Şimdi Ara

r9 290x sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar , yeni sistem topladım monitörüm eski kaldığı için plazmada oynuyorum geçici olarak. Kart bana fazla ısınıyor gibi geldi trixx programı ile %30 fan gücü var şu an sıcaklık 40-41 seyrediyor. Oyuna geçince 69-70 tabii fan hızını da arttırmam gerekiyor yoksa çok sıcak oluyor. acaba tvye bağladığımdan mı yoksa hdmı dandik bi çözüm lütfeen

• GrumpyPig kullanıcısına yanıt
    Sicakliklar normal seviyede. Fan hizini sabit %30 da kullaniyorsaniz sicaklik normal. Bende r9 290 var sapphire model. Oyundayken sicaklik en fazla 66 goruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam fan hızı uzun süre yüksek seviyede kalırsa karta zarar gelir mi ? oyunlarda keşke 66 yı geçmese benim de..
  • fan hızı 50 deyken bile sıcaklık 80 e çıkıyor hocam tvden olabilir mi yok mu bir çözümü
  • http://www.vatanbilgisayar.com/r9-290-pcs--gddr5-4gb-512bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html
    hocam bir kaç fps için fazla para verip 290x alamanıza gerek yok bu işinizi görür
  • Hocam aldım coktan Okumadınız mı yanlış mı yazmisim

• quote:

Orijinalden alıntı: wormquake

Sicakliklar normal seviyede. Fan hizini sabit %30 da kullaniyorsaniz sicaklik normal. Bende r9 290 var sapphire model. Oyundayken sicaklik en fazla 66 goruyor

vsync açık , kartı zorlamayan bir oyun oynuyorsundur, yoksa 80 i görürsün :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    r9 270x mi rx 460 mi
    8 yıl önce açıldı
    GTX 780 Mİ GTX 970 Mi ?
    10 yıl önce açıldı
    R9 380 R9 380X RX 480
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Tabiki Sıcaklık değerleri 70-80 dereceye kadar normal bide Kartın markası Önemli Mesela MSI VE ASUS'ta Kesinlike sıcaklık sorunu olucağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fevzi1907

Tabiki Sıcaklık değerleri 70-80 dereceye kadar normal bide Kartın markası Önemli Mesela MSI VE ASUS'ta Kesinlike sıcaklık sorunu olucağını sanmıyorum.

kesinlikle olmaz , digerleri 90-100 olur , degerli ve cok onemli dusuncelerinizi bizlerle paylasip bizleri aydinlattiginiz icin tesekkuru borc biliyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrumpyPig

Hocam aldım coktan Okumadınız mı yanlış mı yazmisim

pardon hocam dikkatli okumamışım kartınız hayırlı olsun
    Fan hizini otomatige alin. Sorun duzelmezse termal macun yenileyin. Yeni alinmis kartta macun sorunu olacagini sanmiyorum ama deneyin. Bende trix modeli var zaten ayni sogutma.

• Hocam Trixx programından fan control bölümünden customa alıp deneme yanılma yoluyla hangi derecelerde fan % kaç dönerken ısının önüne geçebildiğini öğrenebilrisin. yine custom bölümünden kaç derecede ne kadar hızda çalışmasını istediğini ayrlayabilirsin. şahsen benim kartım auto modda %50 iyi geçmiyo ve ısı 70 lere dayanıyo bende custom moda aldım 55 dereceden sonra fan kademe kademe %80 e kadar çıkıyo..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GamTeli

Hocam Trixx programından fan control bölümünden customa alıp deneme yanılma yoluyla hangi derecelerde fan % kaç dönerken ısının önüne geçebildiğini öğrenebilrisin. yine custom bölümünden kaç derecede ne kadar hızda çalışmasını istediğini ayrlayabilirsin. şahsen benim kartım auto modda %50 iyi geçmiyo ve ısı 70 lere dayanıyo bende custom moda aldım 55 dereceden sonra fan kademe kademe %80 e kadar çıkıyo..

75-80 dereceyi gecmeyen hicbir sicaklik kartinizin omrunu en ufak bir sekilde bile etkilemez, bosuna custom mode yapip kulaklariniza zarar vermeyin
  • Herkese tek tek teşekkürler , fakat mesela trixx programiyla thief oynarken test ediyorum her sey em üst ayarda oyun su gibi akıyo ama sıcaklık fan hızı %80 kem bile 80 derece felan geziyor asus bu arada kart

• confuest kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısın o konuyu bende biliyorum ancak bu benim 6850 de bir acaiplik var Gpu-z de Gpu 2 69.5' e geldimi ekran görüntüsünü kesiyo ve kitleniyo trixx de gpu' nun normal sıcaklığı 65 gözüküyo. bide soğutucunun termal macununu değiştircem çift fan yüksek devirlerde pek etki etmiyor sanki..
  • quote:

Herkese tek tek teşekkürler , fakat mesela trixx programiyla thief oynarken test ediyorum her sey em üst ayarda oyun su gibi akıyo ama sıcaklık fan hızı %80 kem bile 80 derece felan geziyor asus bu arada kart

Kart referans ise normal. DCU II modelini bende kullanıyorum. %35 de en fazla yük altında 67 derece gördüm.
     r9 290x sorular

• Hocam referans olup olmadıgını nereden anlarım ve buna bir çözüm yok mudur

• quote:

Orijinalden alıntı: Devilmaybad

quote:

Herkese tek tek teşekkürler , fakat mesela trixx programiyla thief oynarken test ediyorum her sey em üst ayarda oyun su gibi akıyo ama sıcaklık fan hızı %80 kem bile 80 derece felan geziyor asus bu arada kart

Kart referans ise normal. DCU II modelini bende kullanıyorum. %35 de en fazla yük altında 67 derece gördüm.
     r9 290x sorular

Şu resimdeki gibiyse kart referans oluyo hani blow tip fanlı olunca..

• bu fanı değiştiremez miyiz ? değiştirmeye gerek var mı ya da ? o zaman bunu satmalarının amacı nedir yahu
    Genelde ilk çykan versiyonlar bu tarz olur. Daha sonra firmalar kartlary daha cazip hale getirmek için farkly tasarymlar ortaya koyarlar. so?utmayy de?i?tiriler, kartyn yapysyny ve vrm güç birimleri gibi bir çok de?i?ikli?e giderler. tabi bunun sonucundada bu yaptyklaryndan faydalanmak için Overclockta yaparlar kartlary. So?utucu de?i?tirme konusuna gelince sizin kart e?er refarans tasarymsa ekstrem bir hyza?yrtma söz konusu olmady?y müddetçe kendi so?utucusu yeterli gelecektir, he so?utucu de?i?itirilebilirmi, evet de?i?tirilir ancak buna pek gerek oldu?unu sanmyyrum.. 75 deree dolaylarynda stabil çaly?yyosa pek sykynty olmaz, he bide ?u var bu yeni serilerde ysy artty?ynda ekran karty çaly?ma hyzyny dü?ürüyomu? bi nevi kendini korumak ve kitlenme gibi sorunlary ortadan kaldyrmak, için büyük ihtimalle yüksek fan hyzynda daha iyi bir so?utma sa?lanaca?y için frekansy kysmayyp kart daha performans odakly çaly?acaktyr..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamTeli -- 1 Mayıs 2014; 0:21:28 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.