Şimdi Ara

R410 Klima gazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • R22 klimaların R410 klima gazına dönüşüm maliyeti hakkında bilgi verirseniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: mühendîs

R22 klimaların R410 klima gazına dönüşüm maliyeti hakkında bilgi verirseniz sevinirim

kullandığımız ev tipi splitler dönüştürülemez diye biliyorum. sanırım endüstiryel büyük tiplerde bu şekilde dönüşüm olan kompresörler mevcut ama emin değilim bir ara okumuştum sadece. çünkü klimacı değilim diğer arkadaşlar cevap verirler size.
  • R22 li sistam R410 na donusturulemez,basinclari farkli. Ancak R 407 ye donusturulebilir,onun icinde kompresor degistirilmeli maliyetler rantabil degil. Sadece buyuk sistemler icin gecerli bu degisism. Bu arada R22 neden degistirmek istiyorsunuz,R22 mukemmel gazdir.

Buradan yeni bir gelismeyi daha aktaraayim cinli kardesler R32 kullanimina baslamisti,simdi Dikin Japonya da R32 ye gectigini acikladi. Yani kisa sure sonra baybayn R410
  • kamuda mühendis olarak çalışıyorum değiştireceğimiz klimalar vagon klimaları değiştirme sebebimiz çevre ve şehircilik bakanlığı ile yaptığımız görüşmede bu gazın 2015 te ithalat kotasının çok düşürülmesi ve tahmini olarak 2020 de bitmesi. şu an için r22 kullanıyoruz ama r410 dönüşüm maliyeti yapabilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim bir klima için

bu arada diğer yorumlar için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mühendîs

kamuda mühendis olarak çalışıyorum değiştireceğimiz klimalar vagon klimaları değiştirme sebebimiz çevre ve şehircilik bakanlığı ile yaptığımız görüşmede bu gazın 2015 te ithalat kotasının çok düşürülmesi ve tahmini olarak 2020 de bitmesi. şu an için r22 kullanıyoruz ama r410 dönüşüm maliyeti yapabilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim bir klima için

bu arada diğer yorumlar için teşekkür ederim

Arkadaşım R22 sistem R410 na dönüşemez.Klimayı komple değiştireceksiniz.Gittiği yere kadar gidecek yani.Gaz sona erene kadar.Dönüşüm mümkün değil.
  • Klimanızın dönüşümü için araştırma yapılıyor olması bile güzel , R22 gazı FLOR içeren gazlardan olduğu için OZON TABAKASI na son derece zarar veren bir yapıya sahip. R410a tabii ki zararlı fakat ikisi arasındaki kat sayı 20 de 1 gibi hatrı sayılır bir oran.

Şu anda R410a hem dusuk sıcaklıkta daha yuksek basınç yani cihazın COP sinde daha fazla verim elde edilebildiği için , 1. derece alternatif bir ürün R32 gazı verimi R22 ye daha yakın.

R22 ile R410a arasındaki farklardan bir taneside mineral ve poliester bazlı oluşları. R22 mineral bir kimyaya sahip , R410a ise karışım gazlar içerisinde Poliester kimyaya sahip. Bu nedemek oluyor , R22 gazı ile çalışan kompresörler Petrol Bazlı yağlardan kullanır. R410a gazlı kompresör ise yapay bir yağ sistemi kullanıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.