Şimdi Ara

Quadro 4000 ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Quadro 4000 ekran kartı için en uyumlu işlemci ve anakart önerisi alabilirmiyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: erkankirmizi

Quadro 4000 ekran kartı için en uyumlu işlemci ve anakart önerisi alabilirmiyim?

quadro 4000 donanım olarak farklı bir cihaz değil fonksiyonel olarak oyunlar için değil 3d yazılımlar için optimize edildiğinden autocad 3dsmax gibi yazılımlarda yüksek performans ve realtime render işlemlerinde başarımı yüksek bir ekran kartı.

kısacası uyumlu işlemci diye bir mantık yok eğer bu ekran kartı ile 3d çizim render alacaksanız bütçeniz müsait ise i7 3930k alın anakartı ile 1500 tl para bağlarsınız yaklaşık olarak yok bütçem o kadar değil diyorsanız ve vray, mental ray gibi render engineleri kullanıyorsanız AMD fx 8350 tercih edin anakartla birlikte ortalama 600 650 tl harcarsınız. yok ben sadece autocad kullanıyorum derseniz i7 3770 alacaksınız o zaman da anakartla birlikte yaklaşık 900-1000 tl gibi bir bütçe gerekir.

oyun oynayacam diyorsanız satın o ekran kartını gtx serisi bir ekran kartı alın performans alamazsınız çünkü oyunda bu ekran kartı ile.

• Almışken fx 5800 al
  • Ben ASUS P8P67 ve i7 2600k ile ile kullanıyordum bir sorun ile karşılaşmadım.
    Şu anda bu modeller satışta değildir heralde ama güncel bir ASUS kartı ve intel işlemcisi ile bir sorun çıkacağını sanmıyorum, diğer kartlar ve AMD için bir şey diyemem, denemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alisayit

Ben ASUS P8P67 ve i7 2600k ile ile kullanıyordum bir sorun ile karşılaşmadım.
    Şu anda bu modeller satışta değildir heralde ama güncel bir ASUS kartı ve intel işlemcisi ile bir sorun çıkacağını sanmıyorum, diğer kartlar ve AMD için bir şey diyemem, denemedim.

işi şöyle düşünmek lazım
    ekran kartı üreticileri hiç bir bilgisayar işlemcisine özel üretmez öyle birşey olsa amd intel de çalışmazdı, yani ekran kartının işlemci seçme mevzusu hurafe performansı etkileyen olay kullanılan yazılımın işlemciyi seçmesi mevzusudur ki zaten 3d yazılmların hemen hepsi ne kadar core varsa hepsini kullanır bu uyum sorunu denilen şeyin çıkma mevzusu işlemcide 1 2 core kullanan oyunlarda oyunun işlemcinin toplam gücünün %20 25ini kullanması ile işlemcinin darboğaza düşmesi ile gerçekleşiyor, yani işlemci tek corede %100 e çıkıyor ekran kartı ise boşta kalıyor ekran kartını besleyecek veri gitmiyor, ama dediğim gibi günümüzde bu eski oyunlara has bir sorun yazılm kanadında işlemci ve ekran kartı arasında uyum sorunu diye bir sorun yoktur rahat olun.

• Doğrudur, dediğim gibi ben başka bir sistem ile denemediğim için emin olmadan bilgi vermek istemedim..

Bu arada okuduğum kadarı ile Quadro K5000'in çift cpu'lu asus kartlarından biri ile sıkıntısı varmış.
    Sanırım daha yeni bir kart olduğu için oluşan bir durumdur ve en kısa sürede software aracılığı ile düzeltilecektir.
    Çünkü bu tip kartlar genelde workstationlar da kullanılıyor ve çoğu hi-end workstation da çift cpu'lu bordlar kullanmakta..
    Ha o sistemler ASUS kart kullanıyor mudur, bilemiyorum tabi ama bilgi olsun diye yazmak istedim..
  • cevaplarınız içim teşekkür ederim iş bilgisayarı olacak solid nx catia gibi programlar kullanıyorum işlemci olarak i7 3930 düşünmüştüm fakat anakart olarak ekrak kartını destekleyen bi anakart önerisi sormuştum biyerde okudum ekran kartının 142 watt gereksinimi varmış ''piyasadaki mevcut anakartların hiçbiri 125 watt tan yukarısını desteklemiyormuş'' bu konuda yardımcı olabilirmisiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus GT 1030 ekran kartı
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakartta kararsız kaldım arkadaşlar bi yardım lütfen
  • 6core intel işlemciler yanılmıyorsam soket 2100 mu1200 mu öyle bir soket kullanıyor zaten çok bi alternatifini yok kararsız kalacak..... Ekran Kartı beslemeyi dışarıdan alır bu tip kartlarda bi pcix elektrik girişi birde extra elektrik girişi var bendeki 6900 de Quadro da da mutlaka vardır elektrik anlamında kasadan değil güç kaynağından besleyeceksiniz yani,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elimde K5000 ve Quadro 4000 ikisindende bulunmakta 2 kart da tek 6 pin ile beslenmekte yani anakart haricinde psu tarafından da güç almakta

Q4000 kullanacak biri için 3570K, İ7 3820 işlemcilerinden biri tercih edilebilir
  • i7 2700K yeterli olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayozcan

elimde K5000 ve Quadro 4000 ikisindende bulunmakta 2 kart da tek 6 pin ile beslenmekte yani anakart haricinde psu tarafından da güç almakta

Q4000 kullanacak biri için 3570K, İ7 3820 işlemcilerinden biri tercih edilebilir

quadro ekran kartı olup çizim yapıp render alacak adama i5 tavsiye ettiniz plaket vermek lazım size :)) elinizi korkak alıştırmayın i3 önerin herif yedi ceddinize sövsün sonra...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.