Şimdi Ara

qx 9770 overclock yardım !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bu ıslemcıye ve x48t dq6 anakarta sahıbım nasıl ıyı bı sekılde nasıl o.c yapabılırım yardım edersenız cok sevınecegım :D

• ben ancak 3.8 e kadar cıkarabıldım 9 carpanda ama ıslemcının ozellıgı zaten carpan kılıdının olmaması ama onu arttırdıgımda bu sefer pc acmıyor extreme den anlayanlar yardımlarınızı beklıyorum bu ıslemcıyı gıdıklamak lazım yoksa bı 9770 sahıp olmanın verdıgı hıssıyattan baskasını yasayamıyorum :D :D :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: deni2

arkadaslar bu ıslemcıye ve x48t dq6 anakarta sahıbım nasıl ıyı bı sekılde nasıl o.c yapabılırım yardım edersenız cok sevınecegım :D

işlemciyi takas düşünürmüydünüz ?
  • urununuz nedır ???
  • e7500 + xeon x3210 hocam.
  • bıre bır takas mı ???
  • elımdekı urunden vazgecmem ıcın i7 extreme olabılır ancak . ayrıca yokmu overclockda yardım edecek kımse arkadaslar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600X overclock yardım.
    2 yıl önce açıldı
    4690k Overclock Yardım
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • qx9770 ye karşılık core 2 duo e7500 ve xeon x3210 4 çekirdek (lga 775) işlemci verebilirim hocam ben istanbulda oturuyorum. bu arada o işlemci o kadar gider hocam fazlası zarar.
  • onu 4ghz ve üzerine çıkarabilmek için sağlam anakarta ihtiyaç var. İhtiyaç duyduğu gücü alamazsa stabil çalışmaz. Günümüzün core i5 işlemcilerinin default oc.suz hali havada karada geçer onu. Tükettikleri düşük wattı ve daha düşük ısı değerleride yanına kar kalır. Eski eskide kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

onu 4ghz ve üzerine çıkarabilmek için sağlam anakarta ihtiyaç var. İhtiyaç duyduğu gücü alamazsa stabil çalışmaz. Günümüzün core i5 işlemcilerinin default oc.suz hali havada karada geçer onu. Tükettikleri düşük wattı ve daha düşük ısı değerleride yanına kar kalır. Eski eskide kaldı.

Nasıl geçermiş havada karada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrySystem

quote:

onu 4ghz ve üzerine çıkarabilmek için sağlam anakarta ihtiyaç var. İhtiyaç duyduğu gücü alamazsa stabil çalışmaz. Günümüzün core i5 işlemcilerinin default oc.suz hali havada karada geçer onu. Tükettikleri düşük wattı ve daha düşük ısı değerleride yanına kar kalır. Eski eskide kaldı.

http://www.anandtech.com/bench/Product/48?vs=701

• quote:

quote:

default bir I5 25 k 4.0 daki bir q serisi işlemciyi geçemez akıl var mantık var

• quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devil33

quote:

quote:

default bir I5 25 k 4.0 daki bir q serisi işlemciyi geçemez akıl var mantık var

Hem akıl mantık diyorsun hemde kendin mantıksız konuşuyosun.

2500K alacak adam neden oc yapmayacak bu birincisi, ikincisi 2500k ile rakip yapan kim o önce i5 2400 'ü yakalasın

üçüncüsü qx9770 'in 4ghz de yakacağı wattı biliyormusun dördüncüsü onun 4ghz de yakacağı wattı kaçtane lga775 anakart verebilecek bu saatten sonra nereden bulacaksın o anakartı, beşincisi oc. yapılacaksa core i5 2500K 'nın 5ghz'e kadarda yolu var

Şu skorlar yeterince açıklayıcı olur inşallah

Grafikten anlamayanlar için söyliyim "higher is better" ve "lower is better" diye iki tane farklı karşılaştırma var high da yüksek olan kazanır low da düşük olan kazanır yani grafiğin tamamında yüzüne bile bakmadığımız core i5 2400 bile qx9770 karşısında ezici üstünlük elde etmiş. Dediğim gibi eski eskide kaldı

http://www.anandtech.com/bench/Product/48?vs=363

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 31 Ocak 2013; 15:07:35 >

• çarpan en fazla 9.5 oluyorsa fsb yi artırıp 4ghze getir. işlemciye biraz daha voltaj ver 1.34v filan olsun. bu arada performans yorumları yapanlar 4 çekirdekli bu seviyede 4.0ghz bi işlemci hiçbir oyuna yada karta darboğaz yapmaz testlere bakmak pek bişe ifade etmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevincent -- 31 Ocak 2013; 17:10:52 >
  • 9770 ı ı 5 ıle kıyaslamak bıle hata ayrıca bord olarak x48t dq6 kullanıyorum 775 de daha otesıde yok zaten 5 ghz ye cıkar demıssınız ı5 carpan kılıdı sorununu ve fsb olayını unuttunuz sanırım 9770 extreme bı ıslemcı carpan kılıdı yok yanı lutfen ona gore yorum yapın az bı voltajla su anda stabıl 4.2 de kullanıyorum carpan 10 da vcore 1.34 extremeyle ancak bı extreme kıyas edılebılınır ;)
  • Soğutma şeklinizi bilmiyorum ama iyi bir soğutmayla daha gideri vardır o işlemcinin bende de X48 DS5 var hava soğutmayla Q6600 1.6 vcore bir sıkıntı yok.ah bi de ramlerim çakılmasa.Saygılar.
  • deniz yazdıklarımı iyi okuyormusun yada bilgi eksikliğin var 2500k daki K çarpan kilidinin açık olduğunu temsil eder. Yazdıklarımı oku anlarsın ne dediğimi.

cinebench11 alsana 4.2 deyken
  • ben herseyı okuyorum sızler benım konuyu nıcın actıgımı okumamıssınız sanırım :D delırtmeyın adamı overclock yardım please :D
  • silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 1 Şubat 2013; 19:01:57 >
  • Silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 1 Şubat 2013; 19:02:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.