komedi , ekran kartı boştayken pci-e 3.0 1x de çalışır , gpu-z nin orada ? işareti var ona tıklayınca ufak render başlar oradan anlaşılır pci-e kaçda çalıştığı boşuna ekran kartı söktürmeyin adama , 1x çalışsa bile o kadar düşük performans olmaz
konu sahibi kartı aldıkdan sonra temiz format ve son driverleri yüklediniz mi?ekran kartı güç girişlerini düzgün taktınız mı?oyunlar kurulu olduğu hdd ile başlangıç hdd si aynı değil mi?
Önceki yorumlara baksaydınız görürdünüz dediğiniz gibi renderı başlatım ve 16x v3.0 hızında çalışıyordu.Windows 8.1 kuruldu güncel driverlar yüklendi biosta güncel.Kart tam oturmuş durumda anakarta ve güç girişleri düzgün takılı.Son sorduğunuz soruyu anlayamadım açarsanız sevinirim.
yorumların hepsini okumadım , neyse tamam ben yanıtı aldım temiz yeni format atmışsın , win 8.1 yerine , win 7 64bit kurar mısın? birde diyorum ki ekran kartının güç girişi var psu dan gelen onlar düzgün takılmış mı
quote:
Orijinalden alıntı: Colonel GUILE
quote:
Orijinalden alıntı: ByRambo54
quote:
quote:
quote:
trixx sürümleriniz de aynı , kartın belleklerinde problem var büyük ihtimal efektif olarak görünmesi lazım ama kendi başına görünüyor ramlerin.
kartı aldığınız yere gidip başka kartla deneme yapılmasını isteyin yada aynı model başka bir kart denemelerini isteyin kartta sıkıntı var gibi , diğer tüm işlemleri yapmışsınız çünkü
Vatan bilgisayada yaparlarmı peki hocam bu denemeyi ?
Oradan aldıysanız elleri mahkum yapmak için ama oradan almadıysanız biraz tatlı dille halledebilirsiniz büyük ihtimal , en kötü servis ücreti alarak bakarlar
Evet kart vatandan alınma sadece kartı mı götüreyim yoksa kasayı mı ?
O zaman işimiz kolay, kasayı götürün komple ekran kartını başka sistemde denesinler bir performansına baksınlar birkaç test alsınlar
ekran kartı öteki sistemde normalse bu sefer işlemci ram anakart ne varsa onları denerler ederler, güç kaynağından sorun çıkacağını sanmam ama sistemin bir parçasında ters giden bir şey var besbelli
Peki hocam teşekkürler.Siz belleklerde sıkıntı var dediniz.Bu resme bakarakmı söylediniz : Yoksa buna bakarak mı :
quote:
Orijinalden alıntı: Concerve
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Concerve
komedi , ekran kartı boştayken pci-e 3.0 1x de çalışır , gpu-z nin orada ? işareti var ona tıklayınca ufak render başlar oradan anlaşılır pci-e kaçda çalıştığı boşuna ekran kartı söktürmeyin adama , 1x çalışsa bile o kadar düşük performans olmaz
konu sahibi kartı aldıkdan sonra temiz format ve son driverleri yüklediniz mi?ekran kartı güç girişlerini düzgün taktınız mı?oyunlar kurulu olduğu hdd ile başlangıç hdd si aynı değil mi?
Önceki yorumlara baksaydınız görürdünüz dediğiniz gibi renderı başlatım ve 16x v3.0 hızında çalışıyordu.Windows 8.1 kuruldu güncel driverlar yüklendi biosta güncel.Kart tam oturmuş durumda anakarta ve güç girişleri düzgün takılı.Son sorduğunuz soruyu anlayamadım açarsanız sevinirim.
yorumların hepsini okumadım , neyse tamam ben yanıtı aldım temiz yeni format atmışsın , win 8.1 yerine , win 7 64bit kurar mısın? birde diyorum ki ekran kartının güç girişi var psu dan gelen onlar düzgün takılmış mı
Hocam zaten ilk windowss 7 ultimate 64bit kuruluydu tavsiyeler üzerine windows 8.1 kurdum. Güç girişlerini bizzat kendim taktım iki kez kasayı açıp kontrol ettim onlardada hiç bir sıkıntı yok.
ByRambo54
kullanıcısına yanıt
Gpu-z 7.6 sürümü sonrasında belleklerin markalarını da okuması lazım memory type kısmı neden boş diye merak ettim default clock hızları da boşta olsa dahi bu derece düşmemesi lazım sadece bus interface kısmındaki x16 3.0 kısmının düşmesi lazım 270x ile ben sistem boşta olsa bile gpu-z de hiç saat hızlarımın bu derece düştüğünü falan görmedim. Saat hızlarını düşürünce kartın veriyolu bile 83.2 gb/s diye iniveriyor hemen oyunda falan büyük ihtimal o hızlardan oynuyorsunuz ediyorsunuz ki o düşük fps ve kasılmaları yaşıyorsunuz.
Bir arkadaş güç girişleri demiş onları da kontol edin derim.
quote:
Gpu-z 7.6 sürümü sonrasında belleklerin markalarını da okuması lazım memory type kısmı neden boş diye merak ettim default clock hızları da boşta olsa dahi bu derece düşmemesi lazım sadece bus interface kısmındaki x16 3.0 kısmının düşmesi lazım 270x ile ben sistem boşta olsa bile gpu-z de hiç saat hızlarımın bu derece düştüğünü falan görmedim. Saat hızlarını düşürünce kartın veriyolu bile 83.2 gb/s diye iniveriyor hemen oyunda falan büyük ihtimal o hızlardan oynuyorsunuz ediyorsunuz ki o düşük fps ve kasılmaları yaşıyorsunuz.
Bir arkadaş güç girişleri demiş onları da kontol edin derim.
Son güncel resim bu hocam 0.7.8 sürümünü yükledim .
ByRambo54
kullanıcısına yanıt
Tezimiz çürüdü o halde sürümden dolayı
güç girişlerini kontrol edin , format falan atıldı etti düzelmedi en son çare vatan bilgisayarda başka kartla denemeye kadar gidecek gibi.
o zaman tek oyundada bu olmadığına göre , kimi korsan oyunlar problem çıkarıyor çünküde kartı garantiye ver , büyük ihtimal kartın arızalı çünkü söylediğin fps ler çok çok düşük zaten hiçbirşey bilmeyen birisi değilsin yapılması gerekenleri yapmışsın , geçmiş olsun diyeyim
quote:
Tezimiz çürüdü o halde sürümden dolayı
güç girişlerini kontrol edin , format falan atıldı etti düzelmedi en son çare vatan bilgisayarda başka kartla denemeye kadar gidecek gibi.
Güç girişlerini kontrol ettim hocam onlardada bir sıkıntı yok.Güç kaynağının yetersiz besleme yapması gibi bir olasılık var mıdır ?
@Concerve
ByRambo54
kullanıcısına yanıt
cx 600w sorun olmaz ama psuda sıkıntı varsa ondan dolayı da olabilir ama bana nedense karttan bir sıkıntı var gibi geliyor.
elinizde yedek parça olsaydı az çok anlama şansınız olurdu daha düşük ekran kartıyla daha iyi fps alsanız mesela demek ya psudan ya ekran kartından diyebilirdiniz yada sizin kartı sorunsuz bir sisteme takıp oradaki durumuna bakmak da işe yarayabilirdi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme