Şimdi Ara

Radeon mu? Nvidia mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Nvidia diyenlerdenim. Sebeplerine gelince:

* Daha kaliteli görsel efektler,
    * Daha düşük güç tüketimi,
    * Daha az ısınma sorunu,
    * Uyumluluk,
    * Eski modellere çöp gözüyle bakmadığından güncel olmayan eski kartlara güncel sürücü desteği sunması,
    * Sektörünün lideri konumunda olması nedeniyle verdiği güven.

• Ben ikna oldum. Rx 570 satıp 1050 ti alcam
  • 1050ti işe 2023 e kadar devam

Edit : ç m r l n d n
  • Devletimize daha fazla vergi için radeon diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

Ben ikna oldum. Rx 570 satıp 1050 ti alcam
    Ben daha çok ikna oldum. Rx580 satıp, gtx1050 alacağım.
  • Devir tasarruf devri ben Intel HD Graphics diyorum.
  • Uzun zamandır gördüğüm en gereksiz konu. Konu sahibinde büyük ihtimal Ejderha kanıyla kutsanmış 1050 ti var.
  • Ekrana pafkırdım ahahaha
  • 3dfx
  • Ps5 dev kitler ne zamandan beri stüdyolarin elinde?

Onlarda ray trace var mi? Varmis deniyor.

5700xt de var mi?

Yok niye yok iki firma da bizi yolunacak kaz görüyor.

İslemci de amd ekran kartinda hangisi uygunsa,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 7 Ağustos 2019; 9:0:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Devir tasarruf devri ben Intel HD Graphics diyorum.
    Süper yorum mantıkli bir bakış açısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

Uzun zamandır gördüğüm en gereksiz konu. Konu sahibinde büyük ihtimal Ejderha kanıyla kutsanmış 1050 ti var.
    Dostum ben 1GB ASUS ENGT 430 kullanıyorum ve çok memnunum sana da tavsiye ederim eski oyunlarla idare edebilirim dersen. Ikinci elini çok ucuz satın aldım. Donanım masrafın olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: only_raziel

Dostum ben 1GB ASUS ENGT 430 kullanıyorum ve çok memnunum sana da tavsiye ederim eski oyunlarla idare edebilirim dersen. Ikinci elini çok ucuz satın aldım. Donanım masrafın olmaz

Alıntıları Göster
    saol hocam rx 570 ve rx 460 kullaniyorum ama oyun oynamiyorum zatrn
  • Nvidia kullanan birisi olarak + sı belki çok olabilir ama sırf dithering sorunu yüzünden amd diyorum.

- Daha kaliteli görsel efekt ne anlamadım. RTX olayından bahsediyorsan şimdilik çokta bir aman aman durumu yok. FPS sorunu yüzünden.
    - Bu konuda tamamen katılıyorum.
    - Isınma sorunu amd cephesinde artık bitti. Custom soğutmalar çok güzel işler çıkarıyor ki Aorus 1080 Ti var. Witcher 3 oynarken 90 dereceyi görüyorum. Nvidia öyle az ısınan bir kart değil. Kasan ile alakalı bir durum.
    - Uyumluluk derken ? Öyle birşey yok. Uyumsuzluk olayı sadece ramlerde vardı bi ara onu da updateler ile çözdüler zaten.
    - o Konuda AMD emin ol ki Nvidia dan çok çok daha iyi.
    - Güven olayı biraz göreceli. Zamanında GTX 970 kullanan birisi olarak 3.5 GB lık kartı 4 GB şeklinde sattığını (3,5 + 0,5) ve Coil Whine durumlarını unutmadık. Sektör lideri mi evet.

Emin ol Dithering olayı bambaşka bir sıkıntı.... İnternette bulabilirsin ayrıntıyı. Görsel zevki inanılmaz baltalıyor. Hele ki GOT 8x03 den Dithering yüzünden zerre keyif alamamış bir insanım.

• şu dönemde neden aynı performans için 2 hatta 3 kat fazla para vereyim bir ekran kartına ?:D şuan için rx 570 bile yeterli her oyun için sırf benim ekran kartım şu para şu marka demek için kendine scam atmak çok komik
  • shindorei kullanıcısına yanıt
    Dithering demeyin şuna. LCD konuşmuyorsunuz, z buffer fighting. Derinlik bakış açısı karıncalanmasını konuşuyorsunuz.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Z fighting dediğin olay ile dithering farklı şeyler. Biri kaplama derinlik ne dersen adına. Diğeri renk geçiş sorunu. Bir tanesi yanlış bilmiyorsam OpenGL ile ilgili diğeri tamamen ekran kartının monitöre verdiği görüntü ile ilgili.
    : z fighting
    blootyoutube
    Nvidia Control Panel Dithering Trick
    https://www.youtube.com/watch?v=iBbATTYkDWA
    : Dithering

• shindorei kullanıcısına yanıt
    Gri tonlarda oluyorsa lcd sync polariten yanlış. Tam da konusunu açmıştım:https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/123380629
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    İlgin için teşekkürler. Ama inanılmaz bir şekilde araştırdım. Nvidia bu düzeltmeyi sadece şu anda windows üzerinde quadro ekran kartlarına veriyor. Linux üzerinde bir sıkıntı yok ama. Koyu tonlu birşeyler yaparken inanılmaz sinir bozucu oluyor.
    Örnek resimi de az önce monitörden çektim. Radeon mu? Nvidia mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.