Şimdi Ara

r9 270x ve fx6300 sistemde oyun sırasında anlık takılmalar var (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
1.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ssd + ram alıcam zaten karar verdim, eğer düzelmezse sorunun anakart kaynaklı olduğunu öğrenmiş olucam.
  • 10 gb pagefile kullanımı ile takılmaların çözüldüğünü yazan bazı kullanıcılardan yola çıkarak, önünüzdeki iki seçenek;

• 16 gb sistem belleğine terfi edip, 8200 MB+ düzeylerinde pagefile kullanımı ile Mantle destekli olarak oyun oynamak,

• 32 gb sistem belleğine terfi edip page file gereksinimi olmadan tüm adreslemeyi bellekte halletmek olabilir.

Uçuk bir gereksinimden söz etsem de, kişisel gözlemler ölçüsünde yapılan incelemelerden çıkardığım sonuç bu.
    Cümleten geçmiş olsun hepimize.
  • Yeni bir hdd almak mı yoksa bozuk hdd üstüne 16 gb ram takıp pagefile yapmak mı mantıklı?
  • sence hangisi mantıklı

64 gb ram al bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendede anlık takılmalar oluyor hdd yeni ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForBlack

Hiç dikkat etmedim. Akşam eve gittiğimde bakarım. Ayrıca bazen kasadan cızırtı sesi geliyor. Sanırım bu sesde hdd kaynaklı.

Dostum sistem aynı, sadece ekran kartım 7870 oc versiyonu, aynı sorunlar bendede var, acaba sorunun anakarttamıymış?
  • işlemcidendir, aynı kartı i5 ile kullanan arkadaş sıkıntı yok demiş.
    fx in çekirdekleri malum aynı saat hızında c2q performansı veriyor.
  • ForBlack kullanıcısına yanıt
    Bende phentom x6 1100t ve asus r9 270 oc ile 1440x900 monitör var ultrada 60-70 fps alıyorum snn gibi ama anlık takılma falan yok ayrıca pagefile yi iptal ettim sadece ramden kullanıyor ve 4.5-5 gb ram kullanımı yapıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • malum fx aynı saat hızında phenomda da kötü ama sorun yok diyen arkadaşlar 8gb ram ile kullanıyor yani 4gb yetmiyorsa ramdendir.
    edit: aynı kartı c2q ile kullanan arkadaşın rami 6gb gözüküyor ki buda işlemciden olabileceğini güçlendiriyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strider_venom -- 3 Aralık 2014; 19:36:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wi Fi

quote:

Hiç dikkat etmedim. Akşam eve gittiğimde bakarım. Ayrıca bazen kasadan cızırtı sesi geliyor. Sanırım bu sesde hdd kaynaklı.

Dostum sistem aynı, sadece ekran kartım 7870 oc versiyonu, aynı sorunlar bendede var, acaba sorunun anakarttamıymış?

4 gb ram ekledim bilgisayar rahatladi. Eger 4 gb ram kullaniyorsan 8 e tamamla sende.

• quote:

quote:

quote:

4 gb ram ekledim bilgisayar rahatladi. Eger 4 gb ram kullaniyorsan 8 e tamamla sende.

8 yetmiyor DayZ de mesela. Battlefield 4 te deneyim. Sanal bellek açık olduğu sürece oyunda takılmalar olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lwd

quote:

quote:

quote:

8 yetmiyor DayZ de mesela. Battlefield 4 te deneyim. Sanal bellek açık olduğu sürece oyunda takılmalar olur.

Ramda bir sıkıntı yok, 20 gb kadar çıkabiliriz...

• Benimde anlık takılma sorunum var 4 gb ram fx 6300 msi g43 r9 270x var. Cpu unparked programını indirdim 3 tanesi açık 3 ü kapalı acaba ondan sorunlu olabilirmi.batman ac de işlemci kullanımı %98 varmıyor %90 lara varıyor bazen ama genelde daha az ac3 dede %70-80 bf 3 50-60fps ve kullanım sürekli %98 full hd ultra ayarlarda.işlemci unpark sorunmu yaratıyor ram mı yaratıyor.arada mavi ekran yiyom oyundan çıkıom bi youtube giriom mavi ekran yiyiyor.beni rahatsız etmiyor ama bir batman veya ac3 oynayamayacaksam biraz yazık

• @zalazugna

Mavi ekran sorunu varsa ram ve işlemci voltajını arttır. Düzelmezse ekran kartı voltajını arttır. Ram ayarlarında da sorun olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lwd -- 3 Aralık 2014; 23:26:06 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.