20 gün önce hiç kusurumuzun olmadığı bir kaza yaşadık.. Arkadan gelip çarpma suretiyle aracımız hasar aldı. Çarpan araç kaçtı, olay yeri terk . Yaralama olduğu için Trafik gelip rapor tuttu. Tüm kusuru karşı tarafa verdi. Aracı bildiğimiz güvenliğimiz bir özel servise çektik. Karşı tarafın sigortası QUİCK Sigorta ya müracaat edildi, ekspere geldi aracı gördü vs.. normal prosedür... Aradan 10 gün geçti bekliyoruz, eksper piyasada aracın onarımı için teklif almış, yani kaportacı boyacılara resimlerini yollayıp anahtar teslim fiyat almış. En düşük fiyat 20 Bin + KDV. Sabah bizim tanıdığımız özel servis aradı dedi ki durum bundan ibaret. Arabayı piyasada bir yerde yaptıracaklar anahtar teslim, muhtemelen çıkma parçalar ile... Eksper bizim servise 20 Bin +KDV ye siz onarın araç sizde kalsın demiş bizim servis mümkün değil o rakama doğru bir onarım yapamayız demiş. Şimdi biz ne yapalım? Arabayı yetkili servise çekmeyi düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşlar akıl verirse sevinirim. Resimlerde gözükmüyor bagaj kapağı açamadım, stepne havuzu yamuk, arka panel yamuk, arka tampon demiri yamuk, sol arka teker 2 cm önde arka dingil yamuk, arka teker rulmanı ötüyor arka amortisör yamuk. Hasar listesinin de şu şekilde Aracımızın geçmişi hatasız kusursuz bir araçtı. Derme çatma Onartmak istiyorlar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
QUİCK Sigorta Aracımızı Merdiven Altı Yerlerde Anahtar Teslim Onartmak İstiyor.
-
-
Geçmiş olsun.
Kaskonuz olsa çeker yetkili servise ikame aracınızı da alır tertemiz yaptırırdınız, sigortadan gereken ödeme alınırdı. Siz uğraşmadan tertemiz çözülürdü. Umarım istediğiniz gibi bir onarım yapılır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kaskonuz yok sanırım? arkadaşın dediği gibi kasko varsa yetkili servise çekin kaskonuzdan yaptırın kasko zaten hatalı karşı tarafın sigortasına rucu eder ve kasko bozulmaz. onun dışında hiç koskosuz araç kullanmadığım için çok bilmiyorum prosedürü. ben her koşulda kaskoma başvururum. karşı tarafla muhattap olmamak için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheWalkingDeadkaskonuz yok sanırım? arkadaşın dediği gibi kasko varsa yetkili servise çekin kaskonuzdan yaptırın kasko zaten hatalı karşı tarafın sigortasına rucu eder ve kasko bozulmaz. onun dışında hiç koskosuz araç kullanmadığım için çok bilmiyorum prosedürü. ben her koşulda kaskoma başvururum. karşı tarafla muhattap olmamak için.
Teşekkürler.
Kasko yok araçta ancak kasko olmayışı yetkili serviste onartmama engel mi?
Yani yan sanayi parça veriyor Trafik sigortası tamam ancak bazı parçaların yan sanayileri yok mesela arka torsiyon, arka panel, stepne havuzu gibi..
Yan olmayan parçanın mecburen orjinalini karşılamak zorunda değil mi?
Ayrıca götüreyim yetkiliye yan sanayi karşılayacaklarını parçaların Orjinal farkını benim ödemem suretiyle onarım yaptırmak zorunda diye biliyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bilgili arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaktır, Kaskonuz olmadığı için sigorta firmasına tabisiniz gibi duruyor, ayrıca değer kaybı davasını da araştırın.
Biraz araştırdım, Şu iki maddeye rastladım;
- Eşdeğer veya ömrünü tamamlamış araçlardan elde edilen parça ile onarım mümkün olduğu halde, sigorta şirketinden onayı almadan orijinal parça ile onarım sağlanmamalı. Şayet böyle bir durum olursa sigorta şirketinin sorumluluğu, kaza tarihi itibariyle benzer hasarlardaki eşdeğer parça ile onarım bedeliyle sınırlıdır.
- Sigortalı aracın sahibi aracını dilediği serviste yaptırabilir. Bu durumda sigorta şirketi, araç kaza tarihi itibariyle anlaşmalı olduğu serviste onarılsaydı uygulanacak parça, tedarik, işçilik ve diğer hususlara göre belirlenecek bedele istinaden ödeme yapabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: iGroNBilgili arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaktır, Kaskonuz olmadığı için sigorta firmasına tabisiniz gibi duruyor, ayrıca değer kaybı davasını da araştırın.
Biraz araştırdım, Şu iki maddeye rastladım;
- Eşdeğer veya ömrünü tamamlamış araçlardan elde edilen parça ile onarım mümkün olduğu halde, sigorta şirketinden onayı almadan orijinal parça ile onarım sağlanmamalı. Şayet böyle bir durum olursa sigorta şirketinin sorumluluğu, kaza tarihi itibariyle benzer hasarlardaki eşdeğer parça ile onarım bedeliyle sınırlıdır.
- Sigortalı aracın sahibi aracını dilediği serviste yaptırabilir. Bu durumda sigorta şirketi, araç kaza tarihi itibariyle anlaşmalı olduğu serviste onarılsaydı uygulanacak parça, tedarik, işçilik ve diğer hususlara göre belirlenecek bedele istinaden ödeme yapabilir.
Yetkili servisler ile de anlaşmalarını var Sigorta şirketlerinin.
Ben yan sanayi ve orijinal yedek parça arasında ki fiyat farkını karşılama hazırım.
Zaten çoğu parçasının ya sanayisi de yok yani sigorta mecburen yan sanayisi olmayan parçaların da orjinalini karşılamak zorunda değil mi
-
Of of of çok geçmiş olsun, bu kaza nasıl oldu resmen biçmiş arabayı. Arabanın yarısı boyanacak veya değişecek.
quote:
Orijinalden alıntı: MultistradaYetkili servisler ile de anlaşmalarını var Sigorta şirketlerinin.
Ben yan sanayi ve orijinal yedek parça arasında ki fiyat farkını karşılama hazırım.
Zaten çoğu parçasının ya sanayisi de yok yani sigorta mecburen yan sanayisi olmayan parçaların da orjinalini karşılamak zorunda değil mi
Alıntıları Gösterİşte konuyu bende bilmiyorum ama takibe aldım konunuzu.
Biraz araştırınca bu iki maddeyi buldum, anladığım kadarı ile siz kendiniz yaptırırsanız 20bin+KDV üzeri farkı sizden alacaklar.
Bunlar haricinde aracınız kazasız temiz olduğundan da değer kaybı durumunu araştırmanızı tavsiye ediyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MultistradaTeşekkürler.
Kasko yok araçta ancak kasko olmayışı yetkili serviste onartmama engel mi?
Yani yan sanayi parça veriyor Trafik sigortası tamam ancak bazı parçaların yan sanayileri yok mesela arka torsiyon, arka panel, stepne havuzu gibi..
Yan olmayan parçanın mecburen orjinalini karşılamak zorunda değil mi?
Ayrıca götüreyim yetkiliye yan sanayi karşılayacaklarını parçaların Orjinal farkını benim ödemem suretiyle onarım yaptırmak zorunda diye biliyorum
Alıntıları Gösterkarşı tarafın poliçe şartları falan var mı elinizde. açıklama da yazar servis seçenekleri. belki kloz vs vardır bununla ilgili. açıkçası poliçe şartları neyse onu uygulamak zorundalar diye biliyorum. anlaşmaları varsa sorun olmaması lazım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: synthesizer
Of of of çok geçmiş olsun, bu kaza nasıl oldu resmen biçmiş arabayı. Arabanın yarısı boyanacak veya değişecek.Teşekkürler, arkan Tiguan araca vuruyor. Tiguan bize biz de savrulup yanda ki araca sürttük
quote:
Orijinalden alıntı: TheWalkingDeadkarşı tarafın poliçe şartları falan var mı elinizde. açıklama da yazar servis seçenekleri. belki kloz vs vardır bununla ilgili. açıkçası poliçe şartları neyse onu uygulamak zorundalar diye biliyorum. anlaşmaları varsa sorun olmaması lazım.
Alıntıları GösterHocam bu Trafik sigortası, kasko değil ki şartları fark ediyor olsun.
Bildiğim kadarıyla trafik sigortası şartları belli sadece teminat miktarları değişken
büyük geçmiş olsun kasko her zaman lazım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bundeskanzlerbüyük geçmiş olsun kasko her zaman lazım.
Teşekkürler
Kasko olsa da durum şöyle olurdu muhtemelen.
Araba pert etmeye kalkarlardı.
185 bin güncel Raiç olan arabaya 165 bin ödeme teklif ederler kavga eder durdurduk.
Türkiye de sigorta şirketleri dolandırıcı
Çok geçmiş olsun.
Eğer yetkili servise çektirmek istiyorsanız orijinal parça farkını ödeyerek yaptırabilirsiniz.
Araca nerde olursa olsun çıkma parça takamazlar. Varsa yan sanayi takarlar yoksa orijinal takmak zorundalar.
Tavsiyem yetkili serviste fiyat farkı verip yaptırmanız. Sonrasında değer kaybı da talep edebilirsiniz.
Kaskonun neden önemli olduğunun göstergesi işte.
Kaskomuz olduğu için trafik sigortası en ucuzu hangisiyse onu yaptırıyoruz haliyle. Geçen dönem benim de sigorta Quick'ti ancak kaskom olduğu için umrumda değil açıkçası ama karşı tarafı uğraştırıyor demek ki.
Geçmiş olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: kartalus
Kaskonun neden önemli olduğunun göstergesi işte.
Kaskomuz olduğu için trafik sigortası en ucuzu hangisiyse onu yaptırıyoruz haliyle. Geçen dönem benim de sigorta Quick'ti ancak kaskom olduğu için umrumda değil açıkçası ama karşı tarafı uğraştırıyor demek ki.
Geçmiş olsun.Hocam kasko olsa bu defa yetkili serviste rakam yüksek çıkacak, kasko arabayı pert etmeye kalkacak,
185 bin piyasa değeri olan arabaya 165 bin lira teklif edecekler.
Geçmişte başımıza geldi.
Konuyu okuyun lütfen
Türkiyede ki sigorta şirketleri müşteriyi her türlü kazıklıyor
-
Geçmiş olsun...
-
Geçen sene geçirmiş olduğum kaza sonucu kendi aracım ve çarptığım araç perte çıktı. 2019'da Kasko yaptırdığım zamanki aracın poliçede rayiç bedeli 115.000 Tl'di. Kaza yaptığım dönemde araç sarı sitede benzer km ve modelde 230-240 bin tl civarıydı. Sigorta firması başta 230.000 teklif etti, kabul etmedim yeni teklif istedim 235 bin'e anlaştım. arabanın zaten önceden kalma 6 bin tl hasar kaydı da vardı. kazadan 20 gün sonra parayı hesabıma yatırdılar. 14 gün de ikame araç almıştım. Çalıştığınız sigorta firmasına bağlı bir durum bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bundeskanzler -- 18 Ağustos 2021; 22:0:46 > -
Kasko hangi firma?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
allianz. ilk aracım olması ve diğer bir sürü şeyi ekletip (yedek anahtar, cam, sınırsız imm vs.) 2019 da totalde sigorta ve kasko 3800 ödemiştim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bundeskanzler -- 18 Ağustos 2021; 23:3:49 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Geçmiş olsun. Kaskonuz olsa çeker yetkili servise ikame aracınızı da alır tertemiz yaptırırdınız, sigortadan gereken ödeme alınırdı. Siz uğraşmadan tertemiz çözülürdü. Umarım istediğiniz gibi bir onarım yapılır. |
Benzer içerikler
- toyota rav4 yorum
- renault megane 1.3 tce 140 yorumlar
- toyota corolla 2025
- egzoz patlatma
- megane 4 1.3 tce kaç litre yağ alır
- phev araçlar
- corolla gr
- telegram indirim kanalları
- ıd buzz fiyat
- ford puma 2024 özellikleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X