Şimdi Ara

RACE CHIP (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.210
Cevap
26
Favori
294.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 207 1.6 hdi outdoor 2010 65000 km son yakıt ölçümü.. race chip ayarı 2-1 320 km yol bilgisayarı ölçümü 5.8 lt ortalama hız 33 km.. 140 km harici şehir içi.. ekonomik sürüş yapmak için herhangi bir çaba sarf edilmeden kullanıldı.. depo verileri: 80.01 liralık mazot aldı 21.45 litre... litre fiyatı 3.73... bilgiler ışığında 1lt net az gösterme var araç bilgisayarında.. depo ölçümü 6.8 lt tüketim.. 100 kmde 25 lira civarı yakıt tüketimi var...araç neredeyse 2000 km dir racechip le kullanılıyor.2-1 ayarını 330 kmdir deneniyor...
    gelelim performansa araç çok eğlenceli..aracı fulletmeden önce egr iptalide yaptırdım.. 80 kmdir egrsiz sürüş yapıyorum.. herhangi bir arıza ışığı yakmadı... alt devirlerdeki yokuş yukarı bindirmelerdeki kara duman bitti... ayrıca 3 kademe ayar açmışım gibi performans artışı var.. motor çalışırkende stop edlirkende gayet sarsıntısız..
    şimdiye kadar yaptırmadığıma pişmanım.. çok forum inceledim egr konusunda beğenmezsem geri takarım diye düşünüyordum..meğer bizim motor öksürüyormuş haberimiz yokmuş.. kısacası çok mesuduz....

• Bu gün 10 km 6-1 ayarında performanslı kullandım..eğlenceliydi hemde toprak yolda olmak çok güzeldi...ekonomikte olsun dye F-0 olarak ayarı sabitledim.. Bakalım sonuc ne olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egr yi iptal edince kara duman olayı arttımı bende de 307 1.4 hdi var race chip i 7.2 ayarında zengin karışım hatası vermişti araca intercooler taktıkltan sonra 7.2 de artık hata vermiyor egr iptalini bende düşünüyorum
  • dehsetilyo D kullanıcısına yanıt
    Egr iptali sonrası bindirmelerdeki karaduman azaldı. Ayarları 6-1 yapıp toprak yolda baya eğlenceli bir sürüş yapılabiliyor. Benim amacım olan alt devir cansızlığını turbo boşluğunu yok eden f-0 ayarında devam ediyorum. Motor daha sarsıntısız çalışıyor. Kesinlikle daha sessiz stop ederken ruhunu teslim eder gibi çıkardığı sesler yok. Hiç arıza lambası yakmadı başlangıçtaki özellikle ilk 250 km deki alışma sesleri kayboldu. Yavaş yavaş alıştı chipe motor ayarları. Bazı devirlede gelen püskürme sesi yok artık. Çokta zorlanmamalı bence araçlar.

• dehsetilyo D kullanıcısına yanıt
    Egr iptali sonrası bindirmelerdeki karaduman azaldı. Ayarları 6-1 yapıp toprak yolda baya eğlenceli bir sürüş yapılabiliyor. Benim amacım olan alt devir cansızlığını turbo boşluğunu yok eden f-0 ayarında devam ediyorum. Motor daha sarsıntısız çalışıyor. Kesinlikle daha sessiz stop ederken ruhunu teslim eder gibi çıkardığı sesler yok. Hiç arıza lambası yakmadı başlangıçtaki özellikle ilk 250 km deki alışma sesleri kayboldu. Yavaş yavaş alıştı chipe motor ayarları. Bazı devirlede gelen püskürme sesi yok artık. Çokta zorlanmamalı bence araçlar.

• ben de bugün taktım stok olarak f-1 de geldi ben onu 6-6 yaptım araba deliriyor resmen şahlanıyor.egr iptal turbo intercol 90 hp connect şuan taksiden farkı kalmadı hiç bir arıza ışığı vs olmadı
  • benim ayarlar en son 7.2 deydi bugün race chip i aradım murat bey f 1 ayarında kulanmamı tavsiye etti 2. podu arttırma dedi 1 de kalsın f olan ayarı en fazla 2 yap dedi bende ayarlarımı 2 .1 olarak güncelledim 7.2 deki kadar güç yok ama araçlarımızı zorlamanın çok gereği yok
  • Merhaba arkadaşlar, oncelikle bu topicte yeniyim çok inceleme fırsatı da bulamadım o yüzden yeni konuşulmuş şeyleri soruyorsam baştan özür dilerim :)

1- 2009 Tiguan 1.4 TSI 150hp araçla bu chipin uyumu nasildir? Başka TSI araç tecrübeleri de makbuldur.
    2- pro, pro2, ultimate arasında artirdigi güç dışında bir fark var mi? (Stabil çalışma, yol bilgisayarını yaniltma, uyum vs.)
    3- hepsi ayarlanabilir chip mi?
    4- Benim araca hepsi uyarmi?
    5- chipi çıkarınca arac sorunsuzca eski haline döner mi?

Şimdiden çok teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: fearlesspostman

Merhaba arkadaşlar, oncelikle bu topicte yeniyim çok inceleme fırsatı da bulamadım o yüzden yeni konuşulmuş şeyleri soruyorsam baştan özür dilerim :)

1- 2009 Tiguan 1.4 TSI 150hp araçla bu chipin uyumu nasildir? Başka TSI araç tecrübeleri de makbuldur.
    2- pro, pro2, ultimate arasında artirdigi güç dışında bir fark var mi? (Stabil çalışma, yol bilgisayarını yaniltma, uyum vs.)
    3- hepsi ayarlanabilir chip mi?
    4- Benim araca hepsi uyarmi?
    5- chipi çıkarınca arac sorunsuzca eski haline döner mi?

Şimdiden çok teşekkürler

Sorum size olsun :) @RaceChip Teknik

• Kimseden ses çıkmamasına rağmen bir tane sipariş verdim.. Artik onerilerinizi bekliyorum.. bende tespitlerimi yazagim montajdan sonra

• fearlesspostman F kullanıcısına yanıt
    hangisinden sipariş verdiniz
  • fearlesspostman F kullanıcısına yanıt
    İzlenimlerinizi bekliyoruz...

• Racechip Pro2 bugün elime ulaştı hemen montajını yaptım. Hemen yaptım diyorum ama çok az zorladı diyebilrim. Aslında arabaya yabancı olmamdan da kaynaklanıyor (Arabayı alalı daha 2 hafta oldu ). Eğer Tiguana montaj yapacak olan olursa yardımcı olabilrim (Aslında sanırım zaten 2 tane bu işe uygun sensor partu var onları çıkarıp yerlerine takıyorsunuz bitiyor). Montajdan önce kaputu açtıktan sonra aracın kapılarını kitleyip 5dk bekledikten sonra montaj yapmak gerekiyormuş. Öyle yaptık plastik kelepçeleride bağlayıp montajı tamamladık.

Henüz 15 km, trafikli yolda sürebildim. İlerleyen günlerde daha detaylı bir analiz yaparım ama ilk izlenimlerimi yazayım.
    (Bu arada mevcut pod ayarını bile bilmiyorum henüz, yakıt tasarrufu öncelikli dedim gönderdiler)

1- Benim için en önemlisi düşük devir performansıydı, gözle görülür bir artış var. 2K devirden önce performans hissedemiyordum. Özellikle onu denedim 30-40 km hızla 3. viteste araç devirlenmek istiyor. Bu hoşuma gitti.
    2- Genel olarak daha seri araba
    3- Yanlızca yolbilgisayarı verisine göre konuşuyorum. Trafikli yolda devirli sürmeme rağmen, normalde bomboş yolda 80km/h ile 6.viteste tutturduğum ortalamayı çok rahat tutturdum (9.7 lt/100km)

Tabi bunlar henüz çok bişey göstermiyor. En az 2 hafta kullanmak lazım sağlıklı bir yorum yapabilmek için. Saygılar

Tiguan 1.4 150bg(yani eskiden ) 4Motion

• Bmw 320i ED için nasıldır bu ? Race chip ultimate ? Herhangi bir sorunu var mıdır ? Nasıl montaj yapılıyor kendimiz mi yapıyoruz ? Yapması kolay mı ? Cevaplarsanız sevinirim

• chip box lar, chip yazılım kadar olmasa da, makul fayda üretiyor gibi.. limitler ve araç zorlanmazsa tabiki.. birde fiyatlar biraz daha uygun olsa.. :)
  • ankara mut arası f-0 ayarı 207 outdoor hdi 90 yakıt tüketimi denemesi..434 km klima açık hız sabityleyici 75 - 82 km ler arası ayarlandı ve sabırla araç sürüldü.... araç bilgisayarı verileri : 3.3lt
    depo ölçümü : 4 lt
    68 tl 17.391 litre yakıt ortalama hız 72 km.. yakıakıt lt fiyatı 3.910tl...
    daha önce 88 km altı beşinci viteste yığılıyordu.. artık 75 km hızla 1500 devirle problemsiz ilerliyor. hatta 1200 devirle bile ilerliyor fakat motor için zararlı. 6. vites olsa işe yarayacak......
    Bu arada araçta 4 kişi iki küçük bagaj var... 5 viteste sabırla 1500-1700 devir arası kullanılırsa ekonomi yapılabiliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezodo -- 21 Nisan 2015; 17:18:23 >
  • Arkadaslar fiat fiorino icin kullanan varmi forumu bastan asaya okudum ama rastlayamadim aracim 1.3 motor 65 lik olan su 2.2 kullandim guzeldi su anda 2-7 kullaniyorum harika yakit hesaplamadim henüz fiorino ucin en uygun sizce hangisidir

• volkan306 V kullanıcısına yanıt
    arkadaşım bence 2-2 gayet iyi. 2-7 motoruna zarar verebilir.
  • Evet 2,2 denemistim gayet guzeldi ben performans icin biraz denemek yukseltim zaten'birde benzin sarfiyati nekadar olacak diye.bundan sonraki kombinasyonum farkli olucak not alip performans ve yakit serfiyatini hesaplama.

• Muaynede race chipe bir sey diyorlarmı. Akünün oraya saklayımmı.

• 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.