Şimdi Ara

R7 265 Arıza - Fırınlamalımıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 Sene önce vatandan almış olduğum R7 265 ekran kartı bilinmeyen bir nedenden dolayı düzgün çalışmıyor.
    Düzgün çalışmıyordan kastım, bilgisayar normal bir şekilde çalışıyor ama ekran kartı driverını yüklemeye çalıştığım anda bilgisayar ekran kartını tanır tanımaz ekran kararıyor ve bilgisayar kapanıyor.
    Sorun %100 ekran kartından kaynaklanıyor başka bir ekran kartıyla denediğimde ve driverını yüklediğimde gayet normal bir şekilde çalışıyor.
    Sorunun neden kaynaklandığını bilen arkadaşlar varsa ve nedinini yazabilirlerse memnun olurum.
    Ek olarak ben bu arızayı ekran kartını fırınlayarak çözebilir miyim ? Çözebilirsem kaç derecede kaç dakika fırınlamalıyım ?
    Şimdiden teşekkürler.

• Karta yazık olur sonuçta bu 8800gt değil tamire verin bence.
  • Çok daha eski bir surucu ile sansinizi dener misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Çok daha eski bir surucu ile sansinizi dener misiniz?

O benimde aklıma gelmişti acaba driverdanmı diye ama denediğimde olmamıştı.
  • Bu durum durup durrkenmi meydana geldi yoksa kasa bileşenlerini yada kartı temizleyip tekrar taktıktan sonramı ?

Sorun düşündüğün gibi e.kartında fakat fırınlamayı gerektirecek 1 durummudur belirsiz, 1 çok modelinde extra güç girişi mevcut eğer kartı temizledikten sonra fln bu sıkıntı olduysa belki güç bağlantısnı yapmayı unutmuşta olabilirsin yada soketi düzgün sağlam oturtamamışta olabilirsin keza yeterli güç alamayan kartlarda benzer tepkiler verebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

Bu durum durup durrkenmi meydana geldi yoksa kasa bileşenlerini yada kartı temizleyip tekrar taktıktan sonramı ?

Sorun düşündüğün gibi e.kartında fakat fırınlamayı gerektirecek 1 durummudur belirsiz, 1 çok modelinde extra güç girişi mevcut eğer kartı temizledikten sonra fln bu sıkıntı olduysa belki güç bağlantısnı yapmayı unutmuşta olabilirsin yada soketi düzgün sağlam oturtamamışta olabilirsin keza yeterli güç alamayan kartlarda benzer tepkiler verebiliyor.

Yok hayır kesinlikle bi temizlik, söküp takma durumu olmadı durup dururken pc kapandı. Tekrar açmaya calıstıgımda ise windows loading ekranını geçtikten sonra tam oturum açma ekranına gelecekken siyah ekranda baya bi süre kalıyor ve kapatıyor kendini. 5-6 kere format denedim her seferinde aynı şey oldu driveri yükleyene kadar sorun yok ama driverı yükledigim zaman pert. Bu durumdan öncesinde ise ekranım film sahnelerindeki hacklenme gibi biraz çiziliyor bozuluyuyor ve sallanıyordu bu dedigim saniyelik olaylardı kalıcı olmadı hiç birzaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chenkov -- 29 Aralık 2016; 18:35:41 >

• chenkov kullanıcısına yanıt
    Bu durum bozulan kartlarda klişe gibidir yani sürücü kurduğunda ekran kararması yada win masaüstüne çıkılamaması (yani siyah ekranda kalınması) v.s. gibi durumlar kartın GPU sunun bozuk olduğu anlamına gelir.

Bozulan kısım beleklerle alakalı olmadığı için yüksek ihtimal fırınlaman senin kartına 1 çözüm olmayacaktır, fırınlamanın işe yaradığı durumlar genelde soğuk lehimle alakalı sorunlardır, bu tarz sorunlar gpu'dan kaynaklı olduğunda görüntüde kumlanma renk sorunları gibi görülürken bellek sorunlarında ekranda yer yer renkli küçük kareler veya şekilsiz renkli çizgiler yada grafiklerde kaplama sorunları şeklinde görülür sende ise durum ortada yani ekranda hiç görüntü yok, kartın garantisi varsa yollarsın ve direk değişim yada iade alırsın ancak garantisi yoksa kaybedecek 1 şeyin olmadığından istersen fırınlayarak şansını deneyebilirsin yada etrafta pc tamircisi veya tv tamircisine gidersin kartın GPU kısmını hatta istersen bellekler besleme transistörleri v.s. ne varsa sıcak hava tabancasıyla geçmelerini istersin böylece diğer bileşenlere snn fırınlarken verebileceğin hasar riskinide ortadan kaldırmış olursun yani buda 1 fikir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 6 PİN PSU SORUNU
    6 yıl önce açıldı
    Rx 580 termal macun değiştirme
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

Bu durum bozulan kartlarda klişe gibidir yani sürücü kurduğunda ekran kararması yada win masaüstüne çıkılamaması (yani siyah ekranda kalınması) v.s. gibi durumlar kartın GPU sunun bozuk olduğu anlamına gelir.

Bozulan kısım beleklerle alakalı olmadığı için yüksek ihtimal fırınlaman senin kartına 1 çözüm olmayacaktır, fırınlamanın işe yaradığı durumlar genelde soğuk lehimle alakalı sorunlardır, bu tarz sorunlar gpu'dan kaynaklı olduğunda görüntüde kumlanma renk sorunları gibi görülürken bellek sorunlarında ekranda yer yer renkli küçük kareler veya şekilsiz renkli çizgiler yada grafiklerde kaplama sorunları şeklinde görülür sende ise durum ortada yani ekranda hiç görüntü yok, kartın garantisi varsa yollarsın ve direk değişim yada iade alırsın ancak garantisi yoksa kaybedecek 1 şeyin olmadığından istersen fırınlayarak şansını deneyebilirsin yada etrafta pc tamircisi veya tv tamircisine gidersin kartın GPU kısmını hatta istersen bellekler besleme transistörleri v.s. ne varsa sıcak hava tabancasıyla geçmelerini istersin böylece diğer bileşenlere snn fırınlarken verebileceğin hasar riskinide ortadan kaldırmış olursun yani buda 1 fikir.

Cevabınızla beni aydınlattığınız için teşekkür ederim. Kartın garantisi ne yazıkki geçtiğiöiz ağustos ayında bitti. Anlaşılan şansımı denemekten başka seçenek yok. Tekrar teşekkür ederim :)

Önemli değil, garantisi bitmiş ve hemen akabinde bozulmuş olması gerçekten çok üzücü 1 durum, geçmiş olsun.
  • Valla fırınlamayı düşünüyorum ama kaç derecede kaç dakika fırınlamam lazım tam emin değilim heryerde farklı yazıyor kararsız kaldım. Eğer birisi talimatları söylerse deniyeceğim.
    Kesin çözüm değil biliyorsunuz değil mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night Rain

Kesin çözüm değil biliyorsunuz değil mi ?

evet biliyorum ama denemekten başka şansım yok 300 tl lik karta 100 tl tamir parası vermeyi düşünmüyorum. komple gidersede üzülmem heralde.
  • Güç kaynağı ile ilgili bir sorun var gibi görünüyor. Taktığınız diğer kartın modeli nedir? Bu kartın 150W TDP değeri var. Belki diğer kartın güç tüketimi daha düşük olduğundan normal şekilde çalışabiliyor ama bu kartı güç kaynağı kaldırmıyor olabilir. Başka bir güç kaynağıyla deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 30 Aralık 2016; 20:19:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DocZ

Güç kaynağı ile ilgili bir sorun var gibi görünüyor. Taktığınız diğer kartın modeli nedir? Bu kartın 150W TDP değeri var. Belki diğer kartın güç tüketimi daha düşük olduğundan normal şekilde çalışabiliyor ama bu kartı güç kaynağı kaldırmıyor olabilir. Başka bir güç kaynağıyla deneyin.

Sorunun bu oldugunu zannetmiyorum ya, çünkü 2 seneyi aşkın süre boyunca kullandım aynı güç kaynağıyla. şu anda kullandıgım kart gtx 650 ti. güc kaynağımda 600w. islemci fx8350.
    Güç kaynaklarının kapasitör yaşlanması nedeniyle zamanla sağlayabildikleri güç değerleri düşer. Bir de güç kaynağının watt'ından daha çok 12v kanalına kaç amper verebildiği önemli. Yüksek güç tüketen bir CPU da kullanıyormuşsunuz. Büyük ihtimal sıkıntınız güç kaynağı nedeniyle. Bilgisayarın kendini kapatıyor olması da güç kaynağının aşırı yük korumasının devreye girdiğini gösteriyor. Bence 12v kanalına yeterli güç veren kaliteli başka bir PSU ile denemeden kartı fırına vermeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: DocZ

Güç kaynaklarının kapasitör yaşlanması nedeniyle zamanla sağlayabildikleri güç değerleri düşer. Bir de güç kaynağının watt'ından daha çok 12v kanalına kaç amper verebildiği önemli. Yüksek güç tüketen bir CPU da kullanıyormuşsunuz. Büyük ihtimal sıkıntınız güç kaynağı nedeniyle. Bilgisayarın kendini kapatıyor olması da güç kaynağının aşırı yük korumasının devreye girdiğini gösteriyor. Bence 12v kanalına yeterli güç veren kaliteli başka bir PSU ile denemeden kartı fırına vermeyin

Anlıyorum. Peki önerebileceğiniz bir PSU var mı ? ileriki zamanda da R9 290 a geçmeyi düşünüyorum oda bildiğim kadarıyla fazla güc tüketen bir kart. Önerinizi onuda göz önünde bulundurarak yaparsanız çok mutlu olurum :)

PSU önerisi konusunda güç kaynağı bölümündeki arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler. Ben Cooler Master GX650 kullanıyorum 3 yıldır, bilgisayar neredeyse sürekli açık olduğu halde herhangi bir sorun yaşamadım. Sistemim için 650w fazla aslında ama ben sağlam olsun diye 650w aldım. Seasonic marka PSU'lar hakkında da güzel şeyler duydum.

R9 290 300W TDP değeri var. Kartın yaklaşık güç tüketimi yükte 370w'a kadar çıkıyor. 370W/12V = 30-31 amper'i sadece ekran kartı yiyor demek. Bu şekilde bilgisayarınızdaki diğer parçaların da amper ihtiyacını hesaplayıp bulduğunuz toplam gerekli amper değerine %20-25 kadar bir esneklik/yaşlanma payı da ekledikten sonra uygun bir PSU alabilirsiniz. PSU'ların üzerlerinde hangi kanala kaç amper verebildikleri yazıyor. Orada yazan bilgilerle hesapladığınız değerleri karşılaştırarak karar verebilirsiniz.
  • DocZ kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız için teşekkür ederim :) Her ne kadar kafam karışsada fikir sahibi olmuş oldum. Kafamda deli sorular :P
  • Rx 280x için 750w psu öneriyor sitesi bende 650w zorluyorum 750w üzeri psu bakın 290 için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    2017ye girdik 14 16nm kartlar cıktı 290 alıp paraya yazık etmeyin
    burda ne istedigini bilmek önemli
    pc 1080p 60hz için yeterliyse 1060 3gb eklenebiliyorsa 6gb alıp ayarlar acık sekilde 60 fps sabit oynayabilirsin
    800-850 civarına satıyorlar forumda kendim alırım dersen 900 civarı (ben evga sc 6gb 920ye verdim )
    elektrik faturasındaki farkda cebine kalır ki bi alırken 750 w almak var bi 500w
    corsair xigmatek evga(benim önerim) thermaltake highpower markalarından biri alınabilir bu konuda kendini ispatlamış markalardır.
    şu ana kadar cok psu kullandım evga gq750w gördüğüm en iyi psulardan biriydi ama fsp 550w yetiyorda artıyor.

şimdi bu adımda yeni gpu+psu alınacaksa bütçeyi bilmedigimden 1060 +550w bu markalardan biri diyorum olmassa
    1050ti veya rx460 tercih edilebilir daha uygunlar ki 460 370 tlye satıldı gecen hafta 500 küsürede 1050ti vardı araştırıp denk getirmek çek kupon kovalamak lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.