Şimdi Ara

Ankara - Kapadokya ( Uçhisar ) Arası Yol Güzergahı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, haftabasi Ankara ( Dikimevi ) tarafından Uçhisar'a gitme planım var.

Yalnız, yol tarifinde sanırım birisi Niğde paralı otoyolu olmak üzere, diğeri de klasik Kırıkkale, Kırşehir üzeri 2 yol tarifi çıkıyor. Daha önce bu yolu deneyimleyenler, acaba paralı yola girmeye değer mi? Yani yol daha uzun gözüküyor ama daha hızlı. Acaba Kırşehir yolu çok iniş çıkışlı bir yol mudur? Paralı otoyolun parası da yakıt artışı olarak geri dönmesin Kırşehir yolundan gidersem.

Araç dizel leon. Zaten konforsuz takır tukur araba, çok bozuk yol olsun istemem . Mevcut ekonomik durumdan ötürü de fazla masraf olmadan gitmek isterim

Ankara - Kapadokya ( Uçhisar ) Arası Yol Güzergahı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greencard Hüseyin -- 11 Kasım 2022; 9:21:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok acelen yoksa otobana girmeye gerek yok, Gölbaşı- Aksaray- Nevşehir güzergahını kullanıyorum her zaman rahat yol. Kırıkkale-Kırşehir istikameti çok kalabalık olduğundan kullanmadım.

• ankara-06 A kullanıcısına yanıt

O yolu hiç düşünmemistim aslında, teşekkürler hocam. Bakacağım

• Giderken otobandan gittim, dönerken ücretsiz yoldan geldim. Para vermeye gerek yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dönerken ücretsiz yoldan gideceksen akşama kalmamaya bak kamyoncuların çıkış saati oluyor kısım kısım şerit kapattıkları oluyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben de Şereflikoçhisar - Aksaray - Nevşehir yolunu tavsiye ederim. Viraj az, yollar genel olarak sakin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Greencard Hüseyin G kullanıcısına yanıt

Virajı az ve diğer yola göre trafik daha rahat, radar oluyor dikkat etmekte fayda var. Arkadaşlar değinmiş ama pazar günü akşam dönülecekse eğer oğulbey'e gelmeden kontrol noktasından dolayı trafik tıkanıyor. Ahibozdan otobana girip çevreyoluna bağlanıp trafikten kurtulabilirsin. 18 TL ücret alıyor bilgin olsun.

• Şereflikoçhisar - Aksaray - Nevşehir yolu daha mantıklı gözüküyor dediğiniz gibi aslında. Yol düz, muhtemelen için çıkış azdır ve ücretsiz

• Kesinlikle. Boş yere paralı yola girme bence

• Mesai saatine denk gelmezseniz kırıkkale kırşehir hacıbektaş gülşehir üzeri en güzelidir.

• azaz06 kullanıcısına yanıt

Hocam pazar günü saat 3 gibi çıkacağım tahminen yola. Yani navigasyon diğer rotayı Gölbaşı, Koçhisar, Aksaray üzerini hiç göstermiyor. Sizin tercihiniz Aksaray yolu yerine Kırşehir yolu mu olur?

Yani üç aşağı beş yukarı aynıdır belki bilgim yok ama en rahat ve en ekonomik olacak yolu arıyorum. Kimse yazmadigina göre bu yolda Niğde paralı otoban gereksiz. Ben hiç kullanmadığım için acaba avantajı var mı diye merak etmiştim

• O yoldan giderseniz daha çok yerleşim yerinden geçerek yolu uzatırsınız. Kırıkkale en sakin zamanda bile yoğun olurken okul tatili haftasında daha yoğun olur. İki yolu da kullanan varsa istişare etmek lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bir update vereyim, ilerde ihtiyacı olacaklar için.

Giderken Konya Yolu - Gölbaşı - Şereflikoçhisar - Aksaray - Nevşehir üzeri gittim Dönerken Nevşehir - Hacıbektaş - Kırşehir - Kırıkkale - Ankara rotasını izledim.

Açık ara Aksaray yolu çok daha iyi. Hele hele dönüşte Kırıkkale - Ankara arası felaket. Yokuş, viraj, bozuk satıh, tırlar vs. Ayrıca lafım meclisten dışarı ama İç Anadolu şöförleri de zaten malum trafiğin olağan akışı dışında her şeyi rahatlıkla yapıyorlar.

Bu yolda hiç tartışmasız Aksaray güzergahı tercih edilir. Hem düz, iniş çıkış az, yoğunluk az, kırmızı ışık vs yok denecek kadar az. Kırıkkale, Kırşehir için de onlarca ışık var diğer yolda

• Ben herkesten farklı olarak paralı yolu önereceğim. Şuan Ankara-Nevşehir Acıgöl arası paralı yolun ücreti 110 TL. Ücretsiz yola göre yaklaşık 10 KM kazancınız var. Ayrıca yolda lambalara ve trafiğe takılmadığınız için kazancınız olacak. Yakıt fiyatları o kadar arttı ki, eğer otobanda fazla basmazsanız saten bu 110 TL ücretin bir bölümünü geri kazanıyorsunuz. Artı olarak bu kesimde otoyolun asfaltı yepyeni olması nedeni ile nerdeyse sıfır sarsıntı ve yol sesi ile çok konforlu yolculuk yapılabiliyor. Aksaray yoluna göre süre kazancınız da oluyor. Bu nedenlerle zam gelene kadar ben paralı yolu avantajlı buluyor ve kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunserce -- 16 Kasım 2022; 23:33:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.