Şimdi Ara

R9 290 Tri-X OC Performans Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pc işine akıl sır ermez hocam. Bende 4890 vaporx vardi psu yetmiyordu ama resette atmiyordu. Sadece tam besleyemedigi icin asiri derecede performans dusuklugu yasiyordum. Birde kart asiri isiniyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkanenes

Eger sorun devam ederse ekran kartini geri goturebilirsiniz yada servise

En son çare o şimdilik yazılımsal olarak çözmeye çalışıyorum.
    @Amdnin 14.6 beta sürücüsünü indiriyorum şimdide onu deniyeceğim.
  • Evet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByRambo54

quote:

Ekran kartınızın saat hızları gereğinden fazla düştüğü için peformans düşüyor, nedeni sürücü kaynaklı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 9 Temmuz 2014; 17:12:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

quote:

quote:

Ekran kartınızın saat hızları gereğinden fazla düştüğü için peformans düşüyor, nedeni sürücü kaynaklı değil.

Hocam forumda bir arkadaş overclok yapmış bu karta oncesi ve sonrası değerleri koymuş öncesi değerlerine baktığımda herşey aynı.Bu güncel resim:
     R9 290 Tri-X OC Performans Sorunu

Edit: Overclock yapan arkadaş konusu burdahttp://forum.donanimhaber.com/m_87894081/tm.htm
    Sapphirenin trixx yazılmından bellek hızını 6600 e kadar çıkartabilmiş bense sadece 1900 e kadar çıkartabiliyorum bu neyi gösterir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByRambo54 -- 9 Temmuz 2014; 17:28:06 >

• quote:

Edit: Overclock yapan arkadaş konusu burdahttp://forum.donanimhaber.com/m_87894081/tm.htm
    Sapphirenin trixx yazılmından bellek hızını 6600 e kadar çıkartabilmiş bense sadece 1900 e kadar çıkartabiliyorum bu neyi gösterir ?

Hocam 1900 mhz bellek için çok fazla, gerçek hızı bulmak için 4 ile çarpıcaksınız, yani 7600 mhz ile daha fazla hız aşırtma yapmış olursunuz, ama o hızda hata verir çalışmaz zaten. Şansıma bellekler bende Hynix, daha yükseltebilirim ama gereksiz.

Ben günlük olarak, voltaj vermeden bu hızlarda kullanıyorum, stabilite sorunu hiç yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 9 Temmuz 2014; 17:44:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

quote:

Hocam 1900 mhz bellek için çok fazla, gerçek hızı bulmak için 4 ile çarpıcaksınız, yani 7600 mhz ile daha fazla hız aşırtma yapmış olursunuz, ama o hızda hata verir çalışmaz zaten. Şansıma bellekler bende Hynix, daha yükseltebilirim ama gereksiz.

Ben günlük olarak, voltaj vermeden bu hızlarda kullanıyorum, stabilite sorunu hiç yaşamadım.

Yok hocam zaten şuan overclock falan yapmadım ben konuda arkadaş 6600 mhz ye kadar çıkartabiliyo ben neden çıkartamıyorum onu sordum.
    Edit :Beta sürücüsünde de sonuç değişmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByRambo54 -- 9 Temmuz 2014; 17:50:51 >

• Pci expresin 16 olması gerekiyor doğru bir noktaya değinmişler, mesela play claw 5 de bak bakalım o oyunlarda testlerde ekran kartı % kaç load oluyor, düşük oluyordur çünkü veriyolu tam olarak açık değil, o işlemci darboğaz yapacak değil ya..
  • x8 ve x16 hiç farketmez.Yeterki x8 in altına düşmesin.Hatta x4 te bile çok ciddi kayıp olmaz.x1 kartı öldürür.Kartta bi sorun gözümüyor.Artık driver oyun ve diğer faktörlere bakılmalı.
  • Taktigin pci exp slotu x8 ise yari yariya performansin duser anakartin slotlarindan hangisi 16x ise ona takip dene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Win 8.1 kurdum driverlar güncel bios güncel ama sorun hala devam ediyor.Ben güç kaynağının yeterli besleme yapamadığını düşünmeye başladım artık ...Bu arada kart x16 slotuna takılı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

x8 ve x16 hiç farketmez.Yeterki x8 in altına düşmesin.Hatta x4 te bile çok ciddi kayıp olmaz.x1 kartı öldürür.Kartta bi sorun gözümüyor.Artık driver oyun ve diğer faktörlere bakılmalı.

Anakartın bios güncellemesini yaptım, net'i araştırdım bir türlü 16x'de çalıştıramadım, testlerde pciex 3.0 8x ve 16x arasında performans farkı gözükmüyor, o yüzden endişe etmiyorum 4x bile darboğaz yapmamış. Daha önce kontrol etmek hiç aklıma gelmemişti, bir önceki kullandığım GTX 670 de herhalde 8x'de çalışıyordu, ama performansda düşme yaşamamıştım.

http://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Ivy_Bridge_PCI-Express_Scaling/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 9 Temmuz 2014; 21:17:50 >

• ByRambo54 kullanıcısına yanıt
    trixx sürümleriniz de aynı , kartın belleklerinde problem var büyük ihtimal efektif olarak görünmesi lazım ama kendi başına görünüyor ramlerin.

kartı aldığınız yere gidip başka kartla deneme yapılmasını isteyin yada aynı model başka bir kart denemelerini isteyin kartta sıkıntı var gibi , diğer tüm işlemleri yapmışsınız çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Colonel GUILE

trixx sürümleriniz de aynı , kartın belleklerinde problem var büyük ihtimal efektif olarak görünmesi lazım ama kendi başına görünüyor ramlerin.

kartı aldığınız yere gidip başka kartla deneme yapılmasını isteyin yada aynı model başka bir kart denemelerini isteyin kartta sıkıntı var gibi , diğer tüm işlemleri yapmışsınız çünkü

Vatan bilgisayada yaparlarmı peki hocam bu denemeyi ?
  • Şöyle söyleyim pci ex 3.0 x8 x16 ile pci ex 2.0 x8 ve x16 aralarında bu dörtlünün performans farkı yaratacak hiçbirşey yok.Belki yüzde %1 pci 3.0 daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 9 Temmuz 2014; 21:19:38 >
  • komedi , ekran kartı boştayken pci-e 3.0 1x de çalışır , gpu-z nin orada ? işareti var ona tıklayınca ufak render başlar oradan anlaşılır pci-e kaçda çalıştığı boşuna ekran kartı söktürmeyin adama , 1x çalışsa bile o kadar düşük performans olmaz

konu sahibi kartı aldıkdan sonra temiz format ve son driverleri yüklediniz mi?ekran kartı güç girişlerini düzgün taktınız mı?oyunlar kurulu olduğu hdd ile başlangıç hdd si aynı değil mi?
  • quote:

quote:

Oradan aldıysanız elleri mahkum yapmak için ama oradan almadıysanız biraz tatlı dille halledebilirsiniz büyük ihtimal , en kötü servis ücreti alarak bakarlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Concerve

komedi , ekran kartı boştayken pci-e 3.0 1x de çalışır , gpu-z nin orada ? işareti var ona tıklayınca ufak render başlar oradan anlaşılır pci-e kaçda çalıştığı boşuna ekran kartı söktürmeyin adama , 1x çalışsa bile o kadar düşük performans olmaz

konu sahibi kartı aldıkdan sonra temiz format ve son driverleri yüklediniz mi?ekran kartı güç girişlerini düzgün taktınız mı?oyunlar kurulu olduğu hdd ile başlangıç hdd si aynı değil mi?

Önceki yorumlara baksaydınız görürdünüz dediğiniz gibi renderı başlatım ve 16x v3.0 hızında çalışıyordu.Windows 8.1 kuruldu güncel driverlar yüklendi biosta güncel.Kart tam oturmuş durumda anakarta ve güç girişleri düzgün takılı.Son sorduğunuz soruyu anlayamadım açarsanız sevinirim.

• quote:

quote:

quote:

Oradan aldıysanız elleri mahkum yapmak için ama oradan almadıysanız biraz tatlı dille halledebilirsiniz büyük ihtimal , en kötü servis ücreti alarak bakarlar

Evet kart vatandan alınma sadece kartı mı götüreyim yoksa kasayı mı ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet kart vatandan alınma sadece kartı mı götüreyim yoksa kasayı mı ?

O zaman işimiz kolay, kasayı götürün komple ekran kartını başka sistemde denesinler bir performansına baksınlar birkaç test alsınlar

ekran kartı öteki sistemde normalse bu sefer işlemci ram anakart ne varsa onları denerler ederler, güç kaynağından sorun çıkacağını sanmam ama sistemin bir parçasında ters giden bir şey var besbelli

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.