500 alacaksanız avr olarak da Yamaha RXV-359 falan alın.

Ya da Pioneer 2016 alacaksanız; kolon olarak çok daha iyi modellere yönelin.

Unutmayın; sistem en kötü bileşeni kadar iyi ses verir ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uf_sey -- 20 Şubat 2007; 11:21:28 >
  • Dostum receiver çok ağır kaçacak....bir ralli arabasına normal araba lastiği takmak gibi bir olay olacak bu iş...araç kopmak isteyecek , lastik arabaya hakim olamıyacak....quintas 500 başlangıç seviyesinde f/p olarak değerlendirilmiş, bir ürün...aynı fiyata tannoyların piyasadaki ürünlerinden de bir takım yaparsın ama ne yaparsan yap, receiver 2016 ise tabii ki yavan kalır...ama hakkını verecek bir hop. takımı oluşturmak isterim diyorsan bu seferde bütçen belki yetişmeyecek...eğer evladiyelik bir sistem kurayım diyorsan ve 2016 gibi orta-üst bir receiver da niyetliysen ve bütçen tüm takıma yetişemeyecek kadarsa o zaman hop.leri yavaş yavaş alıp,oluştur...birden komple bir takım alarak bitirme derim...Çünkü bu receiver hazır setlere göre değil.Klipsch dinlemeni tavsiye ederim.imkanın yoksa da dinleyenlerden fikir al.

quote:

Orjinalden alıntı: munans

Arkadaşlar,
    Önceliğim sinema olmak üzere (hiç müzik dinlemediğim anlamına gelmez ama hemen hemen her gün 1 film izlerim) 5 hoparlör veya 5.1 arayışlarıma forumdaki siz değerli arkadaşlarım sayesinde Quadral Quintas 500 (beğenmediğini belirten arkadaşlar da oldu tabii ki) olarak karar vermiş gibiydim. Ancak edindiğim sistemlerin yanında Quadral Quintas 500 hafif mi kalır diye düşünmeye başladım kendimce. Çünkü okuduğum yorumlara göre diğer bileşenler oldukça kaliteli oldu. Çevremdeki arkadaşlardan bunları almışken daha iyi bir hoparlör seti almalısın şeklinde yorumlar almaya başladım ve siz değerli forumdaşlarıma sinema performansı olarak Quintas 500'den iyi bir hoparlör seti hangisi olabilir diye danışmak istedim.

Diğer bileşenlerim.
    Plazma.................Panasonic 42PV60
    DVD Player..........Pioneer DV-696AV
    AVR....................Pioneer VSX-2016 (şu anda almadım, yarın belli olacak, %80 bu olacak gibi)

Her zaman olduğu gibi değerli yorumlarınızı, tavsiyelerinizi eisrgemeyeceğinizi biliyor, şimdiden teşekkür ediyorum.
    Saygılar...

• Dostum bana kızmışsın ama gerçekten öyle on receiver 'a o hoparlör gitmez inan yazık yani.

önlere JAMO E 680 yada Wharfedale Diamond 9.6 front ve center için alternarif çok.
    saygılar.
    sub için Wharfedale sw150 modelini iyi düşün derim.çünkü ben çok araştırdım.500 ytl alınabilecek en yi sub bence ve bir sürü ödülü var.Daha hakkıyla dinlemek nasip olmadı ama receiverim bu gün yarın gelmek üzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hypnoz -- 20 Şubat 2007; 11:50:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: uf_sey

Aman cantan dostumun mesajı yanlış anlaşılmasın; kendisi özveriyle mesaj yazdığından bazen dili sert olabilir, iyi niyeti aşikar birisidir. Dediklerine bozulmayın, kızmayın ama dikkate alın...

Bu foruma mesaj yazmayı bırakmıştım ama bu mesajı okuyunca cantan'a çıkışmayın diye yazma ihityacı hissetim...

Ayrıca çok da doğru söylemiş, eğer hoparlör olarak Quadral 500 alacaksanız avr olarak da Yamaha RXV-359 falan alın.

Ya da Pioneer 2016 alacaksanız; kolon olarak çok daha iyi modellere yönelin.

Unutmayın; sistem en kötü bileşeni kadar iyi ses verir ...

yıllanmış dostum teşekkür ederim. bazan yazmayayım diyorum ama ne yaparsın. amatörüm. amatörlüğü seviyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: uf_sey

Aman cantan dostumun mesajı yanlış anlaşılmasın; kendisi özveriyle mesaj yazdığından bazen dili sert olabilir, iyi niyeti aşikar birisidir. Dediklerine bozulmayın, kızmayın ama dikkate alın...

Estağfurullah, benim sizlerden bilgi edinmek için açtığım bir konuda bırakın the_cantan gibi bir üstada kızmayı, forumda ilk mesajını yazan bilgisinin ne olduğunu bilmediğim bir arkadaşa kızmak bile haddime değildir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 20 Şubat 2007; 19:39:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hypnoz

Dostum bana kızmışsın ama gerçekten öyle o receiver 'a o hoparlör gitmez inan yazık yani.

Kızdığımı nereden çıkardınız sayın hypnoz, ben tavsiyelerinizi bekliyorum...
  • JBL STADIUM Venue Series Speaker ( )
    JBL E 100 yerine tercih eidlebilir mi? Yoksa JBL E100 çok mu üstün bu hoparlörden
  • fiyatı ne kadar baktığın frontların bilmiyorum ama birde wharfedale dinle istersen.
  • JBL Stadium çifti 400$,
    JBL E100 çifti 660$, bu ikisinden birini Amerika'dan alma şansım var.
    Wharfedale 9.6 Türkiye'de 950YTL diye duymuştum ama tam da emin değilim.
    Bir diğer seçenek de Yamaha NS-777 olabilir onun fiyatı da çifti 380$.
    Ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 26 Şubat 2007; 0:25:12 >
  • JBL Stadium Front olacak şekilde oluşturduğum set şu şekilde
    Floorstanding: JBL STADIUM Venue Series Speaker

Surround: JBL ARENA Venue Series Speaker

Center: JBL VOICE
    http://www.vanns.com/shop/servlet/item/features/548169178?v_c=Pricerunner
    Subwoofer: JBL SUB 12 Venue Series
    www.bhphotovideo.com
    JBL SUB 12 Venue Series 12" 500W (250W RMS) Powered Subwoofer - Black
    http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?A=details&kw=JBSUB12&is=REG&Q=&O=productlist&sku=428984

Aklıma takılan şeyler.
    1. JBL E100'ün çok methini duydum, dinlemediyseniz bile JBL Stadium için ne düşünüyorsunuz, E100'ü aratır mı?
    2. Aynı sistemi toplayan bir kişi Center olarak yazdığım Voice modeli hakkında bu sete uymadı, o yüzden klipsch c-2 ile değiştirdim diye yazmış. Farklı marka kullanmak mantıklı mı, bu center iyi değil derseniz JBL'in başka center modellerine mi bakmalıyım, yoksa klipsch center bu set ile kullanılabilr mi?

Araştırmalarım sonucunda sizlere 1-2 alternatif daha danışıp kararımı vereceğim.

• Bir diğer seçenek de Yamaha'dan
    FLoorstanding: YAMAHA NS-777 HOPARLÖR
    Surround: YAMAHA NS-333 HOPARLÖR
    Center: YAMAHA NS-C444 HOPARLÖR
    Bu üçü içinhttp://www.hitbox.com.tr/index.php?page=marka_list&kat=12&marka_id=182&alt_kat_id=&limit=10&offset=20
    Subwoofer: Yamaha YST-SW315

JBL set ile karşılaştırırsanız ne dersiniz?

• munans
    hepsini boşver.bu adam ne diyor diyebilirsin.
    lakin benim de haklı çıkmak gibi kötü huyum var.
    surround iyi veya kötü mutlaka yaparsın.olmadı yap wharfedale 9.6
    tavsiye mi dinle madem bu kadar seçeneğin var.imkanlarını zorluyorsun farkındayım ama
    JBL TIK-10 bir çift.stereo ile. aldığın vsx-2016 ya rağmen gerisini-kolon- salla. bir de iyi bir subwoofer.

e-100 abartmayın.studio da öyle. yamaha da.
    farklı marka kullanılabilir.öncelikle uyum kulağa göre yoksa markanın surround takımı eşlenmeli.
    ki jbl northridge vs. bakacağına klipsch seçeneklere bak.
    ve son söz çok kanallı tamamlayacaksan ön, arkaya jbl -e90 alsan bile seni menun edecektir.e-100 de öyle. e-100 şişman kaba kolon yer sorunun yoksa şişko mercedes hesabı al beklentinin problemi olmayacağını düşünerek yine sorun olmaz.ok.
  • Sayın the_cantan, öncelikle yorumunuz için çok teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan
    munans
    olmadı yap wharfedale 9.6
    Amerikadan alacağım için wharfedale 9.6 düşünmedim. Yok çünkü orada sanırım. Amerikan online sitelerde hiç rastlamadım.

quote:

JBL TIK-10 bir çift.stereo ile. aldığın vsx-2016 ya rağmen gerisini-kolon- salla.
    Bu ifadenizde ne demek istediğinizi anlayamadım, kusuruma bakmayın

quote:

ki jbl northridge vs. bakacağına klipsch seçeneklere bak.
    ve son söz çok kanallı tamamlayacaksan ......
    Klipsch'leri pahalı olduğu için pek düşünmedim. Benim yukarıda yazdığım setlerden JBL ile oluşturduğum yaklaşık 900$, Yamaha ile oluşturduğum yaklaşık 800$ tutuyor. Ben 1000$ civarında bir set alayım diye düşündüm. (1200$'ı geçmezse iyi olur)
    Son olarak çok kanallıdan kastınız 2 hoparlör yerine 5.1 ise, kesinlikle öyle alacağım, çünkü konuyu açarken de belirttiğim gibi hemen hemen her gün bir film seyrederim, bu yüzden hoparlörlerin sinemada vereceği performans çok önemli benim için.

Bu fiyatlarda şu hoparlörlerden daha iyi verim alırsın dediğiniz varsa diğer model tavsiyelerinizi de bekliyorum. Sonuç olarak benim illa ki JBL veya Yamaha olsun gibi bir düşüncem yok, onlar benim sizlerin sayesinde forumda edindiğim bilgilerle oluşturduğum setler. (sadece marka yerine model de verebilirseniz çok memnun olurum, markalarda ürün yelpazesi çok geniş olduğu için benim gibi bu konuda bilgisi kısıtlı bir insan için sadece marka çok bir anlam ifade etmiyor)
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 1 Mart 2007; 0:46:29 >

• Anladım.
    Dostum diğer forumda da soruyorsun lakin
    demek istediğim jbl TIK 10 al gerisini salla diyorum.yani 5.1 set alma çaban iki çift için olsun.
    sinema izlediğini söyledin. klipsch rf-3, rf35 daha iyi. önereceğim de biraz düşündüm bu hoparlör uzun izleme de hele deli aksiyonlarda sub ile beraber insan dayak yemişe çeviriyor.ama hi-fi kolonlardır bazen parlak çalsa da dali consept sersine göre (beğenmem.forumda değinmiştim.) son sonuçta klipsch hop. ün consept en daha doğal çaldığı prtaya çıktı.ne dersin bu işe??neyse...
    şu hususta jbl e-90 ve diğer kanallar aynı seri ve seni fazlasıyla memnun edecektir.
    ama ben olsam bir çift kolon için uğraşırdım.çünkü iyi şeyler Türkiye de bulmak zor ve çok pahalı. ucuz bulunma ihtimaliyle klipsch veya iyi bir çift kolon önerdim.
    yoksa Amerika yerine Türkiye'de de whar. 9.6 surround yapar. garanti; paşa paşa suround keyfini sürersin.yani her halikarda çözüm var.

• Sayın the_cantan,
    jbl TIK 10 ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım ben. Link verebilir misiniz, bu hoparlörleri nereden, kaça alabilirim?
  • yaw daha bir kaç hafta önce TiK sersini inceliyordum.
    JBL sitesinde kaldırmışlar.
    Türkiye satıcısı Sfrkd kaldırdı herhal.şimdi server hatası var.
     QUADRAL QUINTAS 500'e ALTERNATİF

link

yalnız TiK serisi biraz bütçe istiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.