Şimdi Ara

Quadro 6000 gtx 970

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • solidworks kullandığım için quadro 6000 ekran karti aldim henüz montajını yapmış degilim. gtx 970 ekran kartımın performansından menunum fakat iş çizime gelince farklı konu tabiki. Sorunuma gececek olursak:
    Samsung 4k 28 inc U28D590 monitörümün 2 hdmi 1 display port girişi bulunmakta. bildigim kadarı ile quadro ile gtx ekran kartlari crossfire yapılmıyor yada yapılamıyor. birini display port digerini hdmi den baglayip hangisini kullanıcaksam monitörden onu secmek uygun olur tahminimce fakat 2 ekran kartınıda aynı windows a kurabilirmiyim???
    bir diger husus psu ve sistem sorun yaratırmı?

şu anki sistemim:
    i7 4790k
    16 Gb Ram
    240 gb sdd
    1 Tb HDD
    z97 anakart
    750W psu
    quadro 6000
    gtx 970

Driver indirmek için nvidia ya girdigime quadro 6000 için aşşağıdaki driver secenekleri çıkıyor hepsini mi kurmalıyım?
    Quadro Graphic Driver
    Quadro Performance Driver
    Quadro Partner Certified Driver
    Autocad Performance Driver
    3d max Performance Driver
    Mosaic utility

• Hocam bana dün ilk pci slotuna hangisini takarsan onu kullanabilirsin dedi bir kişi fakat yine de araştırmakta fayda var. Geçen gün başka biri physx için aynı anda iki farklı ekran kartı kullanmaktan bahsediyordu.

Solidwork ile neler yapabiliyorsunuz bir kaç cümleyle açıklarsanız sevinirim.

Kolay gelsin.
  • genellikle makina tasarımı, makinaların dış muhafaza kısımları (dıştan görünüşleri örn:lazer puch abkant pres vb.) elektrik panosu vs..
  • Arkadaşlar bir kaç sorum olacaktı yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Solidworks için illa quadro mu almak zorundayız? BU GTX serisi ekran kartları işimizi görmez mi acaba?

Solidworks işini CNC makineye göndermeden evvel hesaplama yapıyor ya bu yaptığı hesaplamayı hangi donanımı kullanarak yapıyor? Yani CPU yu mu güçlendirmeliyim yoksa ekran kartını mı?

Ekran kartı olarak bütcem K4000 e yetiyor o kartı mı alayım yoksa Onun yerıne yukarıdaki bahsettiğim işlemi yapabilmek.

Eğer imkanınız varsa Sadece PC için liste önerisinde bulunabilir misiniz? Bütçesi 5000 TL civarında olacak.
  • Merhabalar.
    Elimdeki Quadro 2000 i yeni temizledim, fotoğrafladım elinde bu karttan olan arkadaşlar faydalansın diye. Tam konusunu açacaktım ki sizin konunuzla karşılaştım.
    Öncelikle konuyu açan @Doğan Gürses arkadaşa yeni kartı hayırlı olsun diyor, kaça aldığının cevabını özelden bekliyorum.
    Bir sistemde 2 kart kullanmak oyunlar için vs. benim de düşündüğüm bir işlemdi hatta yakın zamanda GTX 970 ile Quadro 2000 i aynı kasada deneme şansım olacak.
    Bir arkadaşım araştırdığı üzere kartların birini fiziksel hesaplamalar için tanıtmak (belki biostan, detayını sormadım, bilmiyorum.) mümkün olabilir gibisinden birşey söylemişti.
    Arkadaşımın söylediğinden benim anladığım; Nasıl ki TESLA kartlar salt işlem gücü için kullanılıyorsa ve aynı zamanda başka bir yolla (onboard vb.) görüntü de alınabiliyorsa niçin aynısını Quadro ve GTX kartlar için yapamayalım?
    Şunu da belirteyim;
    Quadro ve TESLA kartlar bir arada kullanılıyor. Bu kartların bir arada kullanıldığı bir workstation kasanın fotoğrafı aşağıda. TESLA M2090 ve Quadro 600 bir arada kullanılıyor. Konunun yabancı forum linkini de vereceğim ki ilgilenen arkadaşlar oradan bakabilirler.
    Siteye ekleyemedim. Foto burada-> < Fotoğraf >

Dediğim gibi, GTX serisi bir kartta deneyeceğim. Sonuç olursa sizi de haberdar ederim. Benden önce denerseniz siz haberdar edin.

@Harun1661 nın sorusuna gelince; Quadro kartların oyun kartlarına göre en mühim farkı matematiksel hesaplama gücüdür. Ekran kartı seçiminde program önemli. Eğer Solid kullanacaksanız; orta ölçekli tasarım yapacaksanız Quadro K4000 işinizi görecektir.Öncelikle bir Maya testinin videosunu vereyim şöyle: https://www.youtube.com/watch?v=ryf4b6BMjNk

Unutmayalım ki kartların performansı programlara göre farklılık gösterir.

Ardından şunu söyleyeyim; Kullandığınız CNC sistemini, veya o CNC sistemine gönderirken ne hesaplaması yaptığıı ve bilgisayarın hangi işlem gücünü kullandığını bilmiyorum. CNC konusunda bilgi sahibi olan arkadaşlar o hesaplamayı Grafik kartı veya CPU hangisini kullanıyorsa sizi bilgilendirir umarım.
    Ben Solidworks u teknik çizim, modelleme, katı oluşturma için kullanıyorum. Render işlemini başka programla yapıyorum.ve CPU render ı yapıyorum. Solidworks te Quadro kartın avantajını Küçük veya orta ölçekli tasarımlarda (özellikle de fazla detaylı, girintli vb. ise) rahatlıkla anlayabilir ve yaşayabilirsiniz. Render aşamasına getirmek için, katı oluşturmak, onu geçtim objeyi döndürmek için bile ciddi matematiksel hesaplamalar gerektiren durumlar oluyor.

Şuan kullandığınız sistemde hangi kartı kullanıyorsunuz ve hesaplama ne kadar sürüyor bilmiyorum. Zaten bu tip çözümler için eğer varsa danışmanınıza başvurun derim.Yaptığınız işi ve detaylarını siz biliyorsunuz.
    Eğer bireysel kullanıcıysanız şunu söyleyeyim; Quadro tipi kartların konusu açılırsa anlayalım ki konu prof. iş bağlamında konuşuluyor. Yani; Solidworks kullanmak, çizim yapmak, render almak için Quadro kart şart değil. Ancak; konu profesyonel kapsamda iş olunca; Quadro kartın gerekliliği doğuyor.Bu sebeple sürekli Quadro üzerinden konuşuluyor.

1-Sistem tavsiyesi istemişsiniz; Quadro K620 750 TL , K2000 1500TL, K4000 ise 3000 TL civarında.Liste katlanarak devam ediyor. Sistem tavsitesi almadan önce; tam olarak hangi işlerde kullanacağınızı belirtmenizde fayda var. Oyun sistemi birçok kişi için aynı veya basit olabilir ancak Workstation da iş öyle değil malesef.Bu yüzden insanlar Prof. destek alıyor.

2-Yine de bir hat çizmek açısından; XEON sisteme girilmeyecekse zaten AMD ye girmeyeceksiniz, i7 bir sistem toplayacaksınız. (i7 4790k 1100 TL civarıdır. i7 nin 5690x i de var.O işlemci de 3800 TL )
    1 ve 2 ye bakacak olursak;konu tamamen sizin neye ihtiyacınız olduğu ile ilgili. Herhangi birinin önermesiyle ilgili değil.Yaptığınız işi, ihtiyacınızı bilmeyen biri; bu iki işlemciden birini söyleyerek size yetersiz bir sistem de önerebilir, ihtiyacınız olandan fazla işlem gücüne sahip ve maliyetli bir sistem de. Umarım yeterince açık anlatabilmişimdir.

Bu uzun açıklamayı yanlış anlamayın; sadece size değil (farkettiyseniz konuyu çok geniş tuttum) farklı amaçlarla farklı soruları olacak arkadaşlara da bilgi vermek amacıyla detaylara indim. İşin özünde sizin cevabınız ilk iş bahsettiğim gibi CNC ye gönderirken yapılan hesaplamada hangi işlem türü kullanıldığını öğreniyorsunuz ve aynı sistemde çizim yapılıyorsa çizim boyutuna göre kart gereksinimini öğreniyorsunuz.

Prof. sistem hakkında soru soracak olan herkese izahım şu olacak;

Prof. işten kastettiğim bu programı, bu sistemi kullanarak iş yapmak, para kazanmak ve işin niteliği, boyutudur. Pimpirikliliğimi hoş görün, sadece size zararı dokunacak bir tavsiyede bulunmak istemediğimden temkinliyim.
    Deseniz ki öğrenciyim, falanca model i7 laptopum var, şarj aleti tasarımı yapabilir miyim? diye sorsanız yaparsın derim. Çizimini yaparsın, renderını1 saat de beklersin 1 gün de.Çünkü bu işin değil.
    Ama örneğin bir tasarım işindeyseniz elinizde ister 100 tane irili ufaklı ürün varsa, bunların tasarımlarını ölçüleriyle beraber teknik çizim çıkarıp dijital ortama aktaracaksanız, ve ardından katı giydirmesi, modellemesi, ışıklandırmasını yapıp bu 100 ürünün render ını alacaksanız hele ki animasyonunu yapacaksanız; Veya film efekt-montajı yapıyorsanız, bu işi devamlı yapacaksanız, sistem bu işte kullanılacaksa ihtiyacınız olan sistem kombinasyonu Xeon ve Quadro/TESLA dır.Yatırım yaparsınız, karşılığını zamandan kazanarak ürün olarak alırsınız. 100 ürünün renderını, animasyonunı öğrencinin laptopu ile yapmaya kalkarsanız 3 ay sürer, prof. sistemle yaparsanız gücüne göre 1 gün, belki saatler. Aradaki fark bu kadar keskindir.

• tysonpearl kullanıcısına yanıt
    Aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederim. Çok faydası oldu tabi ben yetersiz bilgi verdim o yüzden siz çok daha genel yazdınız. Bu size söylediğim bilgisayarı bir arkadaşım is yerinde kullanacak. Şu anda bu iş için i7 cpu lu bir laptop kullanmakta. Çok büyük tasarımları yok. Yaptığı işin SolidWorks te tasarımını yapıyor oradan cnc makine ye atmak için matematiksel bir takım hesaplamalar yapıyor ortalama 20 dakika falan sürüyor bu işlem laptopta. Aynı işlemi Xeon e5 1650 v3 cpu ve k4200 VGA li bir server de yaptığında ise yaklaşık 2 dakika sürüyor bu işlem. Şimdi kullandığı laptop un işlemcisi i7, server in işlemcisi Xeon. laptopun ekran kartıni bilmiyorum ama quadro olmadığına eminim. Bilgisayar için tavsiye istedi bende araştırırım dedim. Xeon e5 1650 v3 yerine i7 5820 cpu lu bir sistem toplasak aynı performansı alamaz mıyız? Cpu benchmark testlerinde hemen hemen aynı sonuçları veriyorlar ama ikisi de aynı işi yapsa zaten neden Xeon işlemci sürülsun piyasaya diye kendime sormadan da edemiyorum. İşin özü Dell T5810 Adana marka serveri mi alalım yoksa o kadar para vermeyip te başka bir sistem mi alalım? Bir de bu Xeon ve i7 olayı kafamı karıştırıyor. Veya ileriye dönük çift işlemci soketli bir sistem mi toplamak daha mantıklı?

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Detay verdiğiniz için teşekkürler. Özelden cevap yazacağım, arkadaşın açtığı konuyu dağıtmamak adına.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.