Şimdi Ara

R5 5600 işlemcili GT301 kasada kule tipi soğutucuya rağmen ısınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir süre önce başlıktaki özelliklerdeki kasamda stok soğutucudan kule tipi Arctic Freezer e-sports Duo isimli soğutucuya geçtim. Halihazırda Prime testinden azami 75 dereceye, Mount and Blade Bannerlord oyununda ise iki saatlik kullanımın ardından 78 dereceye ulaşmakta işlemcim.

PC'ye soğutucuyu takdırdığım kişi eski macunun üstüne takmış ve kasayı sıcak havaya boğacağını söylemiş. Sizce bu ne kadar doğru? Bu soğutucuyla çok daha iyi bir performans bekliyordum açıkçası. Kasada oldukça yeterli hava delikleri var. Kasanın resmi aşağıda. Önde üç, arkada bir fan olmak üzere dört fan var totalde.

R5 5600 işlemcili GT301 kasada kule tipi soğutucuya rağmen ısınma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KederliLahmacun -- 15 Ocak 2023; 3:57:23 >

• Ek olarak belirtmeyi unutmuşum, bilgisayar yeni o nedenle üstüne soğutucuyu taktığı macun da yeni ama macunu silip kutudan çıkan macunu takmamış maalesef.

• Pbo2 ayarı yapın hocam. Soğutucuyla alakalı değil, gereksiz voltaj çekiyor işlemci. Konuyu atacağım size.

• https://forum.donanimhaber.com/zen3-islemcilerde-curve-optimizer-nasil-ayarlanir-ss-video--146689844-37#154811376

• Aynı işlemci ve soğutucuyu ben kullanıyorum. 1,18 voltaj 4.5 GHz ile prime 95 testinde 77 dereceyi geçmedi. Oyunlarda 60 derece üstüne çıkmıyor. Ya montajı yapamadı arkadaş ya da kasa hava akışı sıkıntılı. Bende Corsair 500r var. Yanda 20 cm fan, önde 2 fan arkada bir egzoz fanı. Ekran kartım da 60 dereceyi kolay kolay geçmez, anakartım da çok ısınmaz. Kasayı masada değil de yerde tutman daha iyi olur, yerdeki hava en serin havadır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.