|
Qualcomm Snapdragon 8 Elite 2'nin AnTuTu sonuçları ortaya çıktı

-
-
Rakamlara göre gelişim inanılmaz.
Mobil taraftaki Elite işlemcilerle birlikte başlayan devrim, 2. seriyle de artarak devam edecek gibi görünüyor. Uzun zamandır mobil tarafta bu kadar yüksek performans artışı ve gelişim görmemiştik. Üstelik üst üste 2 nesildir devam edecek gibi.
-
8 Gen 2'yi değiştirme zamanı geliyor demek...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Neredeyse pc seviyesine geldiler. Son işlemci pc emülatorü ile gta5 720p akıcı oynatıyor.
-
8elite2 telefon 8elite1 tablet almak lazım konuyu kapatmak lazım 5 sene :)
-
Artık Mediatek dimensty 9300+ ile yolun sonuna geldik galiba.
Elite'nin devrimi nedir 8 Gen 3 den antutu ve npu hariç devrimi, getirdikleri nelerdir bahsedebilir misiniz ?
İsterse 10 milyon puan alsın ne yapıyorsunuz telefonda tablette? İyi bir internetin varsa Nvidia Now ile en dandik tabletten bile oyun oynarsın.
"Render" yazanın kalbini kırarım. 35 yaşındayım, herkes youtuber, editçi olmak zorunda değil. S23 Ultra'yı bile 2 senedir "Düşük Performans modu"nda kullanıyorum
Kasmayan bir arayüz, düzgün bir kamera ve OLABİLDİĞİNCE FAZLA batarya.
Olay budur.
-
Kullandığım telefon S23 Ultra, 8 Gen 2 işlemcisi var, bu işlemciyle ilgili ilk haberler çıktığında çok etkilenmiştim ve sabırsızlıkla beklemeye başlamıştım. 4 nanometre üretim sürecinin ürünü olan bu teknoloji harikası işlemci youtube izlerken ısınıyor ve deli gibi pil tüketiyor. Koskoca telefonun ekran süresi 7 saati zor görüyor. Her yeni işlemci tanıtımınında heyecanla beklerdim ama umduğumu bulamazdım. Bir tek Xiaomi Mi10t Pro'da 7nm Snapdragon 865 olmasına rağmen 9 saat üstü ekran süresi alıyordum. Artık yeni işlemcilerin bu müthiş vaatlerini önemsemiyorum, verimli yazılım üreten firmanın telefonunu alır geçerim.
-
-
Hala GTX 1080’i geçemiyorlar. Ne Apple ne Qualcomm. Yazık yani 10 yıllık kart hala grafik performansında bunları tokatlıyor. Kimseyi kandırmayın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O rakamlar 720p'de internet kapaliyken, parlaklik ve ses duzeyi en asagida yapilan testler. *'lara bakarsaniz anlarsin, 26 saat kimse video izleyemez.
-
Farkındayım yazıyor zaten altında kablosuz diye. Ancak her türlü 7 saati yine geçmesi gerek. Sonuçta bu adam da ekranı sürekli 4k 120 hz HDR, parlaklık full sabit kullanmıyor heralde. Testleri inceledim bu ay yapılan S25U vs S23U karşılaştırılmasında 9 saat video oynatmış. 7 saat gerçekten normal bir süre değil anlatmak istediğim buydu. Yoksa üreticilerin testlerini en düşük koşullarda yaptığının gayet farkındayım.
Karşılaştırmaya bak. Sen kumandalı arabayla 6 litre v8 arabayı da karşılaştırırsın şimdi. Nihayetinde ikisi de araba demi.
GTX 1080T: 300W TDP - 1400 Mhz - GTA V: 250 FPS
SD 8 Elite1: 27W TDP - 1100 Mhz - GTA V: 50 FPS
Bir mobil işlemci, pasif soğutma ile maksimumda 27W tüketerek, ortalaması 250W olan ve aktif soğutma kullanan turbo ile 1500 Mhz lere çıkan bir PC ekran kartını nasıl geçsin ? Burda ne Qualcomm'u gömdüm ne de Nvidia'yı övdüm sadece veriler. Zamanla alakalı bi durum olsa inan 10 senede çok rahat geçilirdi.
PC performansını yakaladık diyorlarsa o performansı vermek zorundalar. 10 senelik kart 300W olsa ne olur? Nanometreler düştü artık. 3 nm ile üretiliyorlar bir zahmet geçsinler artık.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yakaladık dediklerini ben duymadım ama doğrudur demiş olabilirler. İstatistiklere bakarsak da zaten yakalamışlar 50 fps verebiliyor. İşlemciye hız aşırtma uygula aktif soğutma tak belki sabit 60 FPS alır ama bu kadar. Ayrıca W değeri bir çok şeyi değiştirir. Arada 10 kat fark var ama nm bazında 10 kat fark yok. GTX 1080 14 NM ile üretilmiş. Evet küçülmeye gidildikçe performans ve verimlilik artar ama bu demek değil ki 14 NM 300W = 3 NM 27W. Teorik limit 1.8 NM hadi olsun 1 NM ile üretilsin 30W ile bunu başarmaları imkansıza yakın. W değeri performansı asıl belirleyen unsurlardan biri. Örnek olarak 4090 ve 5090 arasında nm anlamında fark yok ikisi de 4 NM. Ama 5090 150W daha fazla güç tüketiyor. Aradaki performans farkı da burdan geliyor yani. SD işlemciyi 100W olarak tasarlarsa belki geçer ama o zaman da "mobil" işlemci olmaz.
Çok ilginç. Benim bahsettiğim ekran süresi video izlemeyle değil, normal günlük kullanımla aldığım süre, yani youtube var, normal günlük kullanım var. Genelde youtube uygulamasını açıp ekranı kapatıp ses olarak dinliyorum. Bu durumda 10 saatten fazla ekran süresi almam lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Rakamlara göre gelişim inanılmaz.
Mobil taraftaki Elite işlemcilerle birlikte başlayan devrim, 2. seriyle de artarak devam edecek gibi görünüyor. Uzun zamandır mobil tarafta bu kadar yüksek performans artışı ve gelişim görmemiştik. Üstelik üst üste 2 nesildir devam edecek gibi. |
8 Gen 2'yi değiştirme zamanı geliyor demek...
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X