Şimdi Ara

R9 290 Tri-X OC Performans Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba gördüğünüz kartı yeni almış bulunmaktayım.
    İntel i5 4670k
    Gskill 4x2 GB 1600mhz ram
    Corsair 600w Modüler güç kaynağı Bronz 80+
    Zalman Z11 kasa
    Msi z87 G45 anakart olan bilgisayarıma taktım ama şöyle bir sorun var ki beklediğim performansı alamıyorum.
    Battfield 3 te ultra ayarlarda 20-25 fps alıyorum kalabalık bir servera girdiğimde 12 fpsye kadar düşüyor.
    Metro Last Light benchmark testinde en düşük 7 en fazla 62 fps gördü ortalama 32 fps skor aldı.Oyuna girdiğimde ise (ssaa 2x di) ve yine ultrada 20 fps alıyordum.
    Bu ısı değerleri (kasayı daha yeni topladığım için kasayla gelen 3 fan tarafından soğutuluyor soğutması biraz düşük)

Bu kartın gpu-z deki ayrıntılı bilgileri :

Bu da sapphirenin kendi oc programı :

Durum bu arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum acaba güç kaynağımı yetersiz besleme yapıyor yoksa benim mi beklentilerim çok yüksek bilmiyorum siz nedersiniz ?

• Sitesinde 750w power öneriliyor 600w olduğu için olabilir. Öncesinde hangi kartı kullanıyordunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akke4323

Sitesinde 750w power öneriliyor 600w olduğu için olabilir. Öncesinde hangi kartı kullanıyordunuz?

Bilgisayarı yeni topladım kartın parasını çıkartana kadar onboard kullandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByRambo54

quote:

Orijinalden alıntı: akke4323

Sitesinde 750w power öneriliyor 600w olduğu için olabilir. Öncesinde hangi kartı kullanıyordunuz?

Bilgisayarı yeni topladım kartın parasını çıkartana kadar onboard kullandım.

Alıntıları Göster
    PSU karti doyuramiyor olabilir. Birde driver'i temizle yeniden kur. O saat hizlari sacmalamis durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CagriErcan -- 9 Temmuz 2014; 15:45:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: osedon

PSU karti doyuramiyor olabilir.

Bana da şimdilik öyle geliyor gibi çünkü bütün yazılımsal olasılıkları denedim driverları biosu hepsini güncelledim ama sonuç hala aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osedon

PSU karti doyuramiyor olabilir. Birde driver'i temizle yeniden kur. O saat hizlari sacmalamis durumda.

Psu kartı doyuramazsa PC kapanır.Reset atar.
  • Kimsede demiyoki ekran karti neden pci e 1x modunda calsiyo nihahaha cikart tak bi karti heralde yerine tam oturmadi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Kimsede demiyoki ekran karti neden pci e 1x modunda calsiyo nihahaha cikart tak bi karti heralde yerine tam oturmadi :D

Sistem boştayken zaten 1x hızında çalışıyor.Oyuna girdiğimde 16x v3.0 hızına geçiyor.
  • quote:

quote:

Kimsede demiyoki ekran karti neden pci e 1x modunda calsiyo nihahaha cikart tak bi karti heralde yerine tam oturmadi :D

Sistem boştayken zaten 1x hızında çalışıyor.Oyuna girdiğimde 16x v3.0 hızına geçiyor.

Bunu test ettinmi oyun esnasinda gpuz acip orada 16x yazdigini gordunmu? Cunku frekanslar duser ama bant genisligi dusmez ekran kartinda belkide anakartin bir ozelligidir hic duymadm bence 16x e gecmiyor..
  • quote:

quote:

Arkadaş haklı anakartın bios pilini söküp bekleyin 5 dk sonra tekrar takıp ince ayarlarınızı yapıp pci express modunu da gen3 açık yapıp masaüstüne gelin derim.

Boşta veya yükte farketmez tam olarak şunu yazması lazım PCI-E 3.0 x16 @x16 1.1 ve 2.0/3.0 sizdeki sürekli x1 modunda 1.1 veya 2.0/3.0 olarak değişiyor.

Ekran kartını anakarta tam anlamıyla oturtmuş olduğunuzu da kontrol edin arka kısımda temassızlık olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colonel GUILE -- 9 Temmuz 2014; 16:08:34 >

• quote:

quote:

quote:

Bunu test ettinmi oyun esnasinda gpuz acip orada 16x yazdigini gordunmu? Cunku frekanslar duser ama bant genisligi dusmez ekran kartinda belkide anakartin bir ozelligidir hic duymadm bence 16x e gecmiyor..

Alıntıları Göster
    Performans kaybına link width neden olabilir.Kartın slotu değiştir.Birde ddu ile tamamen driverları silip bidaha yükle

• 600 watt yeterlidir güç kaynağından olamaz corsair 80+ sertifikalı kaliteli psu o bence karttan kaynaklı bir sorundur yada driver kaynak hangi driver kurulu amd nin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhancub

600 watt yeterlidir güç kaynağından olamaz corsair 80+ sertifikalı kaliteli psu o bence karttan kaynaklı bir sorundur yada driver kaynak hangi driver kurulu amd nin ?
    @Açtım 16x v3.0 yazıyor sonra hemen x1 1.1 e düşüyor ve sürekli bu değer oynuyor. @cinayet13
    @Tamamdır hocam bu işlemleri uygulayacağım. @Colonel GUILE
    @Kartın slotunu ilk yanlış takmıştım x8 di şimdi x16 slotuna ilk slota taktım bu sabah. @EMRES754
  • quote:

@Açtım 16x v3.0 yazıyor sonra hemen x1 1.1 e düşüyor ve sürekli bu değer oynuyor. @cinayet13
    @Kartın slotunu ilk yanlış takmıştım x8 di şimdi x16 slotuna ilk slota taktım bu sabah. @EMRES754
    bus interfacenin yanında yazan "?" ne tıklayıp render test açıp bakmak daha kolay oluyor
  • quote:

Bende aynı kartı kullanıyorum şimdi gpuz ile tekrar açtım baktım default clock ve memory hızları 1000 - 1300 bende onunla ilgili bir sorun olabilir mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: waltran

bus interfacenin yanında yazan "?" ne tıklayıp render test açıp bakmak daha kolay oluyor

Render test açtım ve güncel değerler.
    Edit : Şimdi kartın tam oturup oturmadığını kontrol edicem
    Biostan PCl Express modunu gen 3 açık şekilde ayarlıyacağım düzelmezse windows 8.1 kurup tüm driverları tekrardan yükleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByRambo54 -- 9 Temmuz 2014; 16:40:35 >

• quote:

quote:

Render test açtım ve güncel değerler.
    Edit : Şimdi kartın tam oturup oturmadığını kontrol edicem
    Biostan PCl Express modunu gen 3 açık şekilde ayarlıyacağım düzelmezse windows 8.1 kurup tüm driverları tekrardan yükleyeceğim.

Alıntıları Göster
    sorunu ben bilemedim, anakart bios u güncel mi?

• quote:

Anakart bios güncel.
    Kasayı açtım kontrol ettim kart oturmuş durumda bios pilini çıkarttım 5 dk bekledim PCl modunuda gen 3 yaptım ama sonuç gene aynı değer sürekli oynuyor.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Konunuzu görmesen ben de farkında olmayacağım, bendeki kart da pciex 3.0 8x'de çalışıyormuş. Performans sorunu yaşamıyorum, ama 16x olsa belki de daha fazla performans alacağım.

GPU-Z'de test esnasında kaç gösterdiğine hiç dikkat etmemişim, benim anakart Z77 Mpower bütün slotlar tek kart için 16x, her zaman en üst slot'a takarım ama başka slot'a takıp öyle de deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 9 Temmuz 2014; 17:43:40 >
  • Eger sorun devam ederse ekran kartini geri goturebilirsiniz yada servise
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.