Şimdi Ara

Radeon 6850 HD Yeşil çizgiler açılmayan ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

radeon hd6850 ekran kartı kullanıyorum, daha yarım saat önceye kadar çalışan ekran kartım online oyun açık iken widowsa dönüp youtube izlerken hoparlörlerden gelen yüksek bir sesten sonra bilgisayar kendini kapattı. daha sonra bilgisayarı açtığımda görüntüler yeşil çizgiler halinde gelmeye başladı ve windows yükledikten sonra tam ekran açılacakken masmavi satırlar ile karşılaştım ve ekran açılmadı
    daha sonra güvenli mod ile açtım yeşil çizgiler ekranı kaplamış olarak açıldı 800x600 piksel ile
    sonra ağ ile güvenli modda açtım , driverlerı sildim tekrar indirip yükledim yeşillikler düzelmedi.
    anakartı üzerinden resetledim hatta biosunu resetledi makina gene nafile. şu an yemyeşil sütunlar halinde çizgi çizgi hale gelmiş bir ekrandan güvenli mod üzerinden yazıyorum. problemi bulamadım bir türlü. eke resmi koyuyorum ama tabii bunun düzgün çıkma ihtimalide var sizin nasıl gördüğünüzü bilemiyorum ama monitörümde bir sıkıntı yok. bu arada hem hdmi hemde dvi üzerinden denedim fakat değişiklik olmadı

yardımcı olurmusunuz

• Fırınla düzelir
  • nanoman N kullanıcısına yanıt
    dalga geçilecek bir mevzuu değil sanırım bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: draggar

dalga geçilecek bir mevzuu değil sanırım bu

Dalga geçtiğimizi kim söyledi ekran kartının fanını sök 8dk 180 derece fırında beklet tamamdır.
  • draggar D kullanıcısına yanıt
    kardeş adam doğru demiş ekran kartın bozulmuş ve fırınlama yapman gerekir bu konuda fırınlamanın ne olduğuna bakabilirsin
    http://forum.donanimhaber.com/m_42907844/tm.htm
  • vallahi ben resmen dalga geçiliyor sandım, hala şoktayım, bakalım deneyeceğim bunu tabii ancak haftasonu olur. peki bu hasarın neden kaynaklandığı ile ilgili bilgisi olan varmıdır. yani voltaj dalgalanmasımı artık ömrünün olmasımmı psu yetmemesimi (seasonic 750w) nedir ? bilsem bir daha önlem alsam
  • yaw ekran kartını fırınladın farzet kaç sene daha çalışacağına garanti vereceksin ??

ölmüş adamı yeniden diriltmeye çalışıyorsunuz resmen bende de 7870 var driver kurunca ekranda yatay çizgiler çıkıyor driver yüklü değilken gayet normal çalışıyor şimdi ben bu kartı fırınlasam iyice bozulmayacağının garantisi varmı ?? YOK

lütfen biraz mantıklı yorumlar yapalım üstadlar !!!
  • Çok fazla fırında bırakma yakarsın devreleri .
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

yaw ekran kartını fırınladın farzet kaç sene daha çalışacağına garanti vereceksin ??

ölmüş adamı yeniden diriltmeye çalışıyorsunuz resmen bende de 7870 var driver kurunca ekranda yatay çizgiler çıkıyor driver yüklü değilken gayet normal çalışıyor şimdi ben bu kartı fırınlasam iyice bozulmayacağının garantisi varmı ?? YOK

lütfen biraz mantıklı yorumlar yapalım üstadlar !!!

Bu nasıl mantık.

Normaldede kullanamıyorsun zaten,bir ihtimal düzelir diye fırınlıyorsun.
    Cf bile yapsanız 750W'lık Seasonic'in gıkı çıkmaz hocam. Arkadaşların dediği gibi fırınlamakta fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ekran görüntüsünde çizgiler gözükmüyor?
  • Dalga geçmek gibi bir amacım olmadığını anlamışsındır umarım
  • hepinize çok teşekkürler, ekran görüntüsünde çizgiler çıkmamış gerçekten onu bende anlamadım. fırınlama işine sıcak bakmayan arkadaşlarımızda olmuş fakat bence gayet deneysel ve güzel bir yöntem hani zaten daha fazla bir şey kaybedeceğim yok ve açıkçası ilk çıktığında aldığım bu kartın şimdiki eşleniğini alabilmek içinde ne araştıracak vaktim ne de alacak naktim bulunmakta. dolayısıyla bunu denemek istiyorum. fakat burada bir sorum olacak fırının verdiği ısının geldiği yönün bir önemi varmı ? yani rezistanslara çok yakın durması bir sıkıntı teşkil edermi? eğer çok önemli değil ise iş yerinde laboratuvarda bulunan bir fırını kullanacağım evdeki fırını pek bu iş için kullanmak istemiyorum. sizce fırının tipinin önemi nedir.
  • tekrar merhabalar,

bu ekran kartı işinden ne kadar çektim bu haftasonu sizlere anlatayım istiyorum, çünkü bu kadar talihsizlikler dizisi 33 yıllık yaşamımı yanlış hatırlamıyorsam başıma ilk kez geldi, tabii size sadece ekran kartı ve bilgisayar kısmını anlatacağım yoksa diğer olaylar için yazacak mecalim yok şu an.

neyse, fırınlama olayı için açıkçası pek uğraşmak istemedim daha doğrusu sonraya ertledim ayrıca uzun süredir oyun oynamıyordum ve fırsat bu fırsat bir ekran kartı alayım dedim. kocaeli'de orta ve üst seviye ekran kartı bulabileceğiniz tek adres vatan benim bildiğim. dolayısıyla sitesinden kartlara bakmaya başladım ve benim fiyat aralığımıda r9 380 4gb sapphire oc ve oc siz versiyonlarını buldum biri 841 diğeri 840 tl idi dedim tamam baktım stoklara yok neyse gitrim vatana belki stokta gözükmemesine rağmen vardır diye ama yokmuş bence r7 370 4gb msi aldım 663 tlye. neyse geldim tüm kasayı güzelce temizledim ettim (hemde cumartesi akşamı :( ) kartı taktım görüntü gelmiyor. hdmı dvi monitör lcd tv tüm kombinasyonları denedim tık yok. bu arada sinirden masanın üzerindeki su şişesini devirdim. telefon, laptop, klavye, mouse nasibini aldı. o an sinirden mouseu kabaca silmiş gözden kaçırmışım. diğreleri şu an sağlam ama G602 mouse şu an çalışmıyor.
    vatana gittim saat 21:15 suları kapandı kapanacak, deneyin dedim denediler oradada açılmadı başka kart getirdi denedi çalıştı. dedim msi problemli sanırım. asusunu ver aynı kartın sağolsun iyi bir arkadaşa denk geldim deneme talebimi kırmadı r9 370 4gb ın asusunu taktı gene yok. e dedim hangi kart görüntü verdi nvidia idi o dedi ve muhtemelen anakartın biosu güncel değil dedi (gigabyte z77x ud3h) dedim sanırım diğer kart ile uğraşırken reset attım. neyse uzun zamandır oyun işlerini ertelediğim için ne yeni ekran kartlarını ne de iki üretici arasındaki kıyaslamaları bilmiyorum. arkadaşa sordum dedim bu kartın nvidia tarafındaki eşiti nedir, tam hatırlamıyorum ama sanırım 950 falan dedi (gerçekten hatırlamıyorum) dedim bir üstü olsun neyse sonuçta msi 960 4gb aldım 901 tl 'ye fakat 256 bit alışkanlığı olan biri olarak hala bu 128 bit olayı içime sinmedi o kadar pahalı bir kart için. doğrumu yaptım yoksa kazıkmı yedim bilemiyorum. fakat şu an içimi daha çok acıtan G602'nin gidişi oldu, içini açıp kaloriferin üstüne koydum bugün denedim ama tık yok sadece ilk pili takarken ışık yanar gibi oluyor o kadar sonra alkol ile temizleyip kurutma makinası ile kuruttum gene nafile. sonuç olarak bu hafta birinden aldığım ahtan dolayımıdır nedir burnumdan fitil fitil geldi -ki bu anlattıklarım en az mühim kısmı, şu furunlama işi içinde termal macun aldım kartı fırınlamadn sonra toplarken gerekir diye bakalım onu da haftaya deneyeceğim
    kalın sağlıcakla

Senin iş benim olaya benzemis.. bendede talihsizlik diz boyu malesef

128 bit olayına fazla takılma . güç tüketimi ve diğer artılarıyla daha iyi bir seçim
  • quote:

Orijinalden alıntı: xako

128 bit olayına fazla takılma . güç tüketimi ve diğer artılarıyla daha iyi bir seçim

@gtx295 vallahi talihsizliğin bu kadarı dedirten bir haftaydı

@xako gerçekten güç tüketimlerinde nvidia ve amd arasında ciddi fark var (ebnimkilerin arasında %30 sanırım) elektrik faturasından amorti eder yüksek ihtimal yakın tarihte
  • Sakin frinlama cok cok riskli calissada omru kisa olur sicak hava veren fon makinesiyle sadece ramlerini isit cok cok daha saglikli ve calisirsa sonradan sorun yapma ihtimali daha az ustelik 2dk da uygularsin tertemiz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba
    Radoen hd 4650 ekran kartım galiba yandi çünkü bilgisayar sadece güvenli modda açılıyor normal modda mavi ekran veriyor açılmıyor. Fotoğrafları paylaşacağım dahili ekran kartını mi fırınlayacağım denemedim ama denemek istiyorum. Ayrıca kartı Türkiye de bulma şansım var mı umarım yardımcı olursunuz bu arada mxm II uyumlu olmak zorundaymış.

hocam ekran görüntüsünde çizgiler yok ise oluşturulan görüntü sorunsuz oluşturuluyor demektir ekran kartı çıkışları sorunlu olabilir ya da çıkış birimleri hasar almış olabilir. İlk olarak başka girişle bağlamayı deneyin ekranı eğer düzelmez ise fırınlama şart .(ekran alıntısında çizgiler yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkcano -- 28 Ocak 2016; 2:01:40 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.