Arkadaşlar kart (Sapphirre r9 380 4gb nitro) tamam her şeyi güzel çalışıyor performans istediğim gibi bf 4 ultrada 60 fps üstü alıyor lakin çözemediğim bir durum var. MSİ h97 gaming 3 anakartım var ve windows 10 yüklü pc ye en güncel haliyle.Ne zaman windows 8/8.1/10 features özelliğini açsam bilgisayar açılırken ilk bir parazitli ekran gelmekte arka plan siyah önde parazitler var düğmeye bastiktan sonra açılışta ilk 1 sn sonradan msi yazısı geliyor ve herşey düzgün çalışıyor ama aynı şeyi onboard ekran kartına monitörü takarak yaptığımda parazitler çıkmıyor ekran kartıyla alakalı bir durum mu var acaba ? yardımcı olabilir misiniz ? (Windows 8/8.1/10 features kapalı sorunsuz açılıyor.)
quote:
Windows 8/8.1/10 features
ne ki bu?
Hocam UEFI boot ile sistemin bios ekranının hiç açılmamasını (açılış zamanını kısaltmak için) sağlıyor bilgisayar 4 sn gibi bir zamanda masaüstü ile hazır açılıyor.Kısaca bios için çıkan f11 e basınız ekranı yok direk windows açılıyor bunu aktif yapınca...
o dediğine UEFI özelliği denir.makine ilk açılırken saçmalası normal karşılanmalı.onboard kartında UEFI özelliği yoktur o yüzden sorun olmuyordur.anakartlarda var bu özellik ekran kartlarında da var.nasıl anlarsın gpu-z programını indirir bakarsın orada yazar UEFI diye.windows altında görüntü bozulması olmuyorsa sorun yok ama kafama taktım diyorsan anakartın biosunu güncelleyebilirsin.anakart kart arasında anlaşmazlık olabilir açılışta önemli olan windows altında nasıl çalışması.bu açılışta oluşan hataların sebebi genelde anakart biosudur.
Bende onu diyorum hocam hani bu özelliği kullanmanın da bir hani artısı sonuçta msi fast boot özelliğiylede 6 sn civarında açılıyor bilgisayar bir sorayım dedim yoksa sistemde bir sorun yok 2 haftadır kullanıyorum 60 fps aşağısı gördüğüm çok nadir oldu. Birde amd nin yeni yazılımı readon software fan devirlerini yanlış gösteriyor sanırım %20 diyor boştayken ama kasayı açtığınızda hiç dönmediğini görüyorsunuz anakartla ilgisi var gibi geldi bana ama biosu da güncelledim.Fotoğrafa göre UEFI de tik var bu UEFI olmuş demek doğru mu hocam ?...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkcano -- 6 Aralık 2015; 17:31:26 >
evet UEFI'ye tik atmış kartta var bu özellik.380 modellerinde fan dönmeyince fan hızı gösteren programlar en son hangi hızla döndüyse onu gösteriyor halbuki fan dönmüyor o esnada.UEFI'yi kapatınca kaç saniyede açıyor olmadı kapat gözüne kötü görünüyorsa bir iki saniye hızlı açılacak diye asap bozmaya gerek yok değil mi?fan konusunu da takma dönüyor duruyor bir şekilde kartın sesini duymuyorsun.o şekilde ayarladılarsa karta zarar gelmeyecektir bunlar büyük firmalar denemeden ürün çıkarmazlar piyasaya.
O parazitleri görünce kartta mı bir sorun var diye aklıma geldi yazayım dedim sağolasın hocam
berkcanoB
kullanıcısına yanıt
anakartı biosu güncelle sorun düzelir
patren
kullanıcısına yanıt
Son çıkan bios sürümü ve sorun aynı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme