Şimdi Ara

R9 5900X SOĞTUCU ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • R5 3600' dan R9 5900X geçmeyi düşünüyorum ama yeni Cooler Master AF410 kule tipi soğutucu aldım sıvı soğutucuya geçmek istemiyorum sıvı pompa vs. sorunlarıyla yüksek seviye işlemci olduğu için gözlemlediğim kadarıyla düşük seviye sıvı soğutucularda bile 60-70 dereceye kadar çıkabiliyor o.c yapmadan kullanıcam mevcut soğutucumla kaç derece alırım undervoltaj ve gameboost açmicam en düşük frekansa sabitlicem.

• 5900x ıcın yetersız gelebılır.

fakat cpb kapatırsanız sıkıntısız kullanırsınız.

• Evet cpb game boost kapalı kullanıcam standart yani 3700Mhz frekansa sabitleyip kullanıcam undervoltaj içinde en uygununu bulmaya çalışıcam tahminim 1.2-1.3V arası yeterli gelirmi acaba maks görmek istediğim sıcaklık değeri 65 derece.

• 1,2-1,3v zaten 4,7 4,6 ıcın gereklı olacak degerler.

0.8-1 aralıgında bır deger yeterlı olacaktır dıye tahmın edıyorum.

• Anladım yanıt için çok sağolun iyi forumlar.

• Kullandığın soğutucuya Cooler mastergel Maker gibi kaliteli bir macun sürersen 85 dereceyi geçmez %90 fan hızında. Dandik bir macun sürersen direk 100 derece yüksek frekanslarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 28 Kasım 2021; 20:53:22 >
  • tdp'si yazdığı gibi 105 wattsa hava soğutucunun her koşulda yetmesi gerekir hatta cooler master hyper 212 bile 105 watt tdp'e yeter.

• Undervolt yaparak kullanmayı denemek en mantıklı çözüm, neden undervolt yapmak istemiyorsun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Corsair iCUE H100i Elite Capellix aldım ama daha ortada işlemci yok =)

• Benim işlemcide geldi gümrüğe takıldı aylık 5 hakkımdan dolayı.Amazon dhl'e yazdı çıkartabilmek için ama ses seda yok hala.Gelirse bende fuma 2 ile kullanıcam nasıl soğutcak merak ediyorum

• yurtdışı alışverişinde aylık 5 limit mi varmış hocam? bende mp600 pro m2 vce 32 gb ram sipariş vermiştim gelir sanırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.