Merhabalar.Günlerdir kafanızı ütülüyorum farkındayım ama artık buldum.r9 290 referans model ekran kartını alacağım.Ancak ısnma ve ses problemleri varmış.Kullanan varsa lütfen yardımcı olsun.Bir de ısınma sorununa ek bir soğutucu alarak önlem alabilir miyim?Böylece fan çalışmasını da azaltarak sese engel olma gibi de bir düşüncem var nacizane :)
HartBrakeH
kullanıcısına yanıt
ben kullandım fan çok sesli en ufak bi oyunda hemen uçuşa geçiyor 90 ve 95 arasında çalışıyor oyunlarda MAALESEF BÖYLE SORUNLARI var fakat custom su soğutma yapıp önüne geçersim buda maliyetli olur. Maliyeti forum piyasasına göre; Pompa:150 TL Gpu Blok:230Tl 240MMRAd:80TL Cpu Blok:100TL Hortum,Rakor VS.:100TL Totalde:660Tl :D sana Pompa,gpu blok,240mm radyatör yetecektir . Yapmışken işlemciyide çevirirsin su soğutmaya. :)
Bu kadaar paraya Özel Soğutmalı veya nvidia kart tercih edebilirsiniz :)
quote:
Orijinalden alıntı: HartBrake
Merhabalar.Günlerdir kafanızı ütülüyorum farkındayım ama artık buldum.r9 290 referans model ekran kartını alacağım.Ancak ısnma ve ses problemleri varmış.Kullanan varsa lütfen yardımcı olsun.Bir de ısınma sorununa ek bir soğutucu alarak önlem alabilir miyim?Böylece fan çalışmasını da azaltarak sese engel olma gibi de bir düşüncem var nacizane :)
Arkadaşın önerdiği gibi su soğutma yöntemine geçmeyecekseniz, referans tasarımlardan uzak durun derim.