Şimdi Ara

Qualcomm hazır: Masaüstü Snapdragon X Elite 2 işlemciler yolda olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Qualcomm hazır: Masaüstü Snapdragon X Elite 2 işlemciler yolda olabilir
    Qualcomm Snapdragon X Elite işlemciler ile mobil pazarda kabul görmeyi başardı. Ancak masaüstü rekabetine halen katılmış değil. Önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen Snapdragon X Elite 2 serisi ise, bu eksiği kapatabilir. Son gelen bilgilere göre X86 işlemciler için çalışmalar başladı.

Snapdragon X Elite 2 yakında geliyor

Qualcomm’un masaüstü işlemci pazarına yönelik planları gün yüzüne çıkmaya başladı. Buna göre "SC8480XP" kod adı altında geliştirilen işlemcilerin test masasında olduğu ve hatta sıvı soğutma çözümleriyle denendiği belirtiliyor. Teknik detaylar ise şu için belirsiz. Ancak yeni SKU'lar mevcut ARM tabanlı laptop işlemcilerden farklı olarak, x86 mimarisine sahip olacak. Bu da doğrudan Intel ve AMD’ye rakip olacağı anlamına geliyor. 

Qualcomm hazır: Masaüstü Snapdragon X Elite 2 işlemciler yolda olabilir
    Kaçıranlar için masaüstü pazarına giriş, Qualcomm için dizüstü segmentinden daha zorlu bir mücadele anlamına geliyor. Şirket, sadece Intel ve AMD ile rekabet etmekle kalmayacak, aynı zamanda araştırma-geliştirme ve üretim yatırımlarını da artırmak zorunda. Ancak resmi bir doğrulama gelmediği için bu bilgilerin şimdilik sızıntı olduğunu belirtmekte fayda var.

Ayrıca Bkz.iPhone SE 4 ile gelecek olan Apple'ın 5G modemi, Qualcomm'un gerisinde kalacak

Snapdragon X Elite 2 serisinin masaya getireceği yenilikler, Qualcomm’un sektördeki konumunu yeniden şekillendirebilir. Ancak ARM tabanlı işlemcilerin masaüstü cihazlarda yaygınlaşması için sadece performans değil, yazılım uyumluluğu ve kullanıcı deneyimi gibi alanlarda da ilerleme kaydedilmesi gerekiyor. Qualcomm’un bu rekabette neler sunacağını ise önümüzdeki yıllarda göreceğiz.

Kaynak:https://wccftech.com/qualcomm-is-now-rumored-to-be-testing-out-snapdragon-x-elite-2-desktop-cpus-setting-its-sight-towards-the-pc-market/

• Haberde çelişkiler var.
    quote:

Ancak ARM tabanlı işlemcilerin masaüstü cihazlarda yaygınlaşması için sadece performans değil, yazılım uyumluluğu ve kullanıcı deneyimi gibi alanlarda da ilerleme kaydedilmesi gerekiyor

quote:

Ancak yeni SKU'lar mevcut ARM tabanlı laptop işlemcilerden farklı olarak, x86 mimarisine sahip olacak. Bu da doğrudan Intel ve AMD’ye rakip olacağı anlamına geliyor.

arm tabanlı mı olacak s86 mı?yani yazili gibi başlamış sözlüye karar vermişsiniz gibi bir haber

• Kaynakta bu işlemcilerin x86 olacağı belirtilmiyor. Yazarın yanlış çevirdiği farz ediyorum.

• Türkiye'deki resmi satılanlar nedense en düşük X-Elite serisindekiler ve ayrıca ARM64 tam manasıyla ikame olamamıştır. Sadece mevcut yüklü uygulamaları ile kullanayım derseniz başka... Aldım hayal kırıklı ile iade ettim. Baya da bekledim ...

Ama bir umut var seneye sene sonlarına doğru bakılmalıdır Windows 25H2 ARM64 için daha da odaklanılacak ve elbette diğer CoPilot+ PC ler için de ...

• Intel ve AMD izin vermeden x86 lisanssız nasıl üretim yapacak ki ? AMD bile zar zor aldı lisansı, şimdi neden izin verip kendilerine rakip yaratsınlar ki ?

• MacBook Pro M4 Pro üzerinde WMWare üzerinde Windows ARM kurdum, hem de developer ortamımı taşıdım. Kaçıncı Intel bilgisayarım fakat gürültüden kurtulamadım bilgisayarımda ve riske girdim Apple'a geri döndüm.
    Fakat gerçekten güzel çalışıyor windows. Ufak testler yaptım, bir önceki 13.nesil en iyi işlemcisi idi Intel'in. Sanal makina olmasına rağmen çok daha iyi derleme süreleri verdi. Fakat zaten intel'in problemi hız değil aslında, gürültü ve cihazın sürekli şarja takılı olmasını istemesi.

Geçenlerde kızım okulda kullanması için Honor Pad 9 aldım 12.1 inç harika bir cihaz, Türkçe klavyeli falan 10 bin civarı. Valla umduğumdan daha iyi çıktı. Üzerinde bir de Windows 11 kurulsa harika olur inceledim maalesef sadece Xiomi pad 5 de driver var. Microsoft nasıl bir güce sahip farkında değil, Honor Pad gibi cihazlara direk destek verse acayip iş yapar.

Gelelim yeni ARM Windows cihazlarına sorun şu; çok pahalı. Yani ben intel-amd alıp sorun yaşamayacağımı bildiğim cihaza neden gidip benzer para ile bunları alıyım anlamıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.