arkadaşlar nvidia quadro 4000 kullanıyorum 2GB DDR5 256Bit. ekran kartı sıcaklığı boşta 60-65 arası, yükte ise 90 dereceleri buluyor. kasa içi hava akımı gayet iyi. 3 adet akasa viper 14cm. 2 adet 12 cm cooler master fan kullanıyorum. yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
fotoğraf pek anlaşılmıyor sanırım; cpu:64 derece anakart:50 derece ekran kartı: 90 derece harddisk:32 derece.
Ekran kartınız çok ısınıyor. Anakartta biraz fazla. KAsanın yan kapağında fan yok mu? İşlemci ve ekran kartı kısmına üfleyen?
Ekran kartının eski macununu güzelce temizleyin ve kaliteli bir macunla yenileyin..
kasanın yan kapağında 14cm akasa viper var içeriye üflüyor öbn tarafında 12cm cooler master var o da içeriye üflüyor. kasanın üstünde 2 adet akasa viper var 14cm lik onlar da dışa üflüyor ve arkada eksoz fan var 12 cm cooler master. ekran kartını hiç sökmedim işlemi yaparken zarar vermekten korkuyorum :)
Kasanın hava akımı çok iyi. Ekran kartınızın macununu iyice temizleyip kaliteli bir macunla yenileyin..
teşekkür ederim pohuman forumda bana senden başka yardımcı olan olmadı :) emeğine sağlık arkadaşım. bir kez daha yardımcı olursan bana çok sevinirim; yan kapaktaki 14 cm viper fan uğultu yapıyor havayı tam ememediği için sanırım bunun için bir çözüm var mı acaba?
Rıca ederim. ;)
Yandaki fan kaç rpm'de dönüyor? Hepsi tam devir mi dönüyor yoksa? :)
Tam devir dönmüyor 4 pin sokete bağlı 3 pin sokete bağladığımda zaten sesten durulmuyor :)
1150rpm'de kullanıyorum ben 12cm olanları. 4 tane olmasına rağmen en ufak ses dahi çıkarmıyorlar.. Sizin yandakinin rpm'i biraz fazla olabilir. Birde ben olsam arkadaki fanıda içeri üfletirim. Üstte zaten 2x14cm Akasa Viper var.. :)
bende quadro 4000 sıfır var test etmek için kurdum. onlarda (iki adet) çok ısınıyor. hatta soğutucu üzerine etiket yapmışlar çok sıcak diye. normal galiba...ayrıca havalandırma fanları arka ve yan kasa dışına üflemeli. aksi takdirde kartın üflemesine ters basınç uygular. buda fanın görevini yapmasına yüzde 60 kadar engel olur. klima ve havalandırma mesleğinden tecrübeme dayanarak söylüyorum.ekran kartını dışarıdan istediğiniz kadar soğutun. yinede kartın fanı gpu üzerine temas eden kanatlardan nekedar ısı atarsa kart okadar soğur. bendeki kartlar sıfır olup fiyatı 1100 tlden ilanımda satıştadır. buradan ilgilenenlere duyurulur. takasa açık
pohuman speedfan da suan 5 adet fan görünüyor; fotoğrafını ekliyorum. bu programı bir türlü çözemedim ya hayırlısı :) lazerol arkadaşım cooler master'ın internet sitesinde yan kapağın içeriye mi dışarıya mı üflemesi için çok araştırma yaptım ve sonuç resimde gördüğün gibi :) etiketi bende gördüm bu arada, zaten ellediğimdede elim yanıyor resmen.. sen sıfır ürünü takıp denemişsen ve sıcaklık ondada yüksekse korkulacak bir durum yok sanırım. :) Quadro 4000 çok aşırı ısınan bir ekran kartı diyebilir miyiz bu durumda :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme