Şimdi Ara

RACE CHIP (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.210
Cevap
26
Favori
294.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mickcasey

quote:

Orijinalden alıntı: Uluj333

quote:

Orijinalden alıntı: ruberto

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: secospacos

2. podu düşürün hocam

E-0 veya F-0 mı öneriyorsun. Powertrain hatası alıyoruz. Komple söktük servisten sorna bir daha takıcagız olmadı yenisi ile degistirecegiz cihazı. Arkadasımda F20 var E-1 de sorunsuz kullanıyor bende nıye sıkıntı yarattı anlamadım.

Ultimate modelinde s2:6 s1:1 degerini deneyin. Ultimate modelinde s1:1 degerinde sabit birakiliyor. S1 podu islevsiz oynanmiyor. S2 ile guc arttirimi yapiliyordu. Racechipin support bolumunde boyle anlatiyor. Yalniz ultimate modeli ile pro2 modellerinin ayarlari farklidir. F20 icin racechip ultimate haricinde racechip modeli takilamiyor.

s2:6 podu s2:E podunun daha üstümü daha altımı oluyor ?

Üstü oluyor. En yüksek değer 7, fakat 7 değerinde sürekli kullanmayı tavsiye etmiyorlar. Bir düşüğü olan 6 değerinde kullanmak daha sağlıklı oluyor. Yabancı forumlarda bu şekilde anlatıyordu. Ayrıca aşağıdaki kaynakta da bu şekilde anlatıyor.
    Racechip Ultimate Ayarları
    Size hangi ayarları tavsiye ettiler?

E ve F modunda arza alıyorum 6 ya alırsam heralde kadran noel agacına doner

Sorunu çözebildinizmi. Bende de arıza ışığı yanıyor. Söktüm daha geri takmadım.

Eger riske girmek istenmiyorsa bence s2:1 s1:1 ayarlanarak birsure kullanip arac alistiktan sonra birer birer arttirilarak guc arttirimi yapilabilir. s2:0 degerinin alti bence cok dusuk. Racechip.de yada turkiye sitesine mail atilip, telefonla ulasilip soru sorulabilir.

Yurt dısındakı tanıtım vıdeosunda benzınlı araclar ıcın s:1 podunun ıslevsız oldugu sadece s:2 moduyla guc alımı gerceklestıgı yazıyor. Vıdeoda cıp varsayılan ayarlarda %20 artıs ıle gedıgı bunun uzerıne her bır pod artısı + %1.5 koydugu yazıyor. Bu sekılde maks %37 guc kazanımı alınıyor. Kaba taslak bı hesap yaptıgımızda E ve F degerlerı fabrıka ayarlarına cok yakın degerler. Sıkıntı nıye var anlamıs degılım.

Haklısınız... Belki videodaki örnek araç için bu şekilde anlatmışlardır. "0" değeri %20 sağlıyor ise "7" değeri = 7 x 1,5 = 11,5 + 20 = %31.5 artış sağlayacaktır. Videoda "6" değerine getiriyor. %29 luk bir artış söz konusu olmalı. Gerçekten de racechipin Porsche Cayenne II için güç artışı %29. Farklı araçlarda farklı güç artışları söz konusu. Örneğin f30 320i 184 hp için güç artışı %22. Tavsiye adilen ayar 6:1, max değerde 7:1. Bunu üreticiye sormuştum. Buradan zaten yüzde oranlarında bir yanlışlık olabileceği ortaya çıkıyor. Eğer doğru olsaydı her araçtan %30,5 almamız gerekirdi. Racechipin kutusundan çıkan kağıtta (aşağıdaki videoda gösteriyor) Racechip TB Ultimate için değer nedir? Porsche Cayenne II için (D61).

Haklı olarak aracınıza zarar vermemesi için belki düşük değerlerde kullanmak istiyorsunuz. Belkide düşük değerlerde kullanmak problem çıkarıyordur...
    Bende de 455 tuning isimli farklı bir box var, fakat pod ayarları yapılamıyor. Racechip kadar güçlü değil, bende ilerde racechipi denemek istiyorum aslında... Forumda ve yabancı forumlarda f20 ve f30 için problemlerden bahsetmiyorlar. Sebebini bende merak ediyorum...

Racechip Ultimate Video

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ruberto

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2. podu düşürün hocam

E-0 veya F-0 mı öneriyorsun. Powertrain hatası alıyoruz. Komple söktük servisten sorna bir daha takıcagız olmadı yenisi ile degistirecegiz cihazı. Arkadasımda F20 var E-1 de sorunsuz kullanıyor bende nıye sıkıntı yarattı anlamadım.

Ultimate modelinde s2:6 s1:1 degerini deneyin. Ultimate modelinde s1:1 degerinde sabit birakiliyor. S1 podu islevsiz oynanmiyor. S2 ile guc arttirimi yapiliyordu. Racechipin support bolumunde boyle anlatiyor. Yalniz ultimate modeli ile pro2 modellerinin ayarlari farklidir. F20 icin racechip ultimate haricinde racechip modeli takilamiyor.

s2:6 podu s2:E podunun daha üstümü daha altımı oluyor ?

Üstü oluyor. En yüksek değer 7, fakat 7 değerinde sürekli kullanmayı tavsiye etmiyorlar. Bir düşüğü olan 6 değerinde kullanmak daha sağlıklı oluyor. Yabancı forumlarda bu şekilde anlatıyordu. Ayrıca aşağıdaki kaynakta da bu şekilde anlatıyor.
    Racechip Ultimate Ayarları
    Size hangi ayarları tavsiye ettiler?

E ve F modunda arza alıyorum 6 ya alırsam heralde kadran noel agacına doner

Sorunu çözebildinizmi. Bende de arıza ışığı yanıyor. Söktüm daha geri takmadım.

Senınde arac f20 mi dostum ve hangı ayarlarda kullandın ?

Aracım f30. Ayarları için açıp bakmadım. Firma ayarlarını yapıp gönderiyoruz dedi. Tekrar takıp denemek için vaktim olmadı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben Torque Tuning'e, Racechip Ultimate Chiple ilgili olarak f30 316i ayarlarını sormuştum, S2:6 S1:1 diye yanıt verdiler. Aşağıya fotoğrafı ekliyorum.
    Yeni gelişmeler var mı?
     RACE CHIP
  • Bu ayarlarla ilgili bir sıkıntı var, her arabanın ayarı her arabaya olmuyor geçtiğimiz hafta servise giderken cihazı çıkardım üşünmeyip açtım benim ayarım e/1 DYNO 180hp, oynama ihtiyacı görmüyorum; 6/1 neredeyse 7 kademe yukarıda bence başka bir durum var;
  • Arkadaşlar,

Benim arabam Megane 3 130 bg 1.4 turbo benzinli race chip taktırsam faydası olur mu?
    Ya da aynı araca taktıran varmı?
  • Bugün tekrar tekrar taktım çok şükür arıza ışığı yanmadı. Bu arada benim ayarımda e/1.

• Bende kablolari yanlis baglamisim f20 de sorunsuz kullaniyorum arza isigi yok. 0-100 hizlanmasi 7snye olctum hafif egimde 6.8 gordum muthis keyifli bir arac oldu f20 icin herkese tavsiye ederim
  • quote:

Bende kablolari yanlis baglamisim f20 de sorunsuz kullaniyorum arza isigi yok. 0-100 hizlanmasi 7snye olctum hafif egimde 6.8 gordum muthis keyifli bir arac oldu f20 icin herkese tavsiye ederim

yanlış bağlama nasıl oluyor usta?
  • quote:

quote:

Bende kablolari yanlis baglamisim f20 de sorunsuz kullaniyorum arza isigi yok. 0-100 hizlanmasi 7snye olctum hafif egimde 6.8 gordum muthis keyifli bir arac oldu f20 icin herkese tavsiye ederim

Ben soketleri iyicene yerine oturtturmamışım sanırım ondan arıza ışığı yandı. Işığı sildirip iyicene yerleştirdim yine yandı. Komple söküp ışığı sildirip taktım sorun kalmadı. Bundan önce e90 320 d aracım vardı. Şimdi tekrar aynı keyfi yaşadım.

• bu arada chip'ten sonra benim yol bilgisayarı yanlış ölçmeye başladı.
    yol bilgisayarı 9 litre diyor. ben hesaplıyorum 7.7 çıkıyor
  • quote:

quote:

Soketleri bir birine gecirirken klipslerine dikkat etmeden takmisiz. Gecenin bir korunde sokak ortasinda sanirim aceleye geldi. Bugun dogru montaji yapinca sikintisiz oldu. Ivlenme muazzam 2 kisi testte sarmasina ragmen obd olcumunde 7.2 snye cikti
  • quote:

quote:

quote:

Soketleri bir birine gecirirken klipslerine dikkat etmeden takmisiz. Gecenin bir korunde sokak ortasinda sanirim aceleye geldi. Bugun dogru montaji yapinca sikintisiz oldu. Ivlenme muazzam 2 kisi testte sarmasina ragmen obd olcumunde 7.2 snye cikti

obd ile ölçümü hangi program ile yapıyorsunuz?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dashcommand pro ve torque pro

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Problemin çözüldüğüne sevindim. 0-100 değeri gerçekten harika olmuş, 8.5 ten 7.2 değerlerine...
    Obd2 bluetooth aygıtı olarak hangi ürünü kullanıyorsunuz? Racechip nedeniyle kaynaklanan hata kodları Dashcommand pro ve torque pro programlarıyla kolaylıkla silinebiliyor mu?
    Keyifli sürüşler...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Problemin çözüldüğüne sevindim. 0-100 değeri gerçekten harika olmuş, 8.5 ten 7.2 değerlerine...
    Obd2 bluetooth aygıtı olarak hangi ürünü kullanıyorsunuz? Racechip nedeniyle kaynaklanan hata kodları Dashcommand pro ve torque pro programlarıyla kolaylıkla silinebiliyor mu?
    Keyifli sürüşler...

Evet 2 programda hatalari silip arza isiklarini sondurebiliyor. Kontak acikken siliniyor hata varsa aracta

• bende 2 tane hata vardı ama klima sistemi ile ilgiliydi. direkt sildim. çok iyi cihazlar herkesin alması lazım
  • Merhaba,
    Passat b7 1.4tsi 122 bg düz vites araca racechip taktıran var mı? Racechip'ın tüm turbo motorlarda iyi performans vereceği söylense de genelde dizelere uygulandığını görüyorum. Acaba belirttiğim araca uyumu ve performansı nasıldır?

Teşekkürler.

Not: forumda belki cevabı vardır diye okumaya çalıştım ama açıkçası 60 sayfalık bir konuyu tam olarak tarayamadım.

• quote:

bende 2 tane hata vardı ama klima sistemi ile ilgiliydi. direkt sildim. çok iyi cihazlar herkesin alması lazım

Torque Pro gibi yazılımlarla aracın tork ve güç değerlerini görmek mümkün oluyormuş. Racechip taktıktan sonra 210-220 hp gibi değerleri yazılımdan görebildiniz mi?
  • quote:

quote:

bende 2 tane hata vardı ama klima sistemi ile ilgiliydi. direkt sildim. çok iyi cihazlar herkesin alması lazım

Torque Pro gibi yazılımlarla aracın tork ve güç değerlerini görmek mümkün oluyormuş. Racechip taktıktan sonra 210-220 hp gibi değerleri yazılımdan görebildiniz mi?

denicem bugun haber veirim
  • quote:

quote:

Mumkun bu gunku yaptigim testte 178.8 hp aldim. Fotograflari aksam paylasirim
  • 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.