Şimdi Ara

Radeon mu? Nvidia mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ben şimdi dediklerinden hiçbir şey anlamadım. Nedir bu? Dithering ile alakası yok.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Senin dithering diye bildiğin şey ne bilmiyorum ama benim bildiğim bu. Renk ton geçişlerinin keskin olması. 8 Bit %99 sRBG destekli monitörüm var. Leş gibi görüntü alıyorum 970 varken böyle değildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shindorei

Senin dithering diye bildiğin şey ne bilmiyorum ama benim bildiğim bu. Renk ton geçişlerinin keskin olması. 8 Bit %99 sRBG destekli monitörüm var. Leş gibi görüntü alıyorum 970 varken böyle değildi.
    10-bit görüntü alıp almadığını bilemem senin. Monitör seçeneklerin neyse ona göre düşün. 10-bit desteklemeyen bir bağlantı kullan, mesela hdmi/dvi. Niye diyecek olursan, belki monitöründen kaynaklıdır, ekran kartın desteklerken monitörün desteklemiyordur. Şimdi, quadro demeye hemen girişme, ditheringde bu olmaz. Sana o kadar CRU konusu attım, hiç dönüp bakmadın.
  • www.testufo.com
    TestUFO: Inversion
    https://www.testufo.com/inversion

Misal, burada oluyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

10-bit görüntü alıp almadığını bilemem senin. Monitör seçeneklerin neyse ona göre düşün. 10-bit desteklemeyen bir bağlantı kullan, mesela hdmi/dvi. Niye diyecek olursan, belki monitöründen kaynaklıdır, ekran kartın desteklerken monitörün desteklemiyordur. Şimdi, quadro demeye hemen girişme, ditheringde bu olmaz. Sana o kadar CRU konusu attım, hiç dönüp bakmadın.

Alıntıları Göster
    Bendeki sorun senin yardım etmeye çalıştığın durumlar veya durumla alakalı değil. Bendeki sorun renk geçişlerinin yumuşak olmaması. 27" Dell Ultrasharp monitör kullanıyorum 2K mDP ile bağlıyım Dp 1.2 açık. Sorun tamamen Nvidia nın desteği ile ilgili. Aynı bilgisayara Linux kurdum öyle bir sorunum yok. İş yerimden Quadro ekran kartı getirdim taktım öyle bir sorun yok. Bu dediğim durum tamamen Ge Force ekran katı - Windows - Nvidia Driver ile alakalı. İnternette bir çok konu ve yorum var. En basit örnek olarakhttps://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/discover/279132/nvidia-we-need-dithering-in-windows-why-are-you-ignoring-the-issue-/
    Reddit i saymıyorum bile. Adamlar Geforce windows driverlarında Dithering önlemeyi kapatmış. Bu kadar gerizekaca bir durum olamaz. Linux açık Quadro açık Geforce kapalı.
    Sen bana diyorsun yok refresh hızın, İşte blur oluyor mu, konum var bilmem ne. AMD ekran kartı ve küçük monitör kullanıyorsan bu tarz bir şeyden haberinin olmaması gayet doğal.

• shindorei kullanıcısına yanıt
    Dediğinde şöyle bir saçmalık var, TN kullanmıyorsan bunu görmezsin. TN de sana 10 bit vaat etmez.
  • 10 numara dithering örneği.

Monitörden çekiliyor bu görüntü. Senin gördüğün yani. Print screen filan değil.

Radeon mu? Nvidia mı?

Edit : Panelim AH-IPS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shindorei -- 8 Ağustos 2019; 22:2:18 >
    Arkadaşım, orada banding diyor. O ne? Bak karmaşa var. Dithering olduğu takdirde de banding olabilir. TN panel mi kullanıyorsun diye bir kez daha sorayım, belli ki arada kulaklarına tazyikli su kaçırmamız gerekiyor.
    TN panel kullanıyorsan, piksel hızlandırma açıksa o zamanda pikselde aydınlık kıpırtısını görürsün, çünkü TN pikselleri %100-%0 aydınlık skalasında çalışırlar. TN panelde voltajı verdiğinde sıfır noktasından yön alan tüm noktalar tam parlaklıktır. VA'ların ve IPS'lerin kalitelileri ise tam tersi %0-%100 yani, voltaj vermeden renk vermezler. TN verdiği için boşlukta son konumunu alırken renginde parlama olur. VA ve IPS'lerde bulanıklaşma olur. Bu sorun da hiçbir zaman değişmeyecektir, teknik farkından. Şimdi beni daha fazla kanser etme de alaka nedir açıkla bize.https://www.blurbusters.com/faq/lcd-overdrive-artifacts/

• quote:

10 numara dithering örneği.

Monitörden çekiliyor bu görüntü. Senin gördüğün yani. Print screen filan değil.

Edit : Panelim AH-IPS
    Yoksa ben bu yüzden mi bu colour banding sorununu yaşıyorum.GTX 970 var, Ne yaptıysam çözemedim.Nvdia kullanan her kullanıcıda var aynı monitörde.CHG70 var bir kaç kişi amd karta geçince düzeldiğini söylemiş yabancı forumlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steelo -- 8 Ağustos 2019; 22:16:58 >

• Yani neymiş, dithering değilmiş. Banding'miş. Ayrıca o monitörde dithering olmaz, çünkü neden? 8-bit...
    DisplaySpecifications
    27" Dell UltraSharp U2715H - Specifications
    https://www.displayspecifications.com/en/model/68591d

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    allahım ya tamam en iyi sen biliyorsun. Ben bu sorunu 2 senedir yaşıyorum.

Bu monitörde de olur 10 bit monitörde de olur. Nvidia nın Windows Driver ı ile ilgili bir sorun bu olay..... Adamlar driver ile kartın yeterli renk gamı üretmesine izin vermiyorlar Windows da. Linux da izin var.

Dithering is used in computer graphics to create the illusion of "color depth" in images with a limited color palette - a technique also known as color quantization. In a dithered image, colors that are not available in the palette are approximated by a diffusion of colored pixels from within the available palette.

Anlayacağın arkadaşın söylediği ile benim söylediğim aynı şey.

• Steelo S kullanıcısına yanıt
    AMD kartlarda düzeltme desteği var sürücü ile. Nvidia da windows driver ile Quadro kartlara veriyor sadece desteği. Ama Nvidianın Linux diriverlar ında bu düzeltme seçeneği mevcut.

Video linki :
    TheOddGenyoutube
    Asus PG248Q - nvidia temporal dithering on ubuntu
    https://www.youtube.com/watch?v=Suv4Li3bTEI

Radeon mu? Nvidia mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shindorei -- 8 Ağustos 2019; 22:38:35 >

• quote:

AMD kartlarda düzeltme desteği var sürücü ile. Nvidia da windows driver ile Quadro kartlara veriyor sadece desteği. Ama Nvidianın Linux diriverlar ında bu düzeltme seçeneği mevcut.

Video linki :https://www.youtube.com/watch?v=Suv4Li3bTEI

İyi artık Amd karta geçeceğimden kesin eminim.Az kalsın monitörü garantiye vermekle felan uğraşacaktım.Bu arada şu yeni çıkan driverı da denedim zaten ama yükleyemedim windows sürümü güncel değil felan diyordu.Windows update'i kapamıştım, güncellesem sizce gtx 970 için bu düzeltmeyi alır mıyım?

Arkadaşım, senin kavramlar karışıyor. Dithering olsa, banding olayını göremezsin. Senin monitörde oluyorsa, yanlış ipucunu kovalıyorsun. Sorunun dithering değil. Dithering olmasını istiyorsun sen.
  • Steelo S kullanıcısına yanıt
    Bu düzeltme sadece linux da ve windowsda quadro kartlarda var. Geforce kartlara vermiyor Nvidia. Hacklemek mümkündü ama artık çalışmıyor. istersen bir dene aşağıdaki linkte yazanları.
    https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/game-ready-drivers/13/288245/is-it-possible-to-port-dithering-from-nvidia-x-ser/2098174/
  • Oyuncu kartinda actirmiyorsa belki bir tip yasal hiledir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu düzeltme sadece linux da ve windowsda quadro kartlarda var. Geforce kartlara vermiyor Nvidia. Hacklemek mümkündü ama artık çalışmıyor. istersen bir dene aşağıdaki linkte yazanları.
    https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/game-ready-drivers/13/288245/is-it-possible-to-port-dithering-from-nvidia-x-ser/2098174/
    Saol dostum, ama sanırım bununla uğraşmayıp amd kart alacağım sırf nvdia'ya bu durumdan dolayı gıcık olduğum için.Yani düşünsene adamlar senin kendi resmi forumunda senin yazılımını hackleyip senin yaptığın ayıbı düzeltmeye uğraşıyorlar ve sonuç alıyorlar ve sen kalkıp bunu düzeltmiyorsun.Burda ben kasıt görüyorum.

• Valla konu nereden nereye gelmiş.. Konuyu açan da başlıkta fikir çıkmazındaymış gibi izlenim yaratıp kendi fikrini ortaya sallamış. Özellikle driver desteği konusunda bayağı bir tarafımla güldüm. Sektörün önde giden firması demiş neredeyse monopol yapıya sahip olan sektörle ilgili. Sanki gpu üreticisi değil de telefon üreticilerini karşılaştırıyoruz. Valla şuan iki firma da gayet iyi. Nvidia zamanından beri önde olmanın avantajıyla fiyatları üstte tutuyor lakin o devir de geçmek üzere.

• Nvidia iyi diyorlar, özellikle tnt serisi 32bit ile 3dfx ten bile kaliteli oyun deneyimi sunuyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.