Arkadaşlar merhabalar, Konuyla alakalı çok yerde araştırma yaptım lakin herhangi bir sonuca ulaşamadığım için size de sormak istedim, durum şundan ibarettir; Kadıköy/İstanbul sahil yolundan ilerlerken(92 km/h) bir radar cezası aldım, daha sonrasında radarı aldığım noktaya geri döndüm, tabela vs kontrol etmek için.
Öğrenmek istediğim şu, sizce itiraz etmeli miyim ? itiraz edeceksem ne gibi hususları belirtmeliyim ? Yanıtlarınızı bekliyor olacağım, iyi forumlar |
Radar tabelası ile cihaz arasındaki mesafe
-
-
kadıköy sahil yolunda her yerde 70 km uyarı tabelası ve hız koridoru var, tam olarak hangi noktada radara yakalandın
-
Daha öncesinde muhakkak hız uyarı tabelaları vardır. Ayrıca radar tabelasını görememeniz bahtsızlık olmuş. Umarım artık sadece radar tabelası görünce değil, hız sınırı olan tabelalarada uyup ceza yemezsiniz.
Birde sahil solunda ben orta şeritten veya müsaitlik durumuna göre sağ şeritten arka koltukla çocuğum ve eşimle birlikte 70 ile ilerlerken arkadan 90-100'lü hızlarla makas ata ata gelip dibime kadar girdikten sonra selektör atanlara umarım çok daha fazla ceza yazılır.
-
30 ila 1.5km'ye kadar radar ölçüm yapabilir...
88km'yi geçtiğin anda bulunduğun bölge ve benzeri tespit yapan noktalarda radar cezasını alırsın...
itiraz etsende değişen birşey çıkmaz...uğraştığınla kalırsın...foto detayına kadar vardır...e-devletten kontrol edebilirsin...
cezaya girmeden indirimli olarak ödenmeli...
zamanında 1 ay içinde 2-3 tane üst üste gelince dünyanın kaç bucak olduğunu anlamıştım...
en son 2021'de çanakkale'den evreşe tarafında 78km/h ile radara girdim... (limit 70 ve son %10 pay ile 77 idi)
saçma sapan bir ceza vapura yetişmek için kurallara uyan ama tempolu gidiyordum, gösterdiler tempoyu :)
şuan her yere çok dikkatli ve yavaş gidiyorum tın tın...
radar cezası sinir bozucu...herşeyimiz düzgün bir radarımız eksik ya...
italya bize çok benziyor trafik kültürü olarak...
ülke'de haritasına kadar detaylı görebiliyorsunuz, hatta geçen mecliste hız ceza detaylarını kvkk yasasına benzer bir gerekçe ile artık
detaylarını göndermekten vazgeçeceklerini belirten bir konu görüşülmüş...
ama birçok radar adamlarda bizdeki gibi çalışmıyor ve
trafiğinde giden oldu ise deli gibi gazlayanları görmek mümkün...
-
77 üzerinde hız ile radara yakalanmışsın; caddebostan migros ışıklardan pendik tersaneye kadar 25 km lik sahil yolu otomobil için 70 km hız limiti var ama ışıklara yaklaştığında 30 km hıza dikkat etmen gerekiyor.
-
Hocam aynı güzergah üzerinde ben de ceza yedim, e devlete düşünce ödemiştim cezayı ama kaç km hızla geçtiğimi bilmiyordum. 70 hız sınırı olan yerden 85 ile falan geçtim gibi hatırlıyordum. EDS şak diye fotoğrafı çekmişti. Geçen eve tebligat geldi, 79 ile geçmişim. Böyle de olunca sinirleniyorum iyice. Hız yapıyor, basıyor olsam yediğim cezaya lafım olmayacak. Ama saatlerce yol yapıyorsun kurallara uyuyorsun, sonra herhangi bir yerde sınırı azıcık aşıyorsun diye arkandan tebligatı yolluyorlar. Zaten edirne çanakkale o güzergah üzerinde çok fazla eds var.
-
"Tabela ile radar arabasının arasında maksimum 200 mt. bulunuyordu, yani yavaşlamak için herhangi bir şansım olamazdı bile" . 200 mt içinde 92 km'den 77kmye güvenli bir şekilde düşemiyorsan ehliyeti bırak bence.
-
şehir içi hız sınırı normalde 50'dir. tüm şehirlerde geçerli bir şey bu.
-
2 km farktan ceza yemişsin, yargıtayın bu konu hakkında kararı var, cezana itiraz edip, iptal ettirebilme ihtimalin var
-
insanı yolan yıkan tarafı bu
Böyle de olunca sinirleniyorum iyice. Hız yapıyor, basıyor olsam yediğim cezaya lafım olmayacak...
yapacak bir şey yok...dikkat etmeye çalışıyoruz
yapıştıracak ise, alacak ise...bir şekilde alıyor sistem
-
Hiç uğraşmak istemiyorum hocam. Daha da sinirleniyorum çünkü. Ödedim gitti artık.
@infinite Hocam geçenlerde radarı karşı şeritten selektör atarak uyaranlara ceza yazmışlardı, sonra gelen tepkiler sebebiyle iptal etmişlerdi. Ali Yerlikaya kendisi twit atarak açıklamıştı hatta. Yani saçma sapan sebeplerle de ceza yiyebiliyorsunuz bu ülkede. Ayrıca hız sınırlarının güncellenmesi gerektiğini düşünüyorum ben.
-
Aslında bu kontrol var dikkat tabelası tam bi saçmalık. Yolda yeteri kadar zaten uyarı levhası var. Gidilecek hızlar belli. birde kontrol var tabelası neyin nesi. Ankara dan Eskişehir'e yola çıkıyorum zaten yolun başında levha var bu yolda radar ile hız tespit uygulaması yapılmaktadır diye. daha niye ayrıca levha istiyor ki bu insanlar. Ve mahkemede kontrol tabelası varmıydı yokmuydu derdine düşüyor ki. yaz geç, öde geç.
Adam öldürmek suç mu suç. Peki her öldüreceğim adamın başına bu adamı öldürmek suçtur diye kontrol tabelası varmı yok. O zaman mahkemeye uyarı levhası yoktu diye itiraz edelim. Hakimde ha öldürmek yasak levhası yokmuş desin davayı düşürsün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdindas -- 27 Mayıs 2024; 14:33:10 > -
arkadaş doğru bilgi vermemiş. 9 km fark var. 7 km'ye kadar (%10) ceza kesmiyorlar. limit zaten 70 km, 77 km ye kadar ceza kesmiyorlar. yani itirazdan bişey çıkmaz.
-
Çıksa da çıkmasa da onunla uğraşacak enerjiyi bulamıyorum zaten kendimde. Ödedim gitti.
-
Herşeyin en iyisini siz biliyorsunuz zaten, forum nickinizi yaşatıyorsunuz adeta.
bknz.
www.aa.com.trBir kilometrelik hız aşımı cezası 'hata payı' gerekçesiyle kaldırıldıhttps://www.aa.com.tr/tr/gundem/bir-kilometrelik-hiz-asimi-cezasi-hata-payi-gerekcesiyle-kaldirildi/2469123uysallaw.comAv. Ümmü Gülsüm UYSAL | Avukatlık ve Danışmanlık Bürosuhttp://uysallaw.com/tr/guncel-yargitay-kararlari-detay/1-kms-hizdan-yazilan-trafik-cezasinin-iptaliSize araştırmayı ve öğrenmeyi öneririm.
-
sen 92 ile yakalandıysan ibren en az 95-97 gösteriyordur ,üreticilerde bu hata payını göz önüne alıp göstergede normalden fazla gösterirler
Yani sen kurallara uymamışsın , sonra levha şurdamıydı buradamıydı
Bu kafayı anlamak güç
Sen 70 hız sınırı olan yerde 92 ile radara yakalanmışsın ,senin 70 e dikkat etmen gerekiyor 77 diye bir hak yok
senin gibi kural tanımazları bu hale getiren , bu kararlara itiraz eden suçluları haklı bulan hakimlerdir.
Fennin gereği radar cihazı hata yapıyorsa araç göstergeleri de fazla gösterecek şekilde ayarlanıyor buda fennin gereği , hız sınırı 110km/h olan yerde adam 122 ile radara girmiş neymiş 120 ila 122 yi ayırt edemezmiş
Kimsede demiyor kardeşim sınır 110km/h sen 122 ye çıkmışsın , Sen 12km aşmışsın
yurt dışında kuralı bildiğin halde neden aşıyorsun diye mahkemeye ,psikolojisi bozuk bilerek kuralı çiğnedi diye psikoloğa gönderiliyor
Bizde radar levhası varmıydı diyor ,50 tane 70 levhası yetmiyormu onlar göz hizanda , direk dibinde değil onları nasıl görmedin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 27 Mayıs 2024; 20:27:42 >
-
Görmedim değil, eğer bu ülkede yaşıyorsak, bu ülkenin kuralları geçerlidir. Eğer yargıtay radar tabelası konulacak diyorsa, konulacaktır. Burada kural tanımayan biz değil, tabelayı koymayan veya yanlış konumlandıran oluyor. Ek olarak, eğer karayolları kuralları sana 10% ek hak tanıyorsa bunu neden kullanmayasın, herkes aynı hızda gidecekse, sol şerit neden var? Benim derdim burada para kaybetmek değil, bir şeyler öğrenmek. Konunun başında da söylediğim gibi, öneri istemiştim. Yargılamak isteyen, okulunu okusun, yargıç olsun.
Benzer içerikler
- bosch balata yorum
- bipolar ehliyet yenileme
- egr soğutucu su kaçağı nasıl anlaşılır
- land rover discovery sport kullanıcı yorumları
- şase işlemli ne demek
- 508 peugeot 2024
- 2025 audi a6
- togg 4x4 ne zaman çıkacak
- dacia jogger otomatik vites
- ford focus 2024 fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X