Şimdi Ara

R7 2700X ve RTX 2060 sistem FPS düşme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar oyunlarda sürekli FPS drop yiyorum. Yani her saniye değil fakat arada bir oluyor ama sık oluyor, bu durumda çok sinir bozucu. Açık olan bütün uygulamaları kapatıp denedim fakat devam ediyor.Sistemimi yeni topladım. Bios, chipset ve ekran kartı driverı güncel.

Ryzen 7 2700x
    ASUS STRIX RTX 2060 OC
    ASUS X470-F
    Adata 240GB SSD
    HYPER X 3000Mhz 2x8(16gb) RAM
    FSP 700W HYDRO

MSI Afterburner'dan değerleri kontrol ettiğimde, FPS drop yediğim anda GPU kullanımı %80'den %60 a düşüyor mesela ya da %70'den %58'e düşüyor ve o arada drop yiyorum takılma oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackxxS -- 2 Nisan 2019; 10:39:42 >

• Hangi oyunlarda oluyor genellikle? 1080p monitör mü kullanıyorsunuz?
  • 3 tane oyun denedim. BF V ve PUBG de oluyor. Shadow of tomb raider oynadım onda bi sıkıntı yok gibiydi. En çok da PUBG de oluyor. Ekran kartı kullanımı %90 dan bazen 70 e bazen 60 lara düşüyor o arada zaten takılma yaşıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 10 kullanıyorsanız son güncellemeler sıkıntılı hocam kaldırmakta yarar olabilir ama çözüm olurmu bilmem fikrimi sundum
  • HakanG15 kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi sürümü kurmalıyım peki Windows 10'da ?
  • sisteme Stress Testleri yapın hocam aida64 gibi yazılımlar kullanabilirsin en az 30 dk bir test edin herhangi bir mavi ekrana düşme olacakmı en azından donanımları zorlamış olursunuz güncelleme gelince windows sürüm farketmez 64 bit olsun yeter ama aylık güncelleme yayınlanır ve son güncellemelerde fps düsüşü ve mause kitlenmeleri gibi sorunlar yaşayanlar var mause sorunları bende yaşadım işlemez oluyordu ve pubg gelecek olursak oyunda genel olarak ekran kartı kullanımı ile ilgili sorunlar var bu sistemsel bir sorun değil oyun ile alakalı durum pubg üzerinde kafanı yorma benim ekran kartı kullanımıda %60 lara düşüyordu ama diğer oyunlarda bilemiyorum
  • ve pubg oyununda görüş uzaklığı orta ayara alıp dene fps fazla katkısı olmasada anlık takılmaları yok ediyor
  • anakartınızınızın biosunu güncelleyin. işlemci volataj ayarları vs otomatikteyse olması gereken değerleri net üzerinde araştırarak manuel olarak elle girin. son olarakta işlemci veya ekran kartınızda problem olabilir. tırt bir siteden ucuza kapatıcam diye alışveriş yaptıysanız ürünün menşei belli değilse bu tarz defolar olabilliyor. bunlarıda son kullanıcıların yuzde 80 farketmiyor. paketleyip paketleyip bir daha satıyorlar. işlemciniz ve ekran kartınız gayet iyi bu problemi yaşamıyor olmanız lazım. ayrıca windowsun son güncellemeleri ile alakası yok durumun.
  • Drop olduğu anda ayrı ayrı cpu çekirdek kullanımlarına bakın optimizasyon sorınu olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 144 hz monitor kullaniyorsunuz sanirim bu sistemde. Biraz mantiksiz gelebilir ama eğer 144 hz monitor kullaniyorsaniz Nvidia Inspector proğramı ile PUBG’ye 144 FPS limiti koyunuz. Daha sonra ise oyun ayarlarından V-Sync’i aktif ediniz. Oyunu daha akıcı şekilde oynayabilirsiniz. Droplarda da azalma görülebilir. Denemenizde fayda var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • can-can-can kullanıcısına yanıt
    Hocam ekran kartını İtopyadan, geri kalanını Vatandan aldım. Windowsla alakalı olduğunu bende düşünmüyorum çünkü arkadaşımda da benimkine benzer sistem var onda hiç bir sıkıntı yok. Parçaların hepsini servise yolladım. Dediğiniz gibi işlemciden ya da ekran kartından şüpheleniyorum özelliklede işlemciden. Anakartın biosu günceldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackxxS -- 7 Nisan 2019; 21:23:54 >
  • Benzer bir drop sorunu arkadaşım ile yaşadık, sıfır sisteminde droplar oluyordu. Kasayı bizim evde denediğimizde sorun olmuyordu,
    Sıkıntı gariptir ki 3lü priz çıktı,
    3 lü prizi aradan çıkarttığımızda drop sorunuda kalktı.
  • Hocam parçalarda sorun yok diye servisten gelirse uzatma priz olmadan direk bağlayıp deneyeceğim.

Not : Ekran kartında bir sorun görülmemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackxxS -- 9 Nisan 2019; 16:4:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.